PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197126
7,6 64 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Nie wynika to z mojego braku tolerancji, bynajmniej. Nie brzydzę się też ludźmi o odmiennej orientacji seksualnej. Chodzi mi tu o to, że... coś nie jest to zgodne z naturą. Nie uważacie? W parze kobieta - mężczyzna partnerzy uzupełniają się nawzajem. Zarówno pod względem charakteru, jak i fizyczności (przynajmniej w większości przypadków). Niestety, gdy "bierzemy" parę gejów, jeden z nich musi przyjąć w związku rolę kobiety. Inaczej wszystko rozpadło by się, bo każdy związek musi się jakoś uzupełniać. Myślę też, że małżeństwo to związek tylko i wyłącznie kobiety i mężczyzny. Tylko taki związek jest gotowy do przyjęcia dziecka. A bądź, co bądź, małżeństwo jest do tego powołane. Nie obraźcie się o moje odmienne poglądy, ale mówię co myślę. Wiedzcie też: ja szanuję każdego człowieka, takim jakim jest. Mam mnóstwo znajomych, którzy wyznają różne religie, różnie wyglądają i mają różne poglądy. Mimo to rozumiemy się i z wszystkimi żyję w zgodzie.

użytkownik usunięty
japonskiwachlarz

" Każdy człowiek sam, dobrowolnie wybiera drogę. Bóg krzyczy do nas "Nie wybierajcie piekła!" (bo piekło również istnieje). Odkupił nas krwią swego Syna, a mimo to, tak wielu odwraca się do Niego plecami. To bardzo boli. I zapewniam Was! Nikt, ale to nikt, nie udowodni, że Boga nie ma (że jest też nie). To specjalnie jest tak skonstruowane, aby to ludzie, którzy nie ulegli naciskom szatana poszli i służyli mu szczerze!

Możesz zapytać: A dlaczego nie da nam wyraźnego znaku, że jest?
Jakby chciał, mógłby. Mógłby huknąć o ziemię, ukazać nam się i krzyknąć z całej siły: "No i co?! Teraz mnie widzicie?!", ale on tego nie zrobi. Dlaczego? Bo nas kocha... kocha nas jako swoje dzieci. Możesz odwracać się milion razy od Niego, ale później możesz sie po raz milionowy nawrócić, a On zawsze przyjmie Cie z otwartymi ramionami.

Bóg chce ocalić każdą duszę, ale ludzie mają wolną wolę i często wybierają pieniądze, seks, swoje przyjemności. Zapominają w końcu o Jezusie Chrystusie, który zapłacił za nich krwią, by mogli żyć wiecznie. Wielu z nich umiera wewnętrznie, nawet o tym nie wiedząc. Bogu tylko chodzi o to aby wyrwać nas z łap szatana i zapewnić nam życie, wieczne życie z Nim. "

Barzo dobre słowa , szkoda , że tak wielu ludzi zapomina o tym , co powinno być dla nich najważniejsze ...

ocenił(a) film na 9

Widze kolejny katolik, który robi z siebie świętego, a w temacie pod zamiast normalnie podyskutowac na temat filmu, zwyzywał wszystkich tych, którym dany film sie podoba...szkoda słów.

użytkownik usunięty
Frydrick

nie kolejny katolik , to po pierwsze , a po drugie nikogo nie zwyzywałem ... frycku , czepiasz się , a ja wyrażam swoją opinię na temat tego filmu .

ocenił(a) film na 9

"Wydaje mi się, że ci którzy ocenili TBM tak wysoko to banda hipokrytów, którzy uznali, że dobrze będzie wyglądało jeżeli wystawią 10 filmowi o tak trudnej tematyce. "

Całkowicie popiertam założyciela tematu , aż żygać się chce , jak polskie społeczeństwo schodzi na zwierzyniec , oglądając i oceniając wysoko taki film ... to trzeba być niespełna rozumu , żeby się podniecać i wychwalać taki świński film"- to jest Twoim zdaniem krytyka bez obrazy? Czyli, jeśli mi podoba się ten film, to jestem niespełna rozumu? I nikogo oczywiście nie obraziłeś?
Praktycznie nic nie napisałeś na jego temat prócz tego, że jest świński...więc nie wiem gdzie tu dostrzegasz krytykę.

użytkownik usunięty
Frydrick

Chłopcy, po co te kłótnie?! Ani rzeczowo, ani na temat, niech was nie ponoszą emocje! Film jest świetny, nie dlatego, że jest o gejach chociaż ta tematyka tworzy jego specyficzny klimat, ale dlatego, że rezyseria, gra aktorska, scenariusz, zdjęcia, muzyka są genialne. Mnie ten film zachwyca, wzrusza i zmusza do refleksji. Kto nie chce niech nie ogląda. Nikt do wypowdania się na jego temat też nie zmusza.