7,7 254 tys. ocen
7,7 10 1 254417
6,8 34 krytyków
Symetria
powrót do forum filmu Symetria

Doskonały film... ale sama zmiana głównego bohatera znacznie przesadzona. U mnie ta też produkcja wzbudziła strach, bo niespodziewałem się że w tak łatwy sposób można trafić do kicia, tak naprawde nikt z nas nie jest bezpieczny.

ocenił(a) film na 7
piotrus8998

Przesadzona zmiana głównego bohatera ??? Chyba nigdy nie miałeś kontaktu z osobą która z niego wyszła i znałeś ją wcześniej... jedno jest pewne, LUDZIE SIĘ ZMIENIAJA...

ocenił(a) film na 6
towdi

hahahahaah nie rożsmieszaj mnie znam dwie soby,które wyszły z więzienia, może zaszła w nich jakas cudowna przemiana wewnetrzna,ale na zewnątrz tego nie widać. Mają dalej problemy z narkotykami,alkoholem,skłonnosci do kradzieży,jeden ma problemy a agresja i autoagresją,unieszczesliwia swoja rodzinę, niewiem czy wogóle sobie z tego zdaje sprawę a jeśli nawet czy powodowałoby to u niego jakies wyrzuty sumienia. Obydwoje są nielojalni wobec swoich znajomych, krecą,łgają. Wierze w to że wiezienie jest w stanie zmienić cZłowieka,ale tylko takiego który jest madry, wrażliwy, autorefleksyjny,chce się zmienić i znajdzie w sobie wystarczajo dużo siły.

ocenił(a) film na 10
Sylwia_46

Nie wiem czy zauważyłaś, ale tu nie chodzi o przemianę złoczyńcy na dobrego obywatela, a odwrotnie, więc Twoje porównania nie mają jak dla mnie najmniejszego sensu.
Więzienie wcale nie resocjalizuje, wręcz przeciwnie (oczywiście nie we wszystkich przypadkach).
Taki jest sens tego filmu.
Człowiek przyswaja sobie zasady świata w jakim żyje, nie może pozwolić sobie na słabość, bo zostanie zniszczony.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
piotrus8998

Przesadzone ??? Pisałem mature ustną na podstawie tego filmu:) Reżyser filmu siedział za nielegalne posiadanie broni więc sądzę, że odwzorował to jakże dziwne w moich oczach po obejrzeniu tego filmu miejsce. Większość grypsów jest jak najbardziej prawdziwa:) Można się tak zmienić :) Wbrew ludzkim przekonaniom więźniowie mają pewne "zasady"... Wiem bo mam znajomego, który przeżył trochę za karatami i zmienił się...

ocenił(a) film na 8
nowicjusz

Racja ludzie się zmieniają ale nie po paru miesiącach. Film w 90% jest odwzorowany w rzeczywistości.

ocenił(a) film na 10
nowicjusz

Mam pytanie: jak można pisać maturę ustną?
Troszkę poprawności ;]

ocenił(a) film na 10
Shimmy

Można. Przygotowałem na papierze to co przedstawiłem ustnie:) Nie wiedziałem, że tak trudno się domyślić:) haha

ocenił(a) film na 10
nowicjusz

Pisać a przygotować to drobna różnica kolego ;]
Chodziło mi o samą poprawność językową, a nie, nie było trudno się domyślić, wierz mi.

ocenił(a) film na 10
Shimmy

Ciężki jesteś naprawdę... Nie jestem Twoim kolegą - błąd logiczny :)

ocenił(a) film na 10
nowicjusz

W pewnym sensie jesteś, bo ja też zdawałem maturę niedawno, więc to nie błąd :p

ocenił(a) film na 10
Shimmy

Chodzi tutaj o wypowiedz na temat filmu a Ty dalej nudzisz o tym samym. Wiesz dobrze o co mi chodziło a dalej to ciągniesz. Znajdź stronę typu www.poprawiamosobynaportalach.pl i tam pisz swoje wywody na temat jezyka polskiego. Kolega nie jestem to jest blad.

ocenił(a) film na 6
Shimmy

A tak to ze NOWA matura się rózni od starej,nie wchodzi sie do sali i nie losuje pytań, tylko prawie rok wcześniej otrzymuje sie temat, który trzeba opracować, wiec ta prace najpierw trzeba napisać.....To tak apropos tej poprawności

ocenił(a) film na 10
Sylwia_46

Niestety pan Shimmy ktory nazywa mnie kolega musial sie troszke powymadrzac bo pomylil portale :)