To doskonałe motto do filmu autorstwa Goethego. A amerykańska wizja wolności jest szczególnie zwodnicza - odwrócona Statua pięknie to pokazuje. Film jednocześnie o wielkim rozmachu, jak i ogromnej wnikliwości. Porusza tak wiele tematów, ale nie przytłacza nimi. Ma moc emocjonalnego pochłonięcia. Aktorsko genialny.
Czy pisanie banalnych komentarzy pod każdym obejrzanym filmem to jakaś choroba? Może da się to wyleczyć?
Jesteś ciekawsza niż ten nieudany, pseudointelektualny wysryw mianowany arcydziełem, z bliżej nieznanych względów. To tak jak to zachwycanie się reklamówką na wietrze w American Beauty.
Ależ pokaż, jak piszesz rzeczowe, merytoryczne, wartościowe, intrygujące komentarze na temat filmów. Na pewno przyjdzie ci to z łatwością. Czy tylko potrafisz się wyzłośliwiać i krytykować innych?
Piękny cytat. Weź Go do siebie, bo jak czytam Twoje komentarze, to jesteś też adresatką. Niestety każda ideologia zawsze wyłącza myślenie i służy manipulowaniu ludźmi.
Nie ma w tym nic niezdrowego. Jednak to co ciebie trawi owszem da się wyleczyć od środka. Punkt wyjściowy to zorientować się w swoim obliczu. Jednak terapia to nie rzecz tania. W większości przypadków pozostało zatruwać powietrze w zaciszu domowym, ku uciesze domowników jaką mają wspaniałą osobę w bliskim otoczeniu. Farewell
Masz w sobie jakieś nieprzebrane pokłady zgryźliwości. Uśmiechnij się. Wszystkim będzie lepiej.
"ogromnej wnikliwości" ? Film jest absurdalnie pusty, przewidywalny od połowy tak naprawdę nic nie dzieje się co by było zaskoczeniem (co najwyżej negatywnymi związanymi z wątkami które w żaden sposób są nie rozwiązywane, lub rozwiązują się po za ekranem i nawet nie ma słownego wyjaśnienia (co jest nw czy byłoby gorsze)), ogrom czasu to kadry bez związku z fabułą. Jak na zawartość film stanowczo za długi względem zawartości. Liczyłem na dobry dramat mocno się zawiodłem szczególnie drugą połową.
Dla ciebie "nic się nie dzieje", dla mnie wypełniony treścią, emocjami i refleksjami.
Ten cytat genialnie odnosi się również do Twojej osoby i rozumiem, że masz tego świadomość :)
:-)))) Cala prawda. Nie ma bardziej poprawnej politycznie uczestniczki komentarzy na filmwebie. Jej chyba ktos za to płaci .
Jezu kobieto weź ty już zakończ to swoje blubranie w komentarzach na filmwebie! Proszę! Jesteś najbardziej poprawna politycznie uczestniczka komentarzy jaka kiedykolwiek była na tej platformie. Pochwalisz każde lewackie gówno i ideologię, która pojawi się w filmie. Jesteś tak do bólu przewidywalna. Tobie ktoś za to płaci? Bo nie wierzę, że mozna być aż takim usłużnym jednej stronie.
Jakbyś nie wiedział, to oznacza, że ma się własne poglądy, stabilny system wartości i wie, czego się chce od życia. Polecam.
Nieprawda. Dostrzegam zło, które dzieje się w Gazie i na obecną politykę Izraela nie ma we mnie absolutnie zgody.
Czekałem właśnie na Izraelsko Palestyński farmazon który właśnie wylał sie w komentarzach ale to przewidywalne
Nie, to znaczy że jesteś ekstremistką ideologiczną i nie stosujesz w praktyce żadnych innych kryteriów oceny, poza zgodnością z ideologicznymi bańkami banałów, podsuwanymi masom przez wielki kapitał. To jak antyteza samodzielności, więc musiałaś napisać coś zupełnie odwrotnego i zarazem nieprawdziwego, żeby poczuć się lepiej sama ze sobą.
Porozmawiamy, jak ocenisz więcej niż 5 filmów. I będę czekać na twoją różnorodność w zakresie poglądów.