horror tego roku, i nie przyjme zadnych argumentow przeciw:D:D:D Film bardzo zbliżony jest klimatem i poziomem do tego z 2003 roku, o ile nie lepszy! Oczywiście jak przystalo na prequel nareszcie możemy się dowiedziec jak ?Leatherface? stal się potworem w ludzkiej skorze, a także jak i dlaczego rodzinka stala się kanibalami. I wyjaśnienie to jest ciekawe, wierzcie mi, nie typu ?faceci w czerni? jak w ?TCM: The next generation? (1994)? W zasadzie chyba centralna postacia tej czesci jest szeryf, aktorowi odtwarzającemu te role naleza się wielkie brawa, gdyz zrobil kawal dobrej roboty. Momentami przeraza bardziej niż jego ?piesek na smyczy? - Leatherface. Wierzcie mi, niektóre sceny z jego udzialem sa naprawde doskonale, nie chce zdradzac wiecej bo jednak wciąż wiele osob nie obejrzalo tego filmu, ale z pewnością pamiętacie jak terroryzowal nastolatow w aucie w poprzedniej czesci? W tej możecie spodziewac się znacznie wiecej?
Moje plusy:
- znakomita nastrojowa muzyka
-swietne zdjęcia spalonego słońcem teksanskiego pustkowia
-siejacy ?psychiczny terror? szeryf
-dosc duza dawka brutalnosci psychicznej i fizycznej wprowadza niepokojacy nastroj i klimat grozy
-brak ?dziur logicznych? w scenariuszu
- mało scen komediowych, czyli zdecydowanie wiecej strachu i szarpania nerwow niż smiechu
- dobre wykonanie krwawych i przerazajacych scen
- aktorzy zagrali swe role dosc dobrze
- nie nudzi, akcja rozwija się w miare szybko
-?i oczywiście sam Thomas Hewitt ?Leatherface?, w koncu to ?Maskra?, czyz nie?
Minusy:
- film wcale nie taki krwawy jak się spodziewałem, niestety nasi kochani dystrybutorzy wprowadzili do kin wersje obcieta o prawie 10 minut, pozostaje tylko czekac na DVD i wersje ?uncut?
- troche malo jak dla mnie rozwiniety watek dzieciństwa Leatherface?a
Mimo tych malych minusow jest to pozycja obowiazkowa dla miłośników gore/slasherow lub osob którym podobala się ostatnia ?Masakra? z 2003 roku. Tzw. ?Poprawni politycznie? lepiej niech omijaja ten film z daleka, bo będą potem żałować ? z gory uprzedzam.
Nic dodac, nic ujac - powstaje troche paradoksalna sytuacja. Wydaje sie ze taka 'Masakra' to PROSTY film przy ktorym mozna wylaczyc mozg i po prostu ogladac to co dzieje sie na ekranie, a tu, ups, okazuje sie ze dla niektorych nawet to jest za trudne. Nie wiem czy sie mam smiac, czy raczej plakac...
oj widze ze sie zgadzasz ze mna ze to prosty fil mjestem podwrazeniem. a juz myslalem ze pisze i produkuje sie nadaremno:)
mam nadziej ze man... odpowiesz mi szybko na tego posta co napisalem wyzej bo nie moge sie doczekac
Dzienki stary, wiesz... Ty rzeczywiście masz racje- pani na motorze chciała obrabować naszą czwórkę. Jak ja mogłem na to nie wpaść. Rzeczywiście z moją inteligencją coś nie tak. Teraz to już zrozumiałem cały film i z oceny 4/10 przeskoczę chyba na 8. Tyś mi tak wyraziście wytłuścił tę sytuację, że aż mi głupio. No bałwan ze mnie ;) Dalszej dyskusji nie podejmuję. Pozdro :)
'pierwsze gdy powiedzialem ze bede ci pisal znaczenia slow bylo sarkazmem jestem pewien ze nie znasz znaczenia tego slowa wiec zapoznaj sie z nim zanim odpowiesz mi'
Musialo mi to gdzies umknac w natloku twojego belkotu, ale nie przejmuj sie - nie musisz mi nic tlumaczyc, to oznaczaloby, ze jest ze mna naprawde zle gdyby ktos taki jak ty musial mi cos wyjasniac^^
'drugie widze ze znasz strone wikipedia bardzo dobrze ale nie stety nie wiem czy ona ci cos da jak nie umiesz czytac ze zroozumieniem raze wejsc na nia jeszcze raz i przeczytac uwaznie i wez na link o nazwie Lek nie bede ci go t przytaczal bo nie bede sie zniazal do twego bardz niskiego poziomu ineteligencji. '
Oh, a moze kolega nie tylko pisac, ale i kopiowac nie umie? Przeczytalem definicje leku i jak najbardziej potwierdza to, co juz napisalem wyzej.
