PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=553}
6,3 34 tys. ocen
6,3 10 1 34254
5,2 18 krytyków
Szczęśliwego Nowego Jorku
powrót do forum filmu Szczęśliwego Nowego Jorku

Gosc na wózku.

użytkownik usunięty

Teriza zaręczyła się z gościem na wózku (nie pamiętam imienia), ale nasuwa mi się pytanie: dlaczego on nic nie powiedział, po tym, jak przespała się z Surferem w jego łóżku? W sumie domniemam, że gość nie był w stanie uprawiać sexu, a ona nie chciała być dziewicą do końca życia (przypuszczam po jej słowach, że była dziewicą). Trochę naciągana hipoteza, bo z tego co mi wiadomo, ludzie na wózku z reguły albo mają sparaliżowane nogi (od pasa w górę są całkowicie sprawni), albo sparaliżowani całkowicie, więc raczej był w stanie ją zaspokoić. W takim razie dlaczego przespała się z Surferem i czemu gość na wózku jej na to pozwolił/nie miał nic przeciwko?

Skoro chciał, by chodziła po domu topless tzn. że zapewne namówił ją, żeby uprawiała seks, podczas, gdy on będzie podglądać to wszystko z garderoby. Zresztą pocałował ją później w rękę w ramach podziękowań zboczuch jeden :P Tak ja to widzę.

LukeInside

A czasem nie po to by mieć dziecko? Patrzcie na zakończenie.

Goedemorgen

Tak drogi użytkowniku, pamiętam zakończenie, ale posiadam inną interpretację..Być może dziecko nie było zamierzone..

ocenił(a) film na 8
LukeInside

zakończenie to tylko ich marzenia, nic z tego nie było prawdą ani dziecko, ani potejto w domu u siebie ani Profesor.

donpablo

Odpowiem, gdy ponownie obejrzę film.

użytkownik usunięty

W takim razie typ na wóżku nie mógł mieć dzieci, bądź nie był w stanie uprawiać sexu, ale nie jest to oczywiste. Dzięki za odpisanie ;).

ocenił(a) film na 9

Funkcje po urazie rdzenia kręgowego zależą od miejsca urazu. W filmie nie podano innych objawów tegoż o to Pana na wózku. Załóżmy że po prostu nie chodził i nie był w stanie uprawiać seksu. Wystarczy że uraz powstał na wysokości neuromeru L1, z którego to odchodzi nerw biodrowo-podbrzuszny unerwiający narządy płciowe zewnętrzne. Pod splotem lędźwiowym (o którym była wyżej mowa), jest również splot krzyżowy, którego zwoje unerwiają kończyny dolne, a więc uszkodzone jest wszystko co jest unerwiane poniżej urazu, więc mógł mieć nie tylko sparaliżowane kończyny dolne, ale i narządy płciowe (no i jelito gube, esicę, odbytnicę, pęcherz moczowy oraz prostatę). ;)