Wpisujcie tu tytuły najstraszniejszych horrorów o jakich słyszeliście albo oglądaliście,ale pamiętajcie mają być MEGA STRASZNE!!!
Jak na mój gust to "Zemsta po latach".Film może nieco wiekowy, ale świetnie trzyma klimat.
Mi bardzo podabał sie "An american haunting"(pol.Demon:historia prawdziwa), "The Ring 2" tez mozna obejrzec(oczywiscie amerykanski, bo japonski to to straszna siara),"The Amityville Horror" tez fajne.Jeżli chodzi o filmy,w ktorych co 10 min obcinana jest jakas czesc ciala to polecam "Wzgórza mają oczy","Zły skręt" i "Dom 1000 trupów",który jest kontynuacja "Bękartów diabła".
Według mnie najstraszniejszym horrorem, tu nie ma wątpliwości jest Egzorcysta. Sam go oglądałem i musze powiedzieć że zrobił na mnie wielkie wrażenie. Warto także obejżeć: Lśnienie (niesamowity klimat), nawiedzony(o zjawiskach nadprzyrodzonych), obcy 8 pasażer nostromo (klimat), koszmar z ulicy wiązów, gothica, dziewiąte wrota, Głosy, dziecko rosemary, Teksańska Masakra Pułą Mechaniczną- ten film moze nie powala na kolana wykonaniem, ale naprawde bardzo przeraza bo wydażył się na prawdziwych faktach, duużo krwi, odjechana scenografia i niecodzienny klimat(bardzo niecodzienny)...
Jak dla mnie to EGZORCYZMY EMILY ROSE moze w samym filmie nic straszniejszego nie ma ale za to o 3 w nocy sie obudzic spragnionym, rozgrzanym i czujac spalenizne mozna miec schize :p
... Po obejrzeniu nawet bałam spojrzeć sie na zegarek... faktycznie przez jakiś czas to mnie trzymało :D
Straszne były: Krwawy koszmar, Gothika, The Grudge, The Ring, Droga bez powrotu, Teksańska masakra piłą mechaniczną i Przekleta z Chrsitiną Ricci. Pare innych jeszcze jest znaczy wiele.
Słyszałam, że Dom woskowych ciał jest straszny.
Straszne były: Krwawy koszmar, Gothika, The Grudge, The Ring, Droga bez powrotu, Teksańska masakra piłą mechaniczną i Przekleta z Chrsitiną Ricci. Pare innych jeszcze jest znaczy wiele.
Słyszałam, że Dom woskowych ciał jest straszny.
Gothika miał tylko kilka momentów dobrych (góra 5) reszta to już nie horror do tego koniec do przewidzenia
The Grudge nawet nawet ale do najstraszniejszych horrorów bym go nie zaliczył
Droga bez powrotu - film naprawdę mi się podobał ale tez do najstraszniejszych nie należy
Teksańska masakra piłą mechaniczną, Przekleta z Chrsitiną Ricci, Dom woskowych ciał i Dom 1000 trupów to to beznadziejne badziewia bardziej śmieszą niż straszą jak dla mnie to 1/10
Ring - to jest dobry horror
teksańska masarra pila mechaniczna, the amityville, hmmmm... Silent Hil nawet niezły, The ring
W większości zgadzam się z Nortonem , ale gothica to jakieś nie porozumienie jeżeli ten film ma uchodzić za straszny :P koszmar z ulicy wiązów mimo że klasyk mnie nie straszy(przypuszczam że chodziło Ci o 1 część), nie wiem o jaką "teksańską" Ci chodziło , jeśli o tą nowszą to mnie ona nie przekonuje , starszej nie widziałem to sie nie wypowiadam btw polecam obejrzeć 2 część z 86 roku naprawde prześmieszna :P amityville z "klaciarzem" (rayan reynolds) raczej kiepskie , anusS ktoś chyba sobie z Ciebie żartował że "Dom woskowych ciał" jest straszny :P, według mnie oprócz tego co podaliście daje swoje propozycje : Hellraiser1,Smakosz1,BlairWitch1,MartweZło1,Dracula Brama Stoker'a,To, jak mi się jeszcze coś przypomni to napisze . :]
Ja tam stawiam na 'Teksańską masakrę piłą mechaniczną'. Nie wiem dlaczego, ale jestem jakimś fanem 'Klątwy' i 'Klątwy 2'. 'The ring' też jest ciekawy.