'trzecie nie masz racji do historii o duchach poniewaz nie wiem czy znasz takie pojecie jak egzorcyzm poczytaj sobie o tym nie bede ci tego pisac bo mi sie nie chce'
Poczytaj sobie o UFO i zaginionych podwodnych miastach Atlantydy, tez mozesz znalesc mnostwo książek i filmow na ten temat. A u mnie w spluczce klozetowej mieszka Marsjanin:) Wiesz, nie neguje mozliwosci wystepowania tych zjawisk, ale poki co nie ma na nie niepodwazalnego dowodu.
'czwarte czy mam ci napisac gdzie w owym zdaniu jest podmiot i orzeczenie itd bo widze ze nie uwazales lub nie chodziels wogole na lekcje z poslskiego bo nie wiem czy wiesz ale bardzo trudno sie wypowiadac nie uzywajac podmiotu i orzeczenia ale jak nie wiesz gdzie sa w tym zdaniu co dales za przyklad to nie ma sprawy moge ci udzielic darmowej lekcji'
Lekcji analfabetyzmu? Uchowaj mnie Boze! Chyba ze doplacisz...? Wtedy OK. ? wezme kase i jak najszybciej postaram się zapomniec?.
'piate nie obalilem argumentu prosty przygklad powiedizales ze szeryf - swietna gra gdize meczy psychicznie tych gosci
powiedz mi gdize on ich meczy tym ze ich bije i im wbija daj spokój jesli uwazasz to za mecznie psychhiczne to nie znasz pojecia tego slowa. widzisz juz obalilem twoj argument i przedstawiam to w bardzo jasny sposob a nie jak twoj kolega dux ktory jest jeszcze bardziej tepy od ciebie, co jest wrecz bardzo ale to bardzo zadziwiajace jak to jest mozliwe'
Skoro to jest za trudne dla ciebie i tak cie dreczy - wyjasnie ci to w miare prosto (żebyś zrozumial). Wezmy chocby scene, w ktorej jeden z chlopakow robi pompki. Szeryf obiecuje mu, ze po 10 prawidlowo wykonanych pompkach bedzie mogl uciec. Tymczasem po 10 pompkach dostaje taki wpierdol palami, ze nie jest praktycznie wstanie wstac, szeryf zas stwierdza ironicznie 'Teraz mozesz sprobowac uciec'. W dodatku na to wszystko musi patrzec jego starszy brat. Nie jest to moze dreczenie psychiczne? Ogladanie tortur czlonka swojej rodziny? Dawanie zludnej nadzieji, a nastepnie odbieranie jakiejkolwiek szansy na uczieczke?
?pozatym zastanwiam sie do ktorje klasy gimnazjum chodzisz bo nie wierze ze chodzisz do liceum albo tech a jesli jestes to biedny nasz kraj ze mamy takich ludzi co nawet nie wiedza gdzie w zdaniu jest podmiot?
Dzieki Bogu mnie gimnazjum ominęło (tak kolego ja już skonczylem studia, za moich czasow jeszcze nie było gimanzjow) ? może dlatego umiem używać znakow przestankowych (to kropki, przecinki, znaki zapytania miedzy innymi ? jakbys nie wiedział). Prawidłowo sformułowane zdanie oprocz podmiotu i orzeczenia powinno miedzy innymi zawierac te wlasnie znaki przestankowe, bez nich twoja wypowiedz zamienia się w bezksztalny belkot od którego oczy bola normalnych ludzi.
?czekam z niecierpliwoscia na twoja kolejna ambitna i powalajaca odpowiedz?
Szkoda ze nie mogę powidziec i ?vice versa?:/
?ps sorry ze znow uzylem zdan wilokrotnie zlozonych ale naprawde inaczej nie umiem!! ale mam nadzieje ze znajdziesz tam orzecznia i podmiot!!?
