Ja nie wiem ale albo ja jestem gluchy albo ludzie piszacy opisy na filmwebie nie ogladali
filmu. Powiedzcie mi kiedy w tym filmie byla wzmianka o tym ze Karen jest studentka, ktora
przyjachala do Tokyo na wymioane studencka. Z tego co pamietam to byla tylko wzmianka
jak jej chlopak dziekowal jej ze zgodzila sie z nim przyjechac. I jeszcze sa tez opisy w ktorych
nieby to Yoko prosi Karen zeby ja zastapila, ja rozumiem ze ktos chce opis dac so filmu ale
trzymajmy sie odniesien a nie wymayslamy bzdety.
O tym,że Karen przyjechała na wymianę jest w czasie przesłuchania w szpitalu.
Policjant ją o to pyta :)
Zaś jeśli chodzi o studia to później pyta o to jak długo jest w wolontariacie,na co ona:
3 miesiące,zbieram punkty na studia(do jakiegoś stypendium czy coś ^^)
Na przyszłość radzę uważniej oglądać film,nawet tak marny jak klątwa :)
"Na przyszłość radzę uważniej oglądać film,nawet tak marny jak klątwa :)" - Mówi to koleś, który dał Rec'owi 10/10. O_O
http://x.forum.cdaction.pl//public/style_emoticons/default/rozpacz.gif
Widzisz,tyle że o gustach się nie dyskutuje,a klątwa jest a i owszem dobra,ale w wersji japońskiej :)
Czepiasz się mnie o to że nie podobała mi się amerykańska klątwa...
To tak samo jak gdybym ja czepiał się ciebie o ocenienie REC na 4/10 ^^
Nie chce się z tobą kłócić,bo to nie ma sensu,aczkolwiek powtórzę jeszcze raz że nasza ocena zależy od tego co osobiście preferujemy...
EDIT: Zawsze wydawało mi się,że na filmwebie wyraża się swoje subiektywne opinie i odczucia w stosunku do filmu :)
Preferencje to co innego. Tu chodzi o to, że pierwszy Rec to idealna definicja bezsensownego kiczu. Film o reporterce i kamerzyście, którzy utykają w budynku pełnym "zombie". Ok, może to brzmi nieźle, ale ze strony technicznej to jedna z największych porażek w historii horroru. Nie dość, że w filmie kompletnie nic się nie dzieje tak do 25 minuty to później nie jest lepiej. Ci ludzie zamiast trzymać sie razem biegają jak debile po budynku i po kolei giną. Dodatkowo zupełnie niewiadomo dlaczego kamerzysta nie pomaga nikomu w przeżyciu (nawet sam nie walczy o swoje życie) tylko kręci wszystko nawet śmierć ludzi. Twórcy chcieli, aby kamerzysta był realną postacią, która bierze udział w akcji, a wyszedł im z tego najodważniejszy człowiek świata i to bez charakteru. Zresztą wszystkie postacie sa bez charakteru i nie mozna się z nimi utożsamić... Brak mrocznego lub chociaż interesującego klimatu i co za tym idzie brak strachu podczas oglądania równiez obniża ocene filmu i psuje jego odbiór. ;)
Po podliczeniu plusów i minusów można uznać, że film ujdzie,
BTW, druga część jest znacznie lepsza, bo wszystko co się w niej dzieje ma większy sens i od razu widać, że twórcy wyciągneli wzioski z błędów w pierwszym Rec'u, co widac już np. w nowym pomysle na umieszczenie kamer.
A tu masz tak dla śmiechu filmik ode mnie. :)
http://www.youtube.com/watch?v=l3c4HiSCnuQ
Widzę że lubisz analizować film w czasie jego oglądania,czy już po oglądnięciu. Właściwie podoba mi się twoje podejście,ale w swojej wypowiedzi czepiasz się błędów popełnianych przez większość bohaterów horrorów... Aczkolwiek ja oceniam film bardziej na podstawie tego,jak bardzo się bałem,jak dobry był klimat,itp. :) Uwielbiam sposób w jaki film został nagrany(w sumie to nic nowego,weźmy chociaż Blair Witch Project) i co niektóre sceny ^^
Ale nie spamujmy o Rec'u na forum innego filmu :) Zawrzyjmy rozejm !
BTW, nie zgadzam się że druga część jest lepsza :P A za trzecią część się nawet nie zabieraj,gdyż w porównaniu do 2 poprzednich części to prawdziwe gówno...