I do tego wszystkie części 'Strasznego Filmu' i noc jak tralala :pp
A ja ostatnio widziałam The Shutter (Widmo) i też fajny horrorek;)
No i oczywiście polecam The Ring... no i Klątwy też chyba są fajne (szczerze mówiąc nie widziałam bo sie troche cykam ,ale słyszałam ,że są naprawde dobre [przynajmniej te japońskie ;p])
Pozdro!;)
The ring !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fajny :P)
Zejście.. trzyma w napięciu, ale to z pewnością nie czołówka najstraszniejszych filmów.. jak dla mnie to "The ring" i "Klątwa" te filmy i ich kontynuacje zdecydowanie mną wstrząsnęły xD
Ja może polecę "Egzorcyzmy Emily Rose" (chociaż to bardziej religijne, ale straszne. Gwarantuję, przez długi czas, może do końca życia będziesz miała uraz do trzeciej w nocy), "Głosy", Piła" wszystkie części, "Hannibal", "Milczenie owiec" (ale te dwa ostatnie jednak odradzam), "Krzyk". Jesli więcej, pisz na maila iga.ziolkowska@poczta.neostrada.pl
Ja poleciłabym Silent Hill, The Grudge, Ring, Ring2 (Amerykański, bo Japoński to totalna nuda) i mimo wieku.. Smakosza :D Hmm.. Wzgórza mają oczy polecam dla tych, co sami są brutalami. Bo film do najlepszych nie należy. Droga bez powrotu też super, tylko bardziej jakby thiller? Kruk 3, Natomiast omijajcie z daleka film Martwe zło - taka szmira że... Ja bym to zaliczyła do komedii! Facet obciął sobie rękę a potem do niej gadał i z nią walczył ;|
Ja najbardziej się bałam na Klątwie, to był jedyny horror... miałam 12 lat? xD Mimo to podobał mi się SIlent Hill i ten film polecam! ;)
Według mnie najlepszym horrorem jest "OMEN", oczywiście pierwsza wersja bo ta najnowsza jest beznadziejna... :]Co do filmu "OMEN" to polecam przede wszystkim pierwszą część aczkolwiek 2 i 3 też są dobre:):):) Uwielbiam ten horror, jest na prawdę świetny i warty obejrzenia - mimo że bardzo stary ;p
Tak "Omen" jest bardzo dobry, jednak wg mnie lepszy jest "Egzorcysta".
Ja poleciłbym poza tymi dwoma jeszcze :
Halloween
Piątek 13-tego
Wąż i tęcza
Martwy i pogrzebany
Dziecko Rosemary
Teksańska masakra piłą mechaniczną
ktoś mi mówił o "Koszmar z ulicy wiązów" ale sama nie oglądałam, Klątwa nawet, ale ten C. Ricci był denny - wogóle nie straszny :/
jeszcze Teksańska masakra piłą mechaniczną, wzgórza mają oczy, hostel (ale on jest raczej z tych ochydnych, a nie mega strasznych), i te też mi polecano : DEADBIRDS, KRWAWA MASAKRA W HOLLYWOOD, PŁYTKO POD ZIEMIĄ, DROGA BEZ POWROTU (zły skręt)........
a "Egzorcyzmy Emily Rose" były do bani...wogóle mi sie nie podobały...nudy straaaszne
Polecam "Cube". Co prawda to nie horror, tylko thriller, ale krwi nie brakuje. Podobnie "Cube Zero", chociaż jest dużo gorszy, to już pierwsza scena jest dosyć mocna.
Witam! Osobiście polecam:
*The Thing
*Alien
*Jaws
*The Shining
*Devil's Advocate
*Angel Heart
*Ring (wersja japońska)
*Shutter
*Blair Witch Project
*28 Days Later
*Dawn of the Dead
To tak po trochu... Pozdrawiam!
Egzorcysta
Żaden horror w życiu nie przeraził mnie tak, jak zrobił to Egzorcysta, mimo że ja religijna w żadnym wypadku nie jestem.
Nie wiem, w jaki sposób Krzyk może przerażać. Oglądałam go sama kiedyś w pt wieczorem i uważam, że jest inteteresujący, ale straszny? W żadnym wypadku
B;air Witch Project to samo....
Blair witch project to bajka a nie horror co w tym filmie jest strasznego????!!!!
Polecam "Night of the Lepus ". Naprawdę można zejść podczas oglądania.
