Obejrzałem go już chyba 3 razy i naprawdę mi się PODOBAł!!! Był dość przerażający, a zwłaszcza te momenty kiedy się pojawiali...
Potrafi dobrze nastraszyć!!!
Przerażające??? W którym momencie. Wszystko było tak oczywiste że już bardziej być nie mogło. Wiadome było że wszyscy zginą, a ani postać kobiety ani chłopiec przerażający nie byli, bardzo szybko można sie było przyzwyczaić. 3 razy to oglądałeś!!?? No, chyba że wcześniej twoja ulubiona produkcją było coś na miare "Strasznego Filmu". pozdrawiam
"Scary movie" ? Chyba jestes smieszny film ma niezly klimat ,a ty nie potrafisz podac zadnych sensownych argumentow :P
yhy,ten horror podzialal na mnie baardzo,balem sie jak chuj...arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrr ;p
dla mnie ten film to jeden z najslabszych horrorów. Jedna dobra scena, która 'przeraza' , gra aktorów poniżej oczekiwań, jedynie muzyka minimalnie na plus. Takie filmy nie powinny powstawać ...
pozdrawiam
a mi sie bardzo podobal :D w niektorych momentach brak "efektu zaskoczenia" ale i tak jeden z moich ulubionych filmow :D
a gra aktorska bardzo dobra :D przynajmniej mi sie podobalo - przeciez nie wszystkim musi, nie :D
Jak dla mnie ... nudy !! Do połowy był dobry ale pozniej to OMG !! kurwde ten dzwiek co oni wydawali co to wogole było ? :P Jakie badziewie niewiem czy ona bekała czy co ... film dalej nie jest dla mnie w 100 % zrozumiały :P Napewno juz nie ogladne 2 bo to bedzie kolejna nuda pewnie kontunuacja ta sie pewnie ocali i dupa bedzie ... pozniej bedie 3, 4, 5 i co kazdy to gorzszy ... dla tych co czekają ... POWODZENIA !! Ja dziekuje za takie cos !!
Bardzo dobry horror 10/10
Oglądajcie go w nocy, sami w domu, wczujcie się w film (nie jedzcie chipsów, nie popijajcie herbatki itp.) wtedy jest naprawde straszny.
Japońce potrafią zrobić dobry film jak np. Casshern
Ukłon w ich strone.
Zauważyłem że na tym forum nawet najlepszy film musi być obrzucany krytyką więc ludzie za dużo wymagacie !!! Jak chcesz aby coś było zrobione dobrze to prosze bardzo zróbcie lepszy film i wtedy pogadamy. Kretyni.
Oglądałem klątwe ok 22 w nocy, przy zgaszonym świetle i powiem szczerze że, w pewnym momencie aby dalej oglądać musiałem włączyć światło, a póź niej ok trzy miesiące nie ruszyłem tego tytułu ponieważ, po pierwszym oglądaniu byłem za bardzo przerażony.
PS. do tych co krytykuja, podajcie jakieś sensowne argumentyy.
Nie bądźcie żałośni. Dobry film? Świetna produkcja? HAHAHA ! Kupa śmiechu i tyle. Zacznijmy już od tego ze jest to przeróbka japońskiego cuda. Dodajmy do tego mase efektów specialnych, "Buffy" i mamy totalne DNO!!!!! Już na początku widzimy jak wygląda "morderca" a to świadczy o tandecie, kiczu, banale i nie profesjonałości wykonania filmu. Co tu duzo mówić, film nie zachował nic z japońskiej produkcji, jest banalny, nie ma w nim tajemniczości, grozy i czegokolwiek związanego z horrorem. Moja ocena 1/10. Ludzie, nie mylćie gówna z czekoladą.
Pozdrawiam
Ja byłam na tym filmie w kinie-powiem szczerze, że pierwszy raz tak się bałam i poczułam co to naprawde znaczy, że włos jeży się człowiekowi na głowie..Bo co innego jest ogladac film w domu, a co innego w kinie (w tym przypadku mam na mysli przede wszystkim tę przerażajacą muzykę). Fakt- nie było elementów zaskoczenia, na wszystko mozna się było przygotować psychicznie, ale to wcale nie znaczy że film nie był straszny...
No, ale nie każdemu się podobał- najlepszym tego przykładem jest mój facet, który podczas seansu, gdy panowała przeraźliwa cisza, chrapał sobie w najlepsze...
Mi sie podobał tzn.bałam sie nawet po filmie (reszta ja tak zawsze mam po tego typu filmach-zawsze badz prawie zawsze sobie wkrecam:p)Dla mnie dobry i godny polecenia.
ej, ale japonska i amerykanska wersje krecil ten sam rezyser!!!! wiec nie moze az tak bardzo sie roznic...
ja juz ogladalam the grudge 2 i najbardziej ubolewalam nad tym ze karen zostala wykonczona juz w pierwszych 20 min... :(
poza tym to srednio straszny, ale mnie ostatnio nic nie bierze, wiec nawet sie nie zdziwilam :D moze podacie mi jakis super straszny horror do obejrzenia??
Pozdr