Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197562
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Ludzie co wy robicie?Jeszcze pewnie filmu nie widzieliście a juz dajecie taką ocene!Dzisiaj weszedłem na strone filmwebu i mnie zamurowało jak zobaczyłem te ocene:(

ocenił(a) film na 10
Dawid20

To co ten ktoś/ta grupka osób robi jest żałosne i swiadczy tylko o nich. Aż ręce opadają :/

marczykowski

A ja chyba wiem co to za "grupka"osób zrobiła no ale cóż.Tak jest na tym świecie!Zero poszanowania kogoś...ale mimo to i tak oglądne ten film niezależnie jaką ma ocene!

ocenił(a) film na 8
Dawid20

Mnie tez doslownie zamurowalo! Ach, smutno sie robi na sama mysl, ze komus sie chcialo urzadzac taka propagande.

Z cala odpowiedzialnoscia nazywam to propaganda, bo film nie wszedl nawet na polskie ekrany, a ludzie juz wiedza lepiej. Nawiasem mowiac ciekawe, czy film doczeka sie w ogole swojej premiery, he!

Oj smutno, smutno, smutno mi sie robi, ze zyje w tak malo tolerancyjnym spoleczenstwie :(

PS. Juz sobie wyobrazam program Pospieszalskiego na ten temat! Hahaha! Po prostu boki zrywac :)

Pzdr dla wszystkich, którzy najpierw rzeczywiscie ZOBACZA film, a POTEM go ocenia! :)

PureNarcotic

Wiecie co,ale mogliśmy się tego spodziewać.Uważam,że podczas premiery w Polsce(jeśli oczywiście będzie!)będzie jeszcze gorzej.Ocena pewnie spadnie do 0,5 a "różne organizacje"będą bojkotować ten film.Pytam DLACZEGO?:(:(:(:(

ocenił(a) film na 7
Dawid20

a jakie to były oceny bo już ich nie ma a wcześniej nie wchodziłem na stronkę tego filmu??

ocenił(a) film na 8
MrsMacius

He, ocena filmu oscylowała w granicach 2,5 a 3,0. A głosów było ponad 400. Dosyć nieprawdopodobne, szczególnie, że polska premiera jeszcze daleko przed nami, a za granicą film oceniany jest znacznie wyżej (7,5/10 wg IMDb).

Mam nadzieję, że zniknięcie oceny jest związane z wyjaśnieniem całej tej dziwnej "sprawy".

Pzdr:)

PureNarcotic

Hehe nowe głosowanie-nowa ocena.Strasznie jestem ciekaw co się stało.Może to była jakaś pomyłka(taaa jasne:D)Ale mimo wszystko dziękuję Filmweb-owi!Może wreszcie użytkownicy będą oceniać film po tym jak go obejrzą a nie jaką ma fabułe.

ocenił(a) film na 10
Dawid20

Młodzież Wszechpolska nie próżnuje :/

Lady_Snape

Nie, no.... Moehery Tadzia Rydzyka wkroczyły do akcji :P

ocenił(a) film na 10
Dawid20

To tylko obrońcy "jedynej słusznej" religii, najbardziej zresztą zakłamanej.

http://forum.fronda.pl/forum.php?akcja=pokaz&id=360618 [forum.fronda.pl/forum.p ...]

filip_paczynski

YYY troszke mnie "zagięło" jak zobaczyłem to badziewne forum.Banda debili i homofobów dających "jedynke" pewnie nie znając nawet tytułu filmu,już nie mówiąc o fabule filmu.Kierują się jedynie tym,że film jest o gejach.Szkoda...

ocenił(a) film na 10
Dawid20

Szczerze mówiąc, tracę już cierpliwość - przydałoby się wystosować jakiś apel do "władz" Filmwebu, by nie było możliwości głosowania na film aż do dnia polskiej premiery. Albo może dałoby się to rozwiązać inaczej? Bo to, co się dzieje w związku z tym filmem - i nie tylko! - przestaje już być zabawne i zaczyna się z tego robić poważny problem.

Lady_Snape

Jaka ciekawa ocena, widać tutaj w jak tolerancyjnym i inteligentnym państwie żyjemy. Film jest o takiej tematyce, o nie - damy mu jeden.
Osobiście ocenie jak zobaczę i wątpie by olcena była słaba, Ang Lee jest świetnym reżyserem.

Lady_Snape

Zachęcam do lektury. Toczy się ciekawa dyskusja na temat głosowania:
http://www.filmweb.pl/Topic,id=382078 [www.filmweb.pl/Topic,id ...]

Lady_Snape

Jestem baaaardzo uradowany,że Filmweb wreszcie postarał się o to,że głosować mogą jedynie użytkownicy zalogowani i ocene może przyznać po premierze światowej.Przynajmniej tym co zachce się dać"jedynke"z tego powodu,że film opowiada o parze gejów będą musieli się zarejestrować.A to chyba nie każdemu się będzie chciało;)Dziwi mnie tylko jedno,że na forum jeszcze nie pojawił się post w stylu"Pedały do gazu"Hmmm podejrzane.

Dawid20

Poszukałem i znalazłem - oto link do ludzi których językiem jest podobno "nie nie, tak tak":
http://forum.fronda.pl/forum.php?akcja=pokaz&id=374705 [forum.fronda.pl/forum.p ...]

volta_2

No nie no nie wierze.Mój temat znalazł się na innym forum.Jestem słaaaaawny.Jupiiii

ocenił(a) film na 9
Dawid20

No to Dawid masz swoje 5 minut , heh gratulejszon

Alexanderrr

Jest już ktoś kto oglądał ten film?A jeśli tak to jaki był?Spełnij wasze oczekiwania?

ocenił(a) film na 10
Dawid20

podobnie jak wiekszosc tutaj, nie widzialem jeszcze filmu ,ale dolaczam sie do grona nie mogacych sie go doczekac.
brokeback mountain bedzie dla mnie czyms wiecej niz tylko mozliwie bardzo udanym (i niebanalnym) lovestory.
byle do marca

ocenił(a) film na 7
rotkeev

Przecież to jest jakaś paranoja.Bojkotować film tylko dlatego że jest o homoseksualistach!Wiem jedno mój przyjaciel jest gejem i jest po stokroć lepszym człowiekiem niż nie jeden hetero!!A film zapowiada się super i mam zamiar na niego póść razem z grupą przyjaciół i jestem świecie przekonana że film dostanie niejednego Globa i niejednego Oscara!!

neily1

Wiwat Brokeback mountain!!!4 złote globy.Noo ludzie to już o czymś świadczy!!!