The Grudge - Klątwa

The Grudge
2004
6,3 66 tys. ocen
6,3 10 1 66125
4,4 12 krytyków
The Grudge - Klątwa
powrót do forum filmu The Grudge - Klątwa

W ogóle się na tym nie bałem - oglądałem japońską wersję, tylko zgrywanie tych samych scen i czasem lepsze efekty, ale klimat był lepszy w oryginalnym "Ju-On". Nie polecam!

max_c

Dokładnie.Japońska wersja była jak dla mnie naprawde straszna,a na tej głównie chciało mi się śmiać,kiepska przeróbka oryginalnej wersji

_malena_

zgadzam sie bylo tak nudne, ze nie widzialam do konca hahaha fakt zamiast horroru film ten stal sie niezla komedia...nie polecam...:/

max_c

ja nie ogladalam japonskiej wersji wiec porownac za bardzo nie moge ale ta mnie wystarczajaca przerazila, niektorym moze sie ona nie podobac bo jest nieco inna od innych mniej słów, mało krwi, no al jak dla mnie całkiem całkiem...

ocenił(a) film na 5
max_c

Marny film , obejrzałem tylko przez wzgląd Sarah Michelle Gellar. to miał byc horror , nie wiem co tam było strasznego prawie sobie przysnołem.

jamesbond007

W filmie wkurzało mnie oprócz powtarzania scen to, że te dzieci wcale nie były straszne. Ja też mogę pomalować się na biało, wybałuszyć oczy i wyleźć spod kołdry. W japońskiej wersji były takie jakieś straszniejsze. Co gorsza w Klątwie made in USA był taki patent, że jest coś strasznego, cięcie i kolejna scena. Takie pourywane momenty zazwyczaj mnie śmieszyły :P

ocenił(a) film na 2
max_c

ja oglądałam ten film bez emocji.koleżanka chwaliła mi się że taki przerażający,do oglądania jedynie w dzień,i że naprawde ją klątwa dopadła...
ju-on lepsz.to nie był ani trochę straszne

max_c

Ten film powinien być od 12 lat ! Ja mam 14 i postanowiłam go obejrzeć...

Wieczorem zgasiłam światła w całym domu, zapaliłam świeczki ;] I oglądałam... na początku przestraszyłam się gdy ta japonka zobaczyła twarz na strychu, ale potem już mi się nudziło. Wcześniej ten film był tak reklamowany i wogule. Ale jakoś nie wywarł na mnie wrażenia.

Oczywiście nie chce oglądać Piły bo tego akurat się boję, ale coś straszniejszego od Klątwy :)

Nieaktywny_2

Akurat "Piła" wcale nie jest straszna,może momentami obrzydliwa ale to nawet nie jest horror tylko thriller

_malena_

Ale podobno straszniejsza :P

No właśnie - obrzydliwsza, a Klątwa nawet taka nie jest.

A na końcu jest kompletnie zwalona - jak Klątwa schodzi ze schodów w worku to już całkiem nie jest straszne bo powinno to być ujęte z zaskoczenia, a oni kamerę na nią i można się wpatrywać tak że to już śmieszne się robi :P