7,7 254 tys. ocen
7,7 10 1 254417
6,8 34 krytyków
Symetria
powrót do forum filmu Symetria

Zawsze podchodzę sceptycznie do polskich produkcji nieważne czy są okraszone reżyserią takich znakomitości polskiego kina jak np. Andrzej Wajda czy mamy do czynienia z reżyserią młodego pokolenia. Taki polski sceptycyzm. Długo broniłem się przed jego obejrzeniem, ale kiedy było mi już to dane z powodu nudy i braku nowych tytułów do oglądania, Ten film po prostu pozytywnie mnie zaskoczył, jest niewiele lepszy niż duża ilość innych produkcji amerykańskich z światowej sławy aktorami. Fakt faktem iż aktor grający głównego bohatera Łukasza nie wyróżnia się zbytnio na tle przeciętnej normy gry polskich aktorów, ale za to urzekła mnie gra i postać którą grał Andrzej Chyra. Miał tu może mniejszą rolę w porównaniu do słynnego, także dobrze przeze mnie wspominanego Długu, ale wywiązał się z niej znakomicie. Oprócz opisu gry aktorów muszę także wspomnieć o tym iż tematyka filmu ukazująca życie w więzieniu, jego społeczności, problemy i zagrożenia ze strony tejże społeczności, a także podstawowe prawa i obowiązki nimi rządzące w dobitny i realny sposób mogą ukazać zwykłemu grzesznikowi obraz więziennictwa i mogą zmienić sposób typowego myślenia na ten temat.
Dziękuje, co wy na to? :D