7,7 254 tys. ocen
7,7 10 1 254417
6,8 34 krytyków
Symetria
powrót do forum filmu Symetria

Pierwszy w polskim kinie film więzienny z prawdziwego zdarzenia!! Zachwycić sie można muzyką, grą aktorską(Borys Szyc, Andrew Chyra i Arek Detmer) i świetnie udokumentowaną psychicznie zmianą postępowania głównego bohatera. Jednak ten wielki wg. mnie film ma jedną ale dla mnie bardzo dokuczliwą maniere, bładzik- a mianowicie popiera napastowanie pedofili.. Wyjątkowo naiwnie w filmie przedstawiono fakt kiedy Świeżak (Arek Detmer) dowiaduje się że jego siostra miała coś do czynienia z pedofilem z jego celi.. Nie moge również zrozumieć motywu jakim kierował sie intelektualista Dawid (Andrzej Chyra) skręcając kark mu kark?? Mimo tych niedociągnięc film wręcz hipnotyzuje klimatem, jest mocny, brutalny(prawdziwy)

użytkownik usunięty
matlin

Bardzo dobrze że powiesili tego Pedofila! Za tego typu przestępstwa seksualne to jedyna słuszna kara, bo psychika dziecka jest jak szybka, mozna pokleic ale bedą rysy. Popieram lincz pedofilów. Nie ma dla nich miejsca w żadnym normalnym społeczeństwie.

A gł. Bohater - ja nie pamiętam aby ten pedofil miał do czynienia coś z jego siostrą.

Symetria to dobre kino 10/10. Atuty filmu można mnożyc, mijscami mam wrażneie że całośc zostałą ulepiona i wyskrobana. Poprostu super. Świetni aktorzy, moja koleżanka, kiedy bylismy w liceum stwierdziła że film jej się nie podobał, ze nie powinni takich filmów kręcic... skwitowałem wzrokiem politowania.

ocenił(a) film na 10

Moze mial kontakt z jego siostra a moze nie mial, ale jak ta dziewczynka na widzeniu sie patrzy na tego pedofila i Lukasz to widzi, na poczatku filmu tez jest dziwna scena. Pedofila nie wyleczysz, mogl po wyjsciu skrzywdzic siostre Lukasza, nikt by jej nie obronil, ojca nie ma, brat siedzi.

Co do skrecenia karku, jest wiele interpretacji. Moze Chyra skrocil cierpienie, moze chcial pokazac ze jest z grupa, poza tym pedofilia jest to najgorsze skurwysynstwo a przeciez jego zone zgwalcono i poniosly go emocje.

użytkownik usunięty
Tommy_DeVito

Niewiwm czy jest tu co analizowac...
1 jestesmy w grupie, trzymamy sie razem
2 skrętka - a po co ma drzec sie na caly oddzial?
3 w pierdlu pedofilom sie nie przepuszcza, nawet najgorszy zbrodniaż lubi miec swiadomosc ze jest ktos gorszy+można się wyżyc
4 No i nuda.

Pedofilów powinno się zabijac, a przedtem powinni jescze swoje przejsc w pierdlu - psychika dziecka jest jak szyba, nawet jak się ją poklei to zostaną ślady - i z tym trzeba dalej isc przez życie. A nie jest to łatwe. Pozatym - wyopraźcie sobie że np. taka mała dziewczynka - jej ciąło nie jest zupełnie przystosowane do współżycia jaki to musi byc potforny ból, jakie poniżenie... Jaki bród.

Zabijac pedofilów, najgorsze śmieci ludzkie.

ocenił(a) film na 10

Dokładnie się z Tobą zgadzam, pedofile to najzwyklejsze śmiecie, pedofilia jest wg. mnie gorsza od zabójstwa, bo po zabójstwie nic już nie czujesz a u dzieci skrzywdzonych przez takie kurwy, ból duszy trwa.

użytkownik usunięty
Tommy_DeVito

Ano. Chciałbym aby autor topicu, powiedział co ma na myśli w tym zdaniu:

" wg. mnie film ma jedną ale dla mnie bardzo dokuczliwą maniere, bładzik- a mianowicie popiera napastowanie pedofili.. "

abstarahując - film nie popiera, ale pokazuje.

"dobry schemat postepowania" można dodac zlosliwie. Teraz jakos pedofile u drzyzgi na tvn mają byc - wlos sie jezy na glowie.