Jak już wyzej pisałem: nie nazywaj tego belkotu ?zdaniami zlozonymi?. Już ci wyzej udowodniłem, dlaczego nie możesz tego tak nazwac, a jak jest to zbyt skomplikowane porozmawiaj ze swoja pania polonistka z twojego gimnazjum.
ost post co tu pisze bo juz niestety nie mam czasu pisac do ciebie ! szkoda !!
- poszukaj sobie co oznacza slowo sarkazm
- przeczytaj jeszcze raz definicje leku ale tym razem ze zrozumieniem a jak nadal bedziesz myslal tak samo to przeczytaj jeszcze raz (chociaz nie sadze zebys zrozumial, nie z powodu twojej bardzo niskiej inteligencji lecz z powodu tego ze nie chcesz przyznac racji osobie, ktora jest lepsza od ciebie i przedewszystkim mlodsza, no ale coz zawisc nalezy do zlych cech.
-nastepne nie jestem twoim kolegom i nie przypominam sobie od kiedy jestesmy na Ty!!!!!!!!!!
-czlowieku malej wiary, jestes biedny i widze, ze upierasz sie przyczyms o czym nie masz fioletowego pojecia
-analfabetyzm znow uzywasz slowa ktorego nie znasz znaczenia
-poraz kolejny chyba wyjasniam ci jesli uwazasz ze ktos kogos bije i mu wbija slowa typu ty skurwielu i tak dalej to sie mylisz ze to jest meczenie psychiczne zobacz autostopowicza a potem sie zastanow czy maiales raceje co do szeryfa
-i widze ze znow przyjoles taktyke 5 latka ktory nie majac juz dalszych "argumentow" doczepia sie rzeczy ktore sa najmniej istotne!!
a nie pisze ich poniewaz nie zwracam na nie uwagi przez to ze nie posiadam duzym zapasem czasu i przez to pisze szybko :)
-do ostatniej twojej wypowiedzi zostawiam bez komentarza bo nie warto sie na to wypowiadac bo bym musial znow cie obrazic
-wiesz najbardizej co mnie boli, nie to ze wydalem na ten film kase i stracilem 96 min mego zycia tylko to ze czlowiek po studiach, ktory powinien cos soba reprezentowac, czyli logiczne argumentowanie swoje wypowiedzi itp itd.prowadzi ze man dyskusje na poziomie gimnazjum. podaje ci argumenty a ty mi odpowiadasz nie uzywasz podmioty (zastanowiles sie wtedy wogole nad ty mco piszesz ??) wiedz to mnie boli czlowiek po wyzszym wyksztalecniu wypowiadajacy sie na poziomie gimnazjum. nie uszukuj my sie ale jest to zalosne i tragiczne.
zycze milej zabawy przy ogladaniu tegoz filmu na dvd i dalszego zycia w przekonaniu ze sie jest inteligentym czlowiekiem
Man Behind The Sun, wybacz, ze odpowiadam za ciebie, ale nie moglem sie powstrzymac. Otoz zamiast sprawdzac definicje LEKU, postanowilem zajrzec na Wikipedie i sprawdzic cos innego, cos, co mnie nurtowalo caly czas gdy czytalem wpisy uzytkownika EMU. I wg mnie wyjasnienie tlumaczy wszystko:
Emu (Dromaiidae Huxley, 1868) ? strusie australijskie, rodzina ptaków z rzędu kazuarowych. Obejmuje ptaki lądowe, nielotne i szybko biegające, zamieszkujące całą Australię. Ptaki te charakteryzują się redukcją skrzydła, lotek i sterówek. Ich pióra przypominają sierść. Odżywiają się trawą, nasionami, owocami i owadami.
Do rodziny należy jeden rodzaj i następujące gatunki:
Rodzaj: Dromaius
emu (Dromaius novaehollandiae)
D. n. novaehollandiae
D. n. woodwardi
D. n. rothchildi
emu czarne (Dromaius ater syn. Dromaius novaehollandiae ater) ?
emu małe (Dromaius baudinianus syn. Dromaius novaehollandiae baudinianus) ?
Kategorie: Emu ? Zwierzęta Australii
Tak wiec proponowalbym uzytkownikowi emu schowac glowe w piasek i przestac wypisywac bzdury. Pozdrawiam
A wiecie co w tym wszystkim jest jeszcze śmieszniejsze?
Że gdy wda się z takim ignorantem w dyskusję o horrorze to ten z uporem jakiegoś maniaka będzie podawał linki do wikipedii, gdzie jakże zacni znawcy tematu stwierdzają min. że resident evil i cube to... UWAGA... !!!slashery!!!
