The Grudge - Klątwa

The Grudge
2004
6,3 66 tys. ocen
6,3 10 1 66130
4,4 12 krytyków
The Grudge - Klątwa
powrót do forum filmu The Grudge - Klątwa

jest wiele komentarzy, zróżnicowanych jak nasze upodobania. Zasanawiam się jednak jakie horrory wolicie, takie typu Klątwa- bezkrwawe jednak przerażające, czy w stylu 28 dni później /wiem mało "horrorowate"/ krwawe, ale nie pozbawione smaku? Może znacie jakies dobre (!) horrory? Pozdrawiam....

kusanagii

na przykład
Mgła ( John Carpenter's The Fog )

ocenił(a) film na 8
kusanagii

Osobiście wolę te bezkrwawe, ale jest parę wyjątków. Jeżeli interesują Cie filmy podobne do Grudge, napewno należy wymienić: Grudge2 (jak narazie tylko w wersji japońskiej), Ring i Ring2 (ale japońskie, bo w wersji amerykańskiej to zwykła szmira. Wracając do grudge2 jest trochę pogmatwane, ale mimo wszystko dobrze trzyma w napięciu i parę razy można podskoczyć na fotelu. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
bertus

Dzięki Wam wielkie za polecone filmy... Klątwy1,2 widziałam Ringi też, oprócz Ring 0 (ale lada dzień sie to zmieni).

ocenił(a) film na 5
kusanagii

a to oglądnij sobię "Dom na przeklętym wzgórzu:to jest dobry horror-krwawy albo "Teksańska masakrę piłą mechaniczną"również krwawy.Ja ci bym poleał horrory krwawe no mnie się bardziej podobają ale to zależy tylko od gustu =]

HosS

Teksańska masakra jest spoko , ale dom na przeklętym wzgórzu taki średni według mnie , a ja polece Ci "Koszmar z ulicy Wiązów" 7 części mi sie bardzo podobały:)

ocenił(a) film na 10
Psychol_88

Dom na przeklętym wzgórzu widziałam i był jak dla mnie przerażający... Teksańska też mi sie podobała, choć tytuł był mało zachęcający, ale byłam miło zaskoczona :)

kusanagii

Najlepsze sa horrory srednio krwawe, ale za to schizujace. Lsnienie na przyklad.