PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103907}
7,7 254 tys. ocen
7,7 10 1 253523
6,8 44 krytyków
Symetria
powrót do forum filmu Symetria

Zjedzcie mnie

ocenił(a) film na 5

Niestety, nie podobał mi się. Jedno wielkie rozczarowanie. Potencjał był - ukazac rzeczywistośc polskich więzień. Ponadto obiecująca obsada. A tu psikus. Temat liźnięty przez szybę, wiele nieścisłości, fabuła poprowadzona jakoś koślawo, i te... migawki właściwie, i te... przejścia między scenami nie do zniesienia.

Przepraszam, ale nie rozumiem fenomenu tego filmu. Może ktoś mi tu kulturalnie wyjaśni na czym on (fenomen) polega? Będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję za wszelkie inwektywy, które zapewne padną pod tym tematem.

zaslonka

Film posiada niesmowity klimat,muzyka w filmie jest genialna, czlowiek odczuwa emocje towarszyszace glownemu bohaterowi niemal na wlasej skorze, idealne przedstawienie zycia w polskim wiezieniu, film daje myslenia ... Ja tak widzialem ten film .

ocenił(a) film na 5
denzel_3

Hmmm, dla mnie jedyne co tam daje do myślenia, to to, że 'resocjalizacja' czasem osiąga odwrotny skutek do zamierzonego. Co do realiów... czytałam o wielu niedociągnięciach i przekoloryzowaniach...

ocenił(a) film na 7
zaslonka

zgadzam się, słyszałem że to bardzo dobry film a więc dlaczego miałbym go nie obejrzeć? To co zobaczyłem bardzo mnie rozczarowało a zwłaszcza gra głównego aktora, która była dla mnie co najmniej naciągana i sztuczna. fabuła była jak kolega wyżej napisał "poprowadzona jakoś koślawo" i zgadzam się z tym a te przejścia miedzy scenami były rzeczywiście nie do zniesienia i psuły znacząco według mnie cały film. I jeśli się nie mylę to w filmie nie ma nagłej zmiany charakteru głównego bohatera tylko w jednej scenie gra normalnie tak jak przez większość filmu (trochę strachliwy i uległy rozkazom) , a w następnej jest już mega kozakiem, a więc na początek wypierdala dziadka z łóżka który chce zająć dolne kojo w celi ( radzę wspomnieć że przez większość część filmu aż do tego momentu był jego "przyjacielem" jeśli można to tak ująć) a następnie chce napierdalać już Alberta bo coś tam mu się nie podoba (poprawcie mnie jeśli się mylę) a następnie stawia się jakimś koksom na "wybiegu" choć ich było dwóch sam chciał im tam najebać , bardzo się zawiodłem na tym filmie.

Levareq

jak dla mnie to też słaby film. wszystko zbyt naiwne i przesadzone. a film jest tak popularny tylko dlatego, że zachwycają się nim tępe dzieciaki z gimnazjum, dla których szczytem zajebistości jest powiedzenie w filmie "chuj ci w dupę nygusie".

użytkownik usunięty
Okrutny_Kot

Dla mnie film przeciętny, może lekko ponad tą linią oddzielającą przeciętność i film dość dobry, ale przede wszystkim sztuczny i łopatologiczny, a zmarnowany został spory potencjał bo chyba każdego ciekawi życie 'za kratami'.
Zgadzam się z kolegą powyżej że jego wysokie oceny wynikają najczęściej właśniez faktu użycia paru wulgaryzmów i dosadnego pokazania przemocy, co wystarczy żeby płytka gówniarzeria obwowałała go arcydziełem- na podobnej zasadzie funkcjonuje np. popularność 'Dnia Świra' ('bo tam Kondrat fajnie klnie'), czy Las Vegas Parano ('bo on tam fajne narkotyki zażywa').