PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=139160}

Tenacious D: Kostka Przeznaczenia

Tenacious D in The Pick of Destiny
2006
7,2 70 tys. ocen
7,2 10 1 69963
6,0 25 krytyków
Tenacious D: Kostka Przeznaczenia
powrót do forum filmu Tenacious D: Kostka Przeznaczenia

Słabizna ;/

ocenił(a) film na 6

Musze przyznać, że jestem zawiedziony...
W sumie gdyby nie było kilku śmiesznych (bo głupich) motywów to film bym ocenił na 0...
Dużo przeklinania, brak fabuły i tandetny szatan ;/

No jeszcze + to piosenki T. D które są świetne ;)

ocenił(a) film na 10
Kozi_8

Nosz kurwa! Brak fabuły? Już jak chcesz być fajny i pisać że film do dupy bo każdy tak pisze ,to przynajmniej coś mądrego!
szatan zajebisty właśnie (jeden z plusów) ,a i że dużo przeklinania to właśnie nie powinien być minus!

ocenił(a) film na 1
FritzTheCat

rzeczywiście bardzo słaby film przeznaczony jedynie dla fanów głównego aktora czyli dla waskiego grona odbiorców;/ moja ocena to 1/10 bo niżej bycć nie może;/

ocenił(a) film na 10
marekk871

To nie jest film dla fanów jednego aktora. To film dla fanów Tenacious D. Reszta raczej nie powinna go oglądać.
Dla mnie bardzo przyjemny film i świetna muzyka. No i niezapomniany Tim Robins :D

ocenił(a) film na 5
Coyotman

Ja tam nie oglądałem nic od tych gości a film był dla mnie super . Dałem mu 8/10 bo 9 i 10 są u mnie zarezerwowane dla arcydzieł ale film wymiata swą lekkością i głupkowatym humorem + muzyka :D

ocenił(a) film na 8
Coyotman

CATCH ME, IF YOU CAN!

ocenił(a) film na 10
Kozi_8

Szatan to akurat arcydzieło .Postać zagrana idealnie świetny głoś wspaniała charakteryzacja .Piosenka z końcowego pojedynku miażdży mózg.Reszta filmu również trzyma dobry poziom.I jak zwykle nie każdemu się podoba nie każdy lubi taką muzykę nie każdy lubi grę Jack'a Black'a ale to nie powód aby dać 1 .Dla mnie 10/10 .

ocenił(a) film na 7
Kozi_8

Noż qrna, szatan wymiata. Black wymiata, muza wymiata. Fabuła oczywiście lekka, łatwa i przyjemna, ale nie o fabułę w tym filmie chodzi. DIO the best (do tych co wiedzą o co chodzi). Generalnie nice. A oceny 1 czy 2 dla takich produkcji to lekka przesada. Ale cały czas twierdzę, że to kompleks tzw. 0-1-owców. Ja jeżleli mam dać jakiemuś filmowi 2 a nawet 3, to się mocno zastanowie, bodajże nawet Transformersom dałem 3, więc 1 to na prawdę przesada. ;)

ocenił(a) film na 8
chemas

Popieram przedmówcę:) Bitwa z szatanem to jeden z niewielu majstersztyków kina i muzyki do jakiego będę wracał do końca swego życia:)

Kozi_8

Tandetny Szatan? Tu wszystko było tandetne, dlatego mi się podobało. Pure rock!

ocenił(a) film na 7
Ameriel

yeaaaahhh :)

ocenił(a) film na 8
chemas

Soundtrack z filmu jest genialny, szatan był świetny, fabuła przewidywalna, ale nie o fabułę w tym filmie chodzi. Ten film ma być po prostu zabawny.

McLame

Soundtrack jest jednocześnie oddzielnym albumem, bo film i płyta powstawały jednocześnie - napisali coś w scenariuszu, to nagrali do tego piosenkę. Wymyślili piosenkę, to wkręcili to do filmu. Spontan. Dla mnie jest to jedna z najlepszych płyt wszech czasów. A film jest po prostu jajcarski, ale jak ktoś ma kołek w tyłku i jest zbyt poważny na "głupkowaty humor", trudno..

Ameriel

Kraina po grzybkach była za to bardzo prawdziwa ;D

ocenił(a) film na 9
Kozi_8

Dla mnie film był świetny, muzyka wymiata, początek z Meat Loaf i Dio, i ta końcówka z Diabłem. Niestety w środku trochę wiało nudą. Ale ogólnie bardzo fajnie to wyszło. Bardzo podobało mi się nawiązanie do Mechanicznej Pomarańczy - Stanleya Kubricka, nie wiem po co było, ale fajnie mnie to zaskoczyło.

ocenił(a) film na 10
Kozi_8

Ja tam ogólnie sądzę, że to chyba najlepszy musical jaki kiedykolwiek stworzono.

ocenił(a) film na 10
Kozi_8

Ten film to jest mistrzostwo, wielki plus za to, że Jack Black i Kyle Gass sami pisali scenariusz. Cały film jest zabawny a żeby muzyka się podobała nie trzeba lubić rocka co jest kolejnym plusem, ode mnie 10/10 gdyż jestem wielkim fanem Tenacious D .

Kozi_8

z braku wyboru można obejrzeć ale żebym się uśmiała to nie powiem, jeśli już się śmiałam to z głupoty tych "gagów" np. z tym wyłączaniem laserów w muzeum męskim przyrodzeniem- zabawne ale dla licealistów najwyżej. No i strasznie zrażał mnie ten aktor grający JB tzn. te jego psychopatyczne miny przypominające Jack'a Nicholsona w roli psychopaty.

777temida

tyle że JB grał JB , poza tym to miało być tandetne , i wyśmiewało "katolów" którzy mówią że Rock i Metal to dzieło szatana

ocenił(a) film na 7
777temida

aktor grający JB ???
o losie

ocenił(a) film na 8
Kozi_8

Totalny kicz! Ale jak ja się ŚWIETNIE przy nim bawiłem! Te gitary - genialne. 8/10

Kozi_8

Fabuła zdecydowanie jest obecna w filmie.
Akcja ma jakiś cel, a wątki prowadzą do jego realizacji - ściśle rzecz ujmując, to jest fabuła.

ocenił(a) film na 7
mosheh

Oczywiście, że tak :)

użytkownik usunięty
Kozi_8

Pojedynek z diabłem mógłby się w ogóle nie kończyć, Dave wymiata. I te "głębokie" teksty: "I'm the devil! I love metal!". Genialne. :D

ocenił(a) film na 8

słaby film , ale muza genialna! za to daje dobra ocenę

ocenił(a) film na 9
Kozi_8

Nie rozumiem dlaczego słaby?
1. Bardzo dobra gra aktorska
2. Mistrzowska muzyka
3. Dowcipy na odpowiednim poziomie (to nie jest film dla filozofów, tylko dla ludzi, którzy lubią rock i przy okazji lubią się pośmiać)
4. Dio
5. Jedyna grupa, która pokusiła się o taką konwencję przedstawienia swojej historii :P
666. Napędzany przez Szatana xD

Ten film obejrzałem już 9 razy i za każdym razem śmieję się do bólu brzucha.