Klimatyczny, wciągający, nie jest sztuczny, a to w polskim kinie współczesnym rzadkość. Produkcje masowe nie pokazują prawdy, a jeśli tak to rzadko. Często serwowane jest kino fałszywe, takie nakręcone na siłę. Mało jest w nim oryginalności, ale też takiego serducha. Ten film jest tego przeciwieństwem, stąd taka pozytywna ocena. Polecam!
naprawde jestem zaskoczyny tak dobra polska produkcja, nie czesto zdaza sie aby polski film tak wciagał, bardzo wciagajacy, muza ekstra, wytwaza sie bardzo fajny klimat jak oglada sie ten film
Warto obejrzeć. Także widziałem dopiero dziś i jestem pod wielkim wrażeniem. Nie zawiodłem się.
Świetne zdjęcia, muzyka oraz ciężar filmu powodują, że po obejrzeniu nie można jakiś czas opędzić się od zadumy nad tym, co w życiu Łukasza się stało...
Fenomenalna muzyka.
PONIŻEJ MOŻE BYĆ MAŁY SPOJLER!!!
mozliwy SPOJLER!!!
PS: Pytanie do tych, co oglądali
Pod koniec filmu ok 1.:15 jest scena w której na twarz Dawida w nocy pada zielonkawe światło, strażnik na korytarzu w przerażeniu ucieka, a Kosior zrywa się jakby z koszmarnego snu... Czy to miało symbolizować,że w celi pojawiła się "strzyga"...?
[koniec SPOJLERA!!!]