7,7 254 tys. ocen
7,7 10 1 254407
6,8 34 krytyków
Symetria
powrót do forum filmu Symetria

airtemys.

ocenił(a) film na 5

Troche jestem rozczarowana.. jeżeli ktoś chce posłuchac więziennego slangu to może lepiej sobie obejzec specjalny odcinek Boso Przez Świat.

[S P O J L E R]
Poza sceną próby samobójczej i napadu na żonę Dawida to nic nie przykuwało mojej uwagi, troche się nudziłam. Może właśnie dlatego jakoś nie skleiłam wątku -co tak przestraszyło klawisza w ok 75min ?

użytkownik usunięty
Ann_Onim

Klawisza dopadła tzw. strzyga, o której Kosior wspominał w filmie.

ocenił(a) film na 8

Zarówno Oddziałowego jak i Kosiora w tym samym momęcie chciałbym na to zwrócić uwagę. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić:)

ocenił(a) film na 5
Adi90

weźcie rozwińcie myśl ;) bo jakoś nie mam ochoty oglądac tego ponownie, a motywu strzygi nie kleję.

użytkownik usunięty
Adi90

Adi, nie mylisz się ;)

Ann Onim, Kosior opisał strzygę jako "złego ducha, który siada na klacie i dusi" ;p Po prostu Kosior miał koszmar, to samo dopało oddziałowego, który jednak nie spał, w jego przypadku mogło to wynikać ze zmęczenia pracą :)

ocenił(a) film na 9

Zmęczenia pracą, albo też dopadło go sumienie wywołane zmęczeniem pracą, przez to czego był winny, a wspominali więźniowie że w ostatnim pół roku powiesiły się przez niego 2 osoby.
Tak więc ta strzyga to mogło, a zapewne było sumienie, jego ciężar na klacie, bo dopada tych, którzy jeszcze je mają, którzy wierzą w rodzinę, Boga, czy inne prawdziwe wartości.
Reszta wierzy w siłę mięśni, wartość pieniądza...

ocenił(a) film na 5
baraqs

dzięki za wyjaśnienia. Chociaż dla mnie to on miał tam minę jakby zobaczył
conajmniej wisielca, a nie że go męczy sumienie..