7,7 254 tys. ocen
7,7 10 1 254417
6,8 34 krytyków
Symetria
powrót do forum filmu Symetria

Bardzo fajny ale irytował mnie główny bohater. Zgarniają go za podejrzenie zabójstwa a on nawet nie potrafi się bronić. Ile osób na jego miejscu zachowało by się wręcz krzykowo a on sobie do tego podchodził ze stoickim spokojem. Miało się ochotę powiedzieć "koleś ! weź się kuźwa w garść powiedz coś, no zrób coś do jasnej cholery"..To mnie strasznie irytowało. Ogólnie film bardzo fajny ale nie trawię jak koleś inteligentny po studiach przez głupotę trafia do więzienia a później nie myśli i się stacza stając się na równi z kosiorem czy tam siwym.

ocenił(a) film na 8
Burnwash

Widocznie był w takim szoku, że nie mógł porwać się na nic więcej niż te swoje nie jestem winny. Zresztą on został skazany w momencie, gdy go ta babka wybrała ( w sumie dziwne, że tyle miała sił, jak zaraz kipła ) i to, czy by wrzeszczał, czy nie raczej nie zmieniło by jego sytuacji. W sumie nie znam się jakoś szczegółowo na prawie, ale sam ten motyw, że gościu bez żadnych dowodów, świadków za swój czyn idzie do pierdla nawet w tak chorym państwie jak nasz to jednak przesadzone. Reżyser mógł bardziej pomyśleć jak go posadzić za "niewinność". Ale w Polsce w pełni nie działa zasada domniemania niewinności, to za pomówienia i inne takie pierdoły zdaje się można być sądzonym. Btw. nie wiedziałem, że na proces czeka się w celi...