The Grudge - Klątwa

The Grudge
2004
6,3 66 tys. ocen
6,3 10 1 66125
4,4 12 krytyków
The Grudge - Klątwa
powrót do forum filmu The Grudge - Klątwa

Juz kilka razy ogladnalem ten film. Nie daje mi spokoju jedna sprawa. Po ogladnieciu kasety po tygodniu zjawia sie Samara aby zabrac swoja ofiare. Jednakzawsze wychodzi ona z telewizora. Co by sie stalo gdyby ktos w danym momencie nie mial TV i byl np na srodku pustyni??? Tu chyba jest bledne zalozenie tego filmu. Bez TV jestesmy bezpieczni a Samara musi chyba przecisnac sie przez MP3 albo Telefon komorkowy, choc moze miec z tym problemy ;). Co myslicie ?? Mnie zawsze w filmach ciekawia "bledy" scenariusza. Pozdro

elfka1986

tobie chodzi chyba o THE RING xD

ocenił(a) film na 10
elfka1986

Chodzi ci o film The Ring. Powiem ci że się nad tym nigdy nie zastanawiałam, ale Samara zawsze znajdzie sposób . Moja przyjaciółka zawsze jest obok mnie a wołam na nią Samara właśnie po obejrzeniu tego filmu:-) Jeśli wierzysz w duchy to znajdziesz odpowiedz na każde pytanie

ocenił(a) film na 7
elfka1986

Mimo, iż piszesz nie o tym filmię, to pozwolę sobie to skomentować. Czy jest w filmie powiedziane, że Samara musi wyjść z TWOJEGO telewizora? Może wyjśc z telewizora, który jest najbliżej Ciebie i Cię dopaść :D Błąd twojego błędu?:P

elfka1986

Poza tym, w pierwszej części filmu dwójka nastolatków, którzy obejrzeli kasetę po tygodniu zginęła - ale w wypadku samochodowym (również w jakiś sposób spowodowanym przez Samarę).