TRON

1982
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 19732
6,2 16 krytyków
TRON
powrót do forum filmu TRON

Ten film to niewątpliwie jeden z największych i najbardziej klasycznych filmów SF. Ale i najbardziej naiwnych. Oto bowiem główny bohater zostaje wchłonięty do komputera i musi rozegrać grę. No cóż pomysł dość interesujący, ale mało przekonywujący.
A może ktoś z Was pamięta grę "Tron" (polska nazwa "Kreski"). Była kiedyś taka prosta gierka. Chodziło się strzałkami, a kreska się rozrastała. No cóż na pewno nie była to komputerowa adaptacja tego filmu.

ocenił(a) film na 8
Lord___Sidious

naiwny
to film nie jest na pewno. I nie wydaje mi się, że chodziło o rozegranie gry jako takiej.Może jeszcze raz, uważnie go sobie obejrzysz?

ocenił(a) film na 6
Oshin

a jednak troche naiwnosci w fabule jest, czasem tej dobrej, czasem tej gorszej. troche drazni tez brak polaczenia rozmachu 'wirtualnego' z rzeczywistym (czyzby swiat komputerowy mial byc bogatszy?), wszystkie wazne postaci mozna policzyc na palcach jednej reki, sama intryga jest banalna, ponadto koncowka momentami powiewa lekkim kiczem. to co mnie najbardziej zaskoczylo, to jakosc efektow specjalnych. nigdy nie sadzilem, ze kilka klockow robiacych za cale otoczenie zrobi na mnie wieksze wrazenie niz te 'cuda', ktore tworzy sie obecnie. jak widac mniej moze znaczyc wiecej. w formie i pomysle 'tron' to taki filmowy 'another world', troche gorzej wypadl scenariusz, jednak mimo to film obejrzec trzeba, chociazby dla scen z motorami (majstersztyk! :)).