Wiarygodne źródło... nieprawdaż?
wiem ze napisalem, ze juz nie bede pisac, lecz specjalnie dla uzytkownika "ślepy5One" odpowiem jeszcze raz.
nie lubie kiedy taki maly brzdac jak ty, chce mnie sprowokowac do tego bym uzyl niecenzuralnych slow wzgledem niego. uswiadamiam cie ze nie znize sie do twojego i innnych poziomu jaki tutaj soba reprezentujecie.
pozatym widze ze jestes kolejna osoba ktora nie majac nic madrego do napisania, pisze takie bzdury.
"tak wiec proponowalbym uzytkownikowi emu schowac glowe w piasek i przestac wypisywac bzdury. Pozdrawiam " nikt nigdy nie bedziee mi mowil co mam robic, pozatym jak na drugi raz bedziesz chcial mnie obrazic to pomysl, nie dwa, ale 10 razy! zastanawiasz sie dlaczego, zaraz ci wyjasnie to strusie chowaja glowe w pisek a nie emu_! i tutaj "dux" pasuje slowo ignorant!
pozatym "dux" nazywajac mnie ignorantem na temat wikipedi to jestes najwiekszym młotem tego tematu gdyz to wlasnie "Man Behind The Sun" uzyl pierwszy cytatow z wiki. ale chyba ze miales na mysli ze on jest ignorantem to wtedy sie zgodze z toba
niestety nie moge napisac znow ze sie tu nie wypowiem, ze wzgledu na takich ludzi jakich wymienilem wyzej
na przyyszlosc bedziecie cos o mnie pisac wlaczcie myslenie i czytajcie ze zrozumieniem ! taka rada nie tylko do tego forum ale na zycie!!
ogarnia mnie pusty smiech jak czytam twoje wypociny drogi uzytkowniku emu. "Emu - strus australijski", wiec to ty zastanow sie dwa razy zanim cos napiszesz, bo wybacz, ale emu to strus wlasnie. I nie unos sie tak tylko przestan pisac bzdety nic nie wnoszace do dyskusji, a poprawiajace chyba tylko tobie wlasne samopoczucie. Bo mam nieodparte wrazenie, za np nazywajac mnie "malym brzdacem" chciales cos sam sobie udowodnic i powiekszyc swoje wlasne ego, ktore zreszta nieslusznie (analizujac twoje wczesniejsze wypowiedzi) jest tak duze. Wiecej samokrytyki geniuszu.
wyobraz sobie ze mnie jeszcze bardziej rozsmieszja twoje i innch na tym forum.
dzieciaczku emu to nie jest strus i widze ze nie zastosowales sie do mojej rady trudno twoja sprawa
pozatym ja nie unosze sie takimi smarkami jak ty bo nie ma sensu. i zebys wiedzial ze mnie i wszystkim moim znajomym ktorym rozeslalem ten temat poprawia samopoczucie nawet nie wiesy jak bardzo, wrecz smieja sie jak tzlko przecztaja wasz jeden post!!
nic sobie nie musze udowadniac
pozatym co masz namysli nic nie wznoszace do dyskusji, to ze powalam tu kazdego kto uwaza ten film za dobry ??
emu... jak ci to wytłumaczyć... owszem, man... zacytował coś z wikipedii, jednak za nim to zrobił, to mogę się założyć, że najpierw to przeczytał, zweryfikował i dopiero zacytował, nie gadał co mu tylko na myśl przyjdzie i tym sie różnicie. Dyskutowałem już z nim pare razy i on ma wiedzę w tej dziedzinie w przeciwieństwie do ciebie, i coś jeszcze... użył cytatów w zupełnie innym kontekście niż ty to teraz próbujesz przedstawić, widzę, że kłócić się potrafisz, ale dokładnie i ze zrozumieniem wypowiedzi innych czytać już nie potrafisz...
A słowo "IGNORANT" odnosiło się do twojej szanownej osoby i ty już dobrze wiesz dlaczego...
haha powalajaca jest wasza tworczosc, ale nadal popelniacie te same bledy dux poczytaj sobie wczesniejsze posty wtedy pogadamy !!
pozatym men (zarowno jak i wy) nie potrafi czytac ze zrozumieniem!
wiedze w tej dziedzinie ?? nie sadze,poniewaz nie popisal sie w tym temacie "wiedza".
uzyl cytatow w innym kontekscie, nie moja wina ze nie wie co to sarkazm i trzeba mu to praktycznie obrazkowo przedstawic :)
a klocic sie potrafie i w przeciwienstwie czytam ze zrozumieniem)patrz gafe jaka popelniles z wiki:)!)
