Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197562
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Przeciętniak

ocenił(a) film na 4

Zdecydowanie przereklamowany i nie zaslugujacy na te wszytkie nagrody, jedyna rzecz ktora go wyroznia to modna tematyka co nie oznacza wcale oryginalnosci. IMO duzo slabszy od filmu "I twoja matke tez" który w bardziej realistyczny i mniej melodramatyczny sposob opowiada bardzo podobna historie. Wiekszosc pozytywnych komentarzy na temat tego filmu powstaje w wyniku braku własnej zdania za czym idzie sugerowaniem sie opinia wiekszosci lub strachem czy ja aby nie jestem nietolerancyjny/na.

ocenił(a) film na 10
Yakoob

Raczej ciężko jest mi się z tym zgodzić. Gdybym nie miał własnego zdania, to nie przedstawiałbym go tu i nie starałbym się go bronić, a i zapewniam, że nie robię tego z jakiegokolwiek strachu, tym bardziej ze strachu przed nietolerancją. Poczytaj dokładnie, to zrozumiesz!!!
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
sant

Popieram powyższą wypowiedź....
Film jest PIĘKNY i to wyłącznie moja opinia.
Widziałam go dwa dni temu a ciągle dziwnie sie czuje.
Poruszył mnie d o g ł ę b n i e. Nic wiecej nie jestem w stanie napisać . Ide sie pozbierac...... :]:]

Miłość jest piękna. Po prostu.

10/10

ocenił(a) film na 10
___Scissors___

Widze ze "bawisz" sie w krytyka filmowego, jednak nei zapominaj, iz gust jest pojeciem wzglednym cops co dla ciebie jest majstersztykiem dla kogos innego moze byc kiczem. a tak poza tym chcialem dodac, ze wszyscy sie boa nawet krytycy i dltego pisza, ze film im sie podoba (- komiczny jestes

ocenił(a) film na 10
Yossarian_2

Gust jest pojęciem względnym, ale nie absolutnie względnym. Określone społeczności wypracowują określone kanony piękna.