PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69100
5,6 19 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Słowami nie da się opisać, ile ten film traci przez cenzurę "ostrzejszych" scen, która jest bardzo widoczna.

Tych od przyznawania kategorii wiekowych chyba popieprzyło (zakładam, że film ma R) - jaki wpływ na psychikę dzisiejszego 16-latka mają mieć sceny gore? Przecież to śmieszne.

Nieraz wyrzuca się z filmu nawet po kilka minut (!) tylko po to, aby zwiększyć frekwencję w kinach niższą kategorią wiekową.

użytkownik usunięty
nezumi1

Popieram. Mnie również cenzura w horrorach dobija, tym bardziej, że w tych czasach młodzież gorsze sceny zobaczy chociażby we wiadomościach.

Popieram

ocenił(a) film na 8
nezumi1

Ale jaka cenzura? Właśnie oglądałem film i nie zauważyłem żadnej cenzury. Noga ucinana piłą mechaniczną - to nazywasz cenzurą?

lostek815

To co zobaczyłeś to jakieś 30% nakręconej sceny.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
nezumi1

A gdzie jest bez cenzury? Zresztą dobrze, że nie ma więcej takich scen bo potem pojawiają się hejterzy, którzy marudzą, że film z dużą ilością krwi i flaków to nie horror.

użytkownik usunięty
lostek815

Na YouTube można obejrzeć sporo wyciętych scen. Między innymi rewelację, że w pierwotnej wersji Erin była w ciąży...

ocenił(a) film na 9

Buffy1977 możesz podać jakiś link do tych wyciętych scen, będę wdzięczny. Z góry dzięki

użytkownik usunięty
kossii

Np tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=ikiQZxOS5CY

ocenił(a) film na 9

wielkie dzięki, sprawdzę to

ocenił(a) film na 7
kossii

Zbędne sceny moim zdaniem, a wątek z ciążą kompletnie nic istotnego do filmu nie wnosił. Brutalnych scen, poza tą ostatnią, która i tak nie była zbyt mocna, nie zobaczyłem, więc nie ma się czego czepiać.

użytkownik usunięty
Ceglas

Zwróć uwagę też na scenę samobójstwa w samochodzie, kiedy to części ciała tej dziewczyny lądują na podłodze. Tego też nie było w filmie.
Co do wątku ciąży Erin to zgadzam się. Bez tego jest final girl z prawdziwego zdarzenia:)