Emu 'sfruwaj' do Australii, miales juz skonczyc ta swoja 'tworczosc'!! Uwazasz sie za inteligentnego czlowieka, wiec chyba powinines zauwazyc ze jestes tu raczej 'persona non grata' :)
jesli tez sie uwazasz za takiego czlowieka to powinnes zauwazyc ze sie bawie wami :P:)
Alez nudne musi byc twoje zycie, skoro nie masz ciekawszych rozrywek. Wyrazy wspolczucia;/
nawet nie masz pojecia jakie jest ciekawe . pozatym uwazam dyskusje z wami jako rozrywke i odprezenie! pozatym traktuje tez jako doswiadczenie. bo w zyciu nie raz spotkam takich "inteligentnych" ludzi jak wy;)
Owszem nie spotkasz... ale dlaczego?
To jest trafnie postawione pytanie. Otóż, z pewnością nie obracasz się w towarzystwie ludzi, którzy na co dzień zajmują się szeroko pojętym horrorem tak więc idź dalej chwalić twoją oszałamiającą wiedzą wśród swoich koleżków którzy podobno czytają ten temat i może wreszcie przejrzą na oczy i przestaną w tej dziedzinie zawierzać tak totalnym ignorantom jak ty...
Swój udział w tej dyskusji kończę, bo widzę, że do niczego to nie prowadzi. Nie traktuj tego jako swego rodzaju ucieczki (chociaż i tak to w ten sposób potraktujesz chociażby po to, żeby poprawić sobie samoocenę) ale mam zwyczaj prowadzić dyskusję na poziomie, a z tobą niestety na poziomie dyskusji nie poprowadzę. Żegnam.
Pozdro man... mi sie już nie chcę powtarzać, co miałem udowodnić, dawno już udowodniłem.
widze ze nadal nie umiesz czytac ze zrozumieniem "Owszem nie spotkasz... ale dlaczego?" czytaj chlopcze ze zrozumieniem!
jesli uwazasz ze maskara to horror, to masz racje nie obracam sie w takim gronie. wiedz o tym ze wiele osob uwaza mnie za autorytet w kinematografii, poniewaz jest to moje hobby oraz wiele osob sie liczy z moja ocena filmu!
z toba to nawet wyjscie na piwo nie byloby na poziomie!
pozatym wali mnie to czy bedziesz dalej pisal czy nie, bo juz sie i tak wystarczajaco zabawilem waszym kosztem. mowiac szczerze milo bylo posluchac takich ludzi jak wy, nawet bardzo.
wiem dlaczego uwazasz mnie za ignoranta, poniewaz udowodnilem wam ze nie macie racji. ludziom takim jak ty lub podobnym do ciebie jest bardzo ciezko odejsc z gorycza przegranej.
czy cos udowodniles swoimi wypocinami to tylko chyba sobie !!
zyj sobie spokojnie w blogiej swiadomosci madrosci dux !!
'jesli uwazasz ze maskara to horror'
A ty uwazasz ze jest inaczej??? Pewnie komedia romantyczna/musical, co? Chlopcze drogi, to jedno zdanie dyskryminuje cie calkowicie w oczach uzytkownikow Filmwebu jako kinomana! TCM to kultowe dzielo, jeden z fundamentow horroru (a dokladniej slashera) i mozesz sobie pisac dziesiatki glupawych postow, a i tak tego nie zmienisz.
'wiem dlaczego uwazasz mnie za ignoranta, poniewaz udowodnilem wam ze nie macie racji'
Gowno udowodniles, a nie swoja racje. Zajrzyj na jakakolwiek strone traktujaca o filmach, poczytaj jakiekolwiek publikacje, posluchaj krytykow i powiedz to samo. Choc pewnie nic cie nie przekona, bo dziala tu mechanizm 'ja mam racje i huj, nikt mnie nie przekona bo ja jestem EMU'. Dorosnij troche!
Chyba tez daruje sobie dalsze dyskusje z tym Panem w mysl zasady 'Glupi przegada, madry przemilczy'.
