PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=748293}

The Circle. Krąg

The Circle
2017
5,4 50 tys. ocen
5,4 10 1 49759
3,5 23 krytyków
The Circle. Krąg
powrót do forum filmu The Circle. Krąg

Ciekawi mnie, jak odbieracie zakończenie tego filmu? Wydawać by się mogło, że kiedy Mae "demaskuje" swoich pracodawców i niejako zmusza ich w obecności wszystkich pracowników, aby od tego dnia byli transparentni i dzielili się każdą minutą swego życia z kamerami i całym światem - ma to na celu ukrócenie nieetycznych praktyk firmy, tak aby nigdy więcej nie doszło do takiej tragedii jak w przypadku Marcusa. Niestety scena końcowa - Mae relaksująca się na kajaku w obecności kamer i helikopterów - sugeruje coś zgoła innego, że Mae cały czas wierzy i popiera działalność Circle, mimo tragedii z udziałem Marcusa godzi się na życie pod stałą obserwacją i kontrolą.

Czy odbieracie zakończenie tego filmu w podobny sposób? Jesteście rozczarowani takim przebiegiem zdarzeń czy też może tego typu mniej oczywiste zakończenie traktujecie jako zaletę?

Arabica

nie jestem rozczarowany zakonczeniem bo ono jest prawdziwe. mimo narastajacej inwigilacji obywatela obywatel godzi sie na to a korpoludzie maja gdzies etyke. czyli zakonczene jest bardzo realistyczne.