nudno, niesmacznie i przewidywalnie do bólu. Film słaby. Gdyby ktoś powiedział mi, że mam napisać scenariusz na temat więzienia i że mam na to godzinę, to wziąłbym długopis i na kolanie napisałbym coś właśnie takiego. Tutaj nie ma tajemnicy. Dobry jest jedynie aktor od telenowel, Borys Szyc. Reszta to może nie dno ale na powierzchni też się nie utrzymuje. Dla mnie ze względu na Szyca 3/10
A kogo on tam niby gra... postać "tło" ... nie trzeba być wielkim aktorem zeby to zagrać więc mnie nie rozśmieszaj ;]
Scenariusz moze i byś w godzine napisał , a czemu taki sam ? -) bo takie jest wyobrażenie na temat więzienia ? .. prawdopodobnie ;]
Główny aktor przesadzał z zagubieniem itd. "przerysował się" w skrócie ;] było to strasznie sztuczne...
Ale mimo wszystko fil mi się podobał, jeden z lepszych polskich moim zdaniem.
Pozdrawiam.
to jest twoje zdanie, moim zdaniem natomiast jest to słaby film i nie wiem czemu ma tak wysoką ocenę
To jest ciekawy film głownie dlatego że się takich filmów w Polsce nie robi:interesujący formalnie,poruszający drażliwe tematy społeczne,minimalistyczny, ale bogaty emocjonalnie.Znajdź mi drugi taki polski w którym wymienione składniki i ich proporcje podane byly w tak spójnej formie.Film nie jest przewidywalny co mu zarzucasz)Przykład?Dajmy na to czy wiesz wogole czy główny bohater jest winny czy nie?Film nie daje na to żadnej jednoznacznej odpowiedzi.Jest poprowadzony nieco niekonsekwentnie jesli chodzi o tytułową symetrie,jest nierówny(zdecydowanie efektowniej zrobiony początek niż koniec)ale na tle rodzimej produkcji ( tak ubogiej nie tylko w dobre filmy ale i w filmy wogole)wypada bardzo dobrze.
to że nie wiemy że nie wiemy czy bohater jest winny too nie jest żaden plus. Powiem ci więcej, sam scenarzysta tego nie wie, nie wie tego reżyser ani aktor kreujący te role Zdania nie zmienie - ten film jest słaby. Taki scenariusz nadaje sie tylko do kosza!!!
Ja bym nie popadał w skrajności.. No rzeczywiście scenariusz nienajlepszy.. Ale ja jestem ciekaw np jak wyglada scenariusz do szybkich i wściekłych.. czy innego shitu..
Czasem trzeba przymknąć na pewne rzeczy oko, zeby móc czerpoać z filmu i przyjemnośći coś z niego wynieść (nie mówie o szybkich.. ;) )