Otóż mój brat ma 12 lat. Wiem, że nie jest to film dla niego, ale ten potwór czy co to jest, np. na okładce to całe białe wpłynęło mu na psychikę i boi się sam chodzić po domu podczas zgaszonego światła. I tu moje pytanie: pozwolić mu oglądnąć ze mną czy nie? Chodzi mi o to, że może go zabiją i się przestanie bać?
Nie będzie spał 1 noc i to minie miałem tak jak oglądałem the ring na drugi dzień już normalka a teraz się zahartowałem xD
Spoko po jakimś czasie mu przejdzie (chyba) ^^". Ja też oglądałam tyle, ze w wieku 10 lat ten film tylko, że w wersji japońskiej... Do dziś mam coś nieteges z psychiką ale nie w sęsie żebym się bała czy coś. Za to żaden horror itp. mnie nie rusza.
Jaki wniosek dzieci?Film od lat 18!Miejcie pretensje do samych siebie(rodzice zapewne nie pozwoliliby wam na to patrzeć).Masakra...;)
W Ameryce to jest PG-13 (niektore elementy moga byc nieodpowiednie dla osob ponizej 13 roku zycia). Ja ogladalem w wieku 11 lat - po raz pierwszy i ostatni - ale raczej sie nie balem, bo odglosy tych "duchow" brzmialy jak bekanie, mozna sie posmiac.
Ja ring oglądałam (japoński)jak miałam 6-7 lat i miałam przez chyba 5 lat stracha żeby zostać samej w domu z wyłączonym TV ,a jakbym to obejrzała to bym się chyba do 18 bałaxD
Ja oglądałam pierwszy raz Klątwa jakoś w takich granicach wiekowych jak Twój brat i ten film w ogóle mnie nie przestraszył, a ja raczej jestem strachliwą osobą. :)
Pierwszy ras oglądałem ring trochę mnie zaskoczył czułem się nieswojo po obejrzeniu klątwy mam jakiś uraz na tle tego typu filmów a brat do dziś boi się łazić po domu po ciemku a jest w gimnazjum
Jak miałem może z 10 lat, i oglądałem ten film fragmentami na kompie, byłem obojętny. Dopiero nocny seans to zmienił. W nocy bałem się że gdzieś zobaczę białą twarz, aczkolwiek było kilka scen podczas których się podskakiwało, ale bałem się tylko twarzy Kayako. Uraz już minął, ale i tak nie mogę długo wpatrywać się w panią Saeki (testowałem ;D).