The Grudge - Klątwa

The Grudge
2004
6,3 66 tys. ocen
6,3 10 1 66125
4,4 12 krytyków
The Grudge - Klątwa
powrót do forum filmu The Grudge - Klątwa

Masakra...

ocenił(a) film na 2

Jak dla mnie masara, można było zasnąć, a ten cały chłopczyk jęczał jakby się nie mógł wysrać...

ocenił(a) film na 7
alissa

Idz dzieciaku oglądaj filmy na swoim poziomie, bo do "the Grudge"chyba jeszcze nie dorosles

ocenił(a) film na 7
_suspect_

Film nie jest taki zły, więc nie przesadzaj.. przyznam, że miałam stracha..
Ale zgodzę się w jednym punkcie z autorem tematu (bo jak krytykuje ogólnie to ma wszystko na NIE): mianowicie temat horroru jest trochę słaby, bezsensowny. Film sam w sobie jest mroczny i straszny, ale temat to trochę bezsens.

alissa

A ja powiem tylko, że nie pojmuję istoty tego filmu.

ocenił(a) film na 2
alissa

Klątwa... brrrr..? hymmm... nie to tylko tak strasznie brzmi. Jak dla mnie słaby film.

ocenił(a) film na 10
alissa

Powiem tak. Jeśli ktoś nie wczuwa się w film, ma inne zajęcie i rzuca tylko kątem oka na monitor bądź inny ekran to nie spodoba mu się Klątwa. Aby poczuć stracha trzeba się skupić na nim, wyobrazić jakby to było jakbym to ja był na jego/jej miejscu, efekt padaki gwarantowany ;) Trzeba oglądać samemu, tyle powiem :D

alissa

Znakomite podsumowanie! Uśmiałem się jak przeczytałem o tym gównie ;-) Film tragikomiczny.

ocenił(a) film na 8
alissa

Widze ze ogladałaś ten film, więc bardzo by mi zależało żebyś napisała jak się skończył ponieważ nawaliła mi płytka. Skończyłam oglądać jak Karen była u tego Adwokata i potem chyba szła do tego domu! Byłabym wdzięczna za odpowiedz!