PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1217}

Szczęki

Jaws
1975
7,0 108 tys. ocen
7,0 10 1 108420
8,0 66 krytyków
Szczęki
powrót do forum filmu Szczęki

Film genialny, dziś jest wspaniała okazja do przypomnienia go sobie. Polecam obejrzeć go przede wszystkim fanom filmów trzymających w napięciu a także tym którzy lubią strach w horrorach.

ocenił(a) film na 10
robert2207

Obejrzę oczywiście,właśnie wyczaiłem w gazecie.Również polecam,film z cyklu "kiedyś dało się widza przerazić" :)

ocenił(a) film na 10
damek1690

Znam na pamięć, mam specjalne kolekcjonerskie wydanie DVD - a i tak obejrzę! To jest prawdziwa klasyka:)

robert2207

Znam na pamięć i sceny i dialogi... i muzykę:D Mam całą serię skompletowaną, ale oglądam tylko i tak jedynkę i dwójkę.
Szczęki bez Roya Scheidera to nie Szczęki. Niedawno oglądałem komedię Niebezpieczne wody: atak rekinów. Tego nie można nawet porównywać do dzieła Spielberga.
Polecam!!!
Film tak jak i rewelacyjnego Johna Williamsa oceniam bez wahania 10/10!!!

...tu du.. tu du tu du.... tu du tu du tu du...
tudutudutudutudu...

ocenił(a) film na 8
robert2207

Oglądam! Wakacje bez ,,Szczęk'', to jak święta bez ,,Kevina...'':-)

ocenił(a) film na 10
Ekranizacja

Ależ to był film :D
I ta muzyka,przepięknie zacytowana przez hawkeye_tcz :DDDD Hehehe ;)

damek1690

Mam nadzieję, że dwójkę też puszczą w telewizji.

ocenił(a) film na 8
robert2207

I jeszcza ta scena ,że łeb spada z łodzi...brr nie taka znów straszna ,a polecam 'Wyspa Harpera'.

ocenił(a) film na 9
robert2207

Oglądałem i bawiłem się przednio jak zawsze :) Szczęki 1 i 2 to naprawdę dobre kino i mimo tylu lat od premiery i fabuły znanej na pamięć, oglądam je z nie mniejszym zaciekawieniem :) Mam nadzieję, że nasza publiczna tv uraczy nas kontynuacją w najbliższym czasie.