PS. Szkoda, ze na tym forum nie ma opcji ignoruj, zgadnijcie kogo pierwszego umiescilbym na liscie^^
widze ze zaczales sie denerwowac.
oczywiscie ze nie uwazam tego za horror i kazdy tak powie kto ogladal ten film. tcm jest kultowym filmem ale nie najnowsze czesci.
skad wiem ze udowodnilem ci swoje racje. jako taki znawca filmow, dobrze wiesz, ze w wiekszosci gazet jest krytyka sterowana.
pozatym gdybys uzyl argumetow, ktore by utwierdzaly ze masz racje, to bym sie z toba zgodzil. ale jesli piszesz takie pierdoly to wybacz ale czasem az zal to czytac(chociaz niektore sa przezabawne).
zycze dalszego egzystowania w twoim swiecie horroru :)
Jasne, TCM to z pewnoscia melodramat, a wszystkim steruja 'Men In black'. Buhahaha. Biedne dziecko, zajalbys sie lepiej czyms pozytecznym zamiast kompromitowac tutaj w oczach innych uzytkownikow, bo twoja obecnosc stanowi obraze dla tej skadinad najlepszej polskiej strony filmowej.
<hahaha> jesli myslisz ze piszac takie pierdoly o tym filmie, uwazasz ze wpywasz na rozwoj tej strony to jestes w wielkim bledzie.
tcm nie jest melodramatem ani horrorem. to ze jest tam ciemno i facet biega z pila nie robi z tego horroru, a ze nie ma gatunku beznadzieja, niestety musi sie zaliczyc do gatunku horroru.
a pisanie z toba było bardzo pozyteczne chloptasiu, poniewaz odpowiedziales mi na nurtujace mnie pytanie: co kieruje ludzmi takimi jak ty, do ogladania takich filmow.
oprocz tego ze konwersacja z wami byla swietna zabawa, to chcac nie chcac, odpowiedieliscie mi na moje pytanie!
Widzisz man... mówiłem ci: oszczędź sobie nerwów i skończ pierwszy to dzieciak w moment zamilknie, z resztą co innego mógł zrobić, skoro nic konkretnego do powiedzenia nie miał...
Do -"Man Behind The Sun" . Ty uwazasz ten film za dobry, to już samo z siebie wynika jak słabo znasz sie na filmach.
Nie masz nic pojecia o tym co decyduje że film jest dobry.
Lśnienie to horror ideał. Na imdb bodaj ma 8,3
Ten film Texas chainsaw massacre-beggining wcale nie ma wysokiej oceny 5,6 mówi samo za siebie, ze to przecietniak na który nie warto zwracać uwagi.
Ale filmweb rzadzi sie swoimi prawami ze wszystkie filmy maja te same oceny 7 lub 8, wiec wszystkie niby sa dobre.
Imdb nie jest najlepsza strona filmową w rzeczy samej.
ale jest wieksza rozpietosc ocen miedzu słabymi a dobrymi filmami od 2 do 9. Wiekszość dostaje 3 do 6.
7 jest mało na rok, 8 mozna liczyc na palcach w danym roku.
I w ten o to sposób do gry o wszystko wszedł następny znawca gatunku.
Cała seria TCM do "Lśnienia" ma tyle co gumowa kaczuszka do szczotki od kibla...
Ludzie, opamiętajcie się, takie pierdoły to sobie gadajcie na GG, bo jeszcze ktoś to przeczyta i w to uwierzy. Paranoja... To tak samo jakby Ducha przyrównywać do halloweena, filmy opierające się na innej estetyce, na innym sposobie wywoływania strachu, no i przedewszystkim na innych kliszach gatunkowych, toż to przecież inne konwencje... Jeden inteligent przebija ostatnimi czasy drugiego, nie mogę.. idę stąd, bo zaraz mi przepona wysiądzie..
E tam samo ocenianie filmów na ogólnodostępnych portalach mija się z celem, chociaż imdb jest pod tym względem lepsze, to jednak w żaden sposób nie można mówić o filmie, że jest dobry, bo ma wysoką ocenę na jakimś portalu.
'Do -"Man Behind The Sun" . Ty uwazasz ten film za dobry, to już samo z siebie wynika jak słabo znasz sie na filmach.
Nie masz nic pojecia o tym co decyduje że film jest dobry.
Lśnienie to horror ideał. Na imdb bodaj ma 8,3 '
Dzieki mistrzu, bardzo rozjasniles mi w glowie. 'Na pewno' przy wyborze kolejnego filmu bede sugerowal sie twoja fachowa opinia:)