PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191945}

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 213776
6,0 50 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

muszę powiedzieć, że mnie ten film rozczarował. po takiej ekipie spodziewałam się filmu, który wcisnąłby mnie w fotel i nie pozwolił o sobie zapomnieć przez tydzień. a tymczasem jest to film (przy takim reżyserze i aktorach TYLKO) dobry.
niezbyt przypadły mi do gustu piosenki śpiewane przez Deppa. chodzi mi o tekst - był napisany, jak pod dialog. za to pioseki Helen Bonham Carter i tego małego chłopca były świetne.

ocenił(a) film na 7
lemoniada

Depp śpiewał i to całkiem, całkiem jak dla mnie;) ale chwilami nie mogłam znieść pani Lovett i jej wysokich tonów, brr... za to Depp w wysokich tonach brzmiał dużo lepiej:)

ocenił(a) film na 10
lemoniada

To byl musical, wiec musialy byc tak napisane.

Cyanide

nie chodzi mi o śpiew Deppa, bo bardzo mi się podobał. a duet z Rickmanem był uroczy.
to co napisałam, to raczej czepianie się osób, które opracowywały piosenki, a nie aktorów. właśnie większość piosenek Deppa nie było zbyt melodyjnych (nie z jego winy oczywiście).

ocenił(a) film na 7
lemoniada

ano chyba że tak:) rzeczywiście jego piosenki nie były wpadające w ucho. ale mi tam wystarczył sam widok Deppa, nawet (a może zwłaszcza)w demonicznej charakteryzacji:))

ocenił(a) film na 8
ms_brightside_2

mnie wpadły w ucho piosenki PRZEDE WSZYSTKIM śpiewane przez Deppa..

ms_brightside_2

bardzo jestem ciekawa, czy aktor, który grał Anthony'ego faktycznie sam śpiewał. głos miał rewlacyjny!

ocenił(a) film na 9
lemoniada

mi się podobały wszystkie. ten film to DZIEłO.