Mocne są jeszcze "They Saved Hitler's Brain " i "La azteca contra el robot humano"
Jestem fanką azjatykiego kina.Przede wszystkim polecam : Ju-on i JU-On 2 The Curse(czyli wersje telwsizyjne),Ju-on the grudge i JU-on the grudge 2(czyli wersje kinowe, japońskie oczywiście).I chylę czoła przed genialną Takako Fuji w roli Kayako.Poza tym oczwysiście trylogia Ringu ( w zadnym razie nie polecam amerykanskiej przeróbki pod szyldem The Ring).Poza tym ciekawe są Shutter,Phone,Cello,Bunsinsaba,The Eye(braci Pang),Reincarnation(Takashiego Shimizu twórcy Ju-on),Ab-normal beauty,Red shoes.Z filmów bardziej poetyckich polecam : Tale of two sisters,Cindarella,Arang,Re-cycle,A.P.T.,Whispering corridors,Gabal,Redeye,Into the mirror...Cóż jak na fankę azjatyckieog kina grozy przystało:)
Jak dla mnie Omen i The Shining :] no i może Ring 1 i the shutter ale dzisiejsze filmy to już nie to samo
Smakosz wg mnie nie jest wogóle straszny :P Początek fajny, ale potem zrobiło się głupie xP Straszne filmy wg mnie to Zejście, blair witch project ( jak się ogląda w dzień i z kimś to jest mało straszny, ale ja go oglądałem jak byłem sam w domu i w nocy i było mega strasznie :d )Ogólnie większość horrorów jest straszna jak je się ogląda samemu i w nocy :)) Pozdro =)
TO, Martwe Zlo, Egzorcysta, Cos, Omen, Noc Zywych Trupow, Lsnienie i z sentymentu, dwa pierwsze horrory jakie widzialem Duch i Miasteczko Salem.
POSZUKUJE FILMU, rzecz sie dzieje na wyspie jest jakas impreza no ale prawie wszyscy gina jak sie pozniej okazuje sa to zombie ktore kiedys stworzyl jakis doktorek lub pirat juz nie pamietam, udaje sie przezyc chyba tylko jakiejs dziewczynie i facetowi przedtem chronia sie jeszcze z kims w jakims starym kosciele, caly kosciol otaczaja te zombie..... SZUKAM TYTULU, bardzo dawno go ogladalam i nie pamietam chyba chodzilo o wyspe smierci ale pod ta nazwa istnieje zupelnie inny film...
Ghost riderka chodzi ci o dom śmierci uve bolla ale szczeże to jest totalna kicha i zero horroru tylko nawalanka typu doom
Dzieki, chodzilo mi tylko o tytuł bo bardzo dawno go ogladalam i nie wiedzialam jak sie on nazywa, zazwyczaj zapamietuje tytuly ale ten tak dawno ogladalam ze kompletnie mi wylecial. Zgadzam sie ze nie jest to jakis specjalny film tak jak prawie wszystkie Bolla, po prostu chcialam znac tytuł... pozdrawiam :)
TOKIO HOTEL!!! TO JEST DOPIERO HORROR!!! gdyby strach możnabyło zbierać i zebrano by strach ze wszystkich istniejących horrorów i złączyło w jedno... powstał by drugi Tokio Hotel xD xD xD PRECZ Z TH!!! a fe!
Horrory ktore lubie to oczywiscie Ring i Klatwa, Piła wszystkie czesci choc duzo bardziej obrzydliwe niz straszne ale mi sie podoba szczegolnie dwojka;p jeszcze Teksanska masakra tylko nie ta najnowsza, Wzgorza maja oczy, I horrorki Stephena Kinga polecam;D bardzo lubie Jego tworczosc choc wiele adaptacji to kompletne nieporozumienie i tak jest mistrzem... Najbardziej mi sie podobaly Rose Red [czerwona róża] i Kingdom Hospital [szpital krolestwo] chociaz te ostatnie to bardziej miniserial ale mi sie podobal;P A najbardziej z filmow wymienionych przez Was wyzej nie polecam The blair witch project!!! OMG kompletna pomylka! przez caly czas krecilo mi sie w glowie przez sposob nakrecenia tego filmu i nic strasznego sie nie dzialo... Na prawde niczym tam sie nie mozna przestraszyc film nudny jak flaki z olejem ;/ sory ale takie moje zdanie... koniec mnie troche zaintrygowal ale kompletnie nic wiecej juz po pierwszych 15 minutach chcialam wylaczyc (zaluje ze tego nie zrobilam;/) Pozdro;]
Przedewszystkim POLECAM!!!
#Grudge
#Nieodebrane polaczenie
#widmo
#oszukac przeznaczenie(niestraszne ale ciekawe:))
NIEPOLECAM
-AMITIVILE
-SIlent Hill
-Teksanska masakra....
-wiele innych
Tak naprawde nieidzie sie na nich badz jedynnie moga zainteresowac
fajny film do oglądania w nocy to "Zejście" :D bałam sie iśc do kibla jak puscili w TV :P i jak dla mnie jeden z najlepszych horrorów ;]