Szkolny chwyt

Half Nelson
2006
6,9 22 tys. ocen
6,9 10 1 22433
7,2 17 krytyków
Szkolny chwyt
powrót do forum filmu Szkolny chwyt

Gosling vs. Epps

ocenił(a) film na 8

Cóż mogę powiedzieć.
FIlm jest popisem aktorskim Ryana Goslinga, któremu dzielnie towarzyszy Shareeka Epps. I już dla tej dwójki aktorów warto obejrzeć ten film. Gosling dostał nominację do OSacara (jak najbardziej zasłużoną) do tego zdobył 2 nagrody za tę rolę w innych konkursach, Epps również dostałea 3 nagordy w pomnijeszcyh konkursach.

O czym jest film>?? chyba njalpiej napisać, że o życiu, po prostu. Nie ma tutaj konkretnego wątku głównego. Wszystko kręci się wokół Goslinga, jego problemów z narkotykami oraz jego potrzebie misji.

Nie każdemu może spodobać się ten film. Nie ma tu nagłych zwrotów akcji, zadnych poscigów, strzelanin, gangsterów. Nie ma konkretnego zakończenia. Ale jednak ten film przyciąga.
Dodam, że moja ocena jest w tym przypadku wyjątkowo nieobiektywna, bo ja po prostu uwielbiam takie filmy. Ale pomijając to, naprawdę film polecam.

A jeszcze dwa słowa o Goslingu. Ten aktor wdarł się przebojem do grona moich ulubionych aktorów. Po rewel;acyjnym Fanatyku, zobaczyłem go w Stay(nie wiedząc nawet ze to on) teraz Half Nelson. Jeszcze został mi Notebook(podobno tez wspaniały film), Tytani oraz The United States of Leland.
Gosling ma naprawdę talent. I oby kręcił tak dobre filmy dalej.

8,5/10

ocenił(a) film na 8
adas_80

I obejrzalem ten Notebook, - wspaniały film, świetny Gosling, i śiem twierdzic ze jeszcze lepsza, Rachel McAdams

adas_80

hej;) obejrzałam Notebook...świetny film...troche do płaczu, trochę do śmiechu:) a Ryan świetny, naprawdę;) oprócz tego polecam United States of Lelend.... film trochę psychologiczny...tragiczny i wogóle...rola stworzona dla Goslinga :) a same wrażenie zostaje na długo, a co do Half Nelson to jestem w trakcie ściągania :) i mam nadzieję że sie nie zawodę :)

ocenił(a) film na 8
glut88

Chcecie zobaczyć dobry film z Goslingiem? Jak najbardziej polecam "Zostań" :)