PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=207816}

Sztuka zrywania

The Break-Up
2006
6,3 67 tys. ocen
6,3 10 1 67428
5,0 12 krytyków
Sztuka zrywania
powrót do forum filmu Sztuka zrywania

Macie pomysł jaki był powód wybrania Polski.

wbl86

Może stereotypowi Polacy siedzą przed tv, nie kiwną palcem w domu, mają brzuszki od picia piwa i grają w gierki oraz oglądają mecze? ;)
Ale tak na serio to w scenie gdy Gary kłócił się z szefem, jest pokazana flaga Polski i mam wrażenie, że specjalnie tak wykadrowali by koniecznie była widoczna ta flaga. Jeszcze jeden stał z lewej, drugi z prawej, nic się nie ruszali byle nie zasłonić flagi. Takie odniosłam wrażenie, możliwe, że mylne :)

ocenił(a) film na 7
Dzidzileyla

Motyw polski przejawia się kilka razy, w tym jak dostaje w twarz od tego gościa z chóru ma koszulkę z napisem Polska i orłem. Potem jest tekst, że zaprosi kolegów z polski sfrustrowanych którym się nie udało itd. Najbardziej pasuje, że to pewien stereotyp polaka;)

wbl86

może dlatego, że akcja rozgrywa się w Chicago, który jest głównym ośrodkiem Polaków w USA

ocenił(a) film na 7
LoveOneRepublic

ten szef to jego brat..

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
LoveOneRepublic

To wiem, że jest to ośrodek główny Polaków, bo też tam byłem i na sobie to odczułem;)

ocenił(a) film na 7
LoveOneRepublic

... i drugim na świecie miastem największym pod względem liczebności Polaków. Recz jasna pierwszym jest Warszawa. Miło się oglądało jak Polacy w stanach sobie radzą finansowo i nie ukrywają przy tym swojego pochodzenia (a nawet się z tym celowo obnoszą, jak główny bohater)

ocenił(a) film na 6
wbl86

W wielu filmach, w których gra Vincent, widać jakieś polskie akcenty. I chociaż teraz nie mogę znaleźć potwierdzenia w internecie, wydaje mi się, że kiedyś gdzieś czytałam, że ma polskie korzenie.