Plusy:
-Zajebisty klimat
-Dobra muzyka
-Przemyślany scenariusz
-Konkretny morał
Minusy:
-Za dużo slangu więziennego, czasem w ogole nie rozumialem o czym rozmawiają
-Słabi aktorzy i czasem gra aktorska. Spodziewałem się takich bandziorów że na ich widok się sra na miękko. A tu dziadek, przypakowany pedał, łysy cwaniak... A gra aktorska troche sztuczna: wystarczyło przejść się do pierwszego lepszego gimnazjum i popatrzeć jak naturalnie zachowuje się dresiarnia w akcji.
Z tym slangiem to bym się nie zgodził, nadaje filmowi realizm, co prawda koniecznie trzeba jakiś słownik poczytać; ale jaki klimat. Z tą grą to przyznam Ci rację, ale w sumie dresiarz, dresiarzowi nie równy. To raczej kwestia psychiki. Jeszcze pozostaje sprawa jednego, tego samego strażnika, nieważne czy świątek, piątek, rano, wieczorem - zawsze był jeden i ten sam.(chodzi mi o tego łysawego)
Osobiście film oceniłem na 10 i dodałem do ulubionych, choć zapewne bardziej pasuje 9, ale po prostu ten klimat pozwala wczuć się w ten film.
Pozdrawiam Marcin.
Mnie film rozwalil:) oczywiscie w pozytywnym sensie. Ogladalem go dopiero wczoraj pierwszy raz, choc mam go od dawna to wczoraj dopiero jakos przyszla ochota na ogladniecie Symetri bo sporo sie o niej nasluchalem:)
Po ogladnieciu nie moglem zasnac przez 2h a jak juz usnelem to snilo mi sie ze ja tez zostalem nieslusznie skazany i poszedlem siedziec, oczywiscie w wiezieniu wcale nie mialem lzej jak glowny bohater:)
Haha! :D
Na mnie nie miał aż takiego wplywu, no może poza tym, że wołam na kolegę 'świeżak' :D
Ja "Symetrie" ogladałem wielokrotnie. Co do gry aktorskiej-racja miejscami przesadzona. Slang -w wiezieniu musi być i to dodaje tego czegoś w tym filmie. Po za tym realistyczny po mimo kulku bledow :) Ogolnie daje 10 bo jedyny jak do tej pory film o tematyce wieziennej osadzony w polskich realiach . Pozdro
Gra aktorska jest świetna, bardzo dobre kreacje aktorskie Szyca i Chyry, ale przede wszystkim urzekła mnie rozległa symbolika występująca w filmie. Na przykład więźniowie, każdy reprezentujący inny "fach" każdy mający inny światopogląd i zasady. Genialne
Genialny, fantastyczny, dobry ???? Ludzie ... albo ja jestem nienormalna albo Wy :P pozdrawiam
Ja naprawdę nie wiem co większość ludzi widzi w tym filmie. Dla mnie jest to średnia produkcja nakręcona o życiu w polskim więzieniu. I co w tym takiego zajebistego??