The Grudge - Klątwa

The Grudge
2004
6,3 66 tys. ocen
6,3 10 1 66125
4,4 12 krytyków
The Grudge - Klątwa
powrót do forum filmu The Grudge - Klątwa

Pytanie

ocenił(a) film na 8

Zaraz, powiedzcie mi jak wygląda duch tej Kayako - sina, podkrążone oczy, długie włosy czy niebieskawa i pokrwawiona?

W scenie przy końcu, kiedy upiorek atakuje Karen i jej chłopaka, po schodach spełza zakrwawiona Kayako(?) i kiedy Kar. otwiera drzwi by uciec pojawia się kolejny upiór, ten siny z podkrążonymi oczami.
To kto jest kto?

Nie oglądałam dwójki, ale z tego co wiem nie występuje tam już żaden zakrwawiony duch.

Pewnie coś przeoczyłam, ale wytłumaczcie.

ocenił(a) film na 8
Immortalis

halo?

ocenił(a) film na 7
Immortalis

ze schodow spelza Kayako i jest pokrwawiona bo jakby dopiero co wyszla z szafy tuz po swojej smierci. a w scenie z drzwiami, kiedy Karen chce uciec to tez Kayako, tylko jakby w "bardziej czystej" wersji ;)

ocenił(a) film na 10
Immortalis

Dokładnie Zakrwawiona Kayako i poobijany Toshio wyglądali tak w chwili śmierci, a kiedy są bladzi i bez krwi to już jakiś czas po. Mi się bardziej podoba wersja zakrwawionych i poobijanych ;] Scena Kayako czołgającej sie w dół schodów w worku jest nieziemska

ocenił(a) film na 8
arek1111152

Absolutnie się zgadzam! To jeden z pierwszych horrorów jakie obejrzałam w życiu. Masakryczny w pozytywnym tego słowa znaczeniu;p

ocenił(a) film na 8
Immortalis

Kayako wygląda tak jak typowe japońskie obake. Więc poczytaj gdzieś sobie najpierw o obake - w jakiejś mitologii japońskiej albo w encyklopedii^^