The Grudge - Klątwa

The Grudge
2004
6,3 66 tys. ocen
6,3 10 1 66125
4,4 12 krytyków
The Grudge - Klątwa
powrót do forum filmu The Grudge - Klątwa

Film jest ekstra....nigdy chyba tak sie nie bałem...POLECAM
A ci ktorzy narzekaja to nie wiem co wy krytycy jesteście???
Jak tacy madzrzy jesteście to podajcie mi tytuły jakis fajnych horrorów???

ocenił(a) film na 10
arundel

Zgadzam się, horror niesamowity, a zjawa wymiata. Tylko co te zjawy by zrobiły gdyby nie wynalazek Pana Bella. Ta z The Ring by musiała sie nauczyć telegrafować, ta z The Grudge mogła by jej nawijać morsem:)

ocenił(a) film na 9
arundel

proszę bardzo - ten sam film w wersji japońskiej + druga część również w wersji japońskiej. Oczywiście ponad to japoński "The Ring", głównie, jedynka, ale także zerówka i dwójka. Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
arundel

sorry koles, nie musisz od razu tak narzekać na każdego kompu się film nie podobał... każdy ma swój gust, ja mam swój i mnie się film nie podobał. Równie dobrze mógłbym spytać: co wy tchórze jesteście? Jak takie rzeczy jak wyskoczenie czegoś (kogoś) zza kadru i głośniejsze uderzenie muzyki w tym momencie, to podajcie mi tytuły jakiś fajnych filmów (dowolnych, choćby komedie) w któych nie ma "strasznych" elementów.
Jeśli do strachu wystarcza Tobie wyżej wymienione czynniki, czyli wyskakiwanie wszystkiego co możliwe zza kadru, to oki. To właśnie ma ten film do zaoferowania i nic ponad to. Dlatego Tobie (znalazłeś co szukałeś) podoba się, a ja dalej będę szukał czegoś w stylu filmu Inni.
Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty

Ups... miało być:
"Jak takie rzeczy jak wyskoczenie czegoś (kogoś) zza kadru i głośniejsze uderzenie muzyki w tym momencie WAS STRASZY, to podajcie mi tytuły jakiś fajnych filmów (dowolnych, choćby komedie) w któych nie ma "strasznych" elementów"

Wooow... Osobiście nie lubię horrorów (znaczy się w dobrym znaczeniu tego słowa, boję się praktycznie na każdych). Jendak zdanie o filmie tego typu wyrabiam sobie wtedy, kiedy wracam wieczorem do domu i gaszę światło, żeby iść spać :) Na razie bawię się w klątwę na tej stronie http://www.klatwa.vision.pl/site/index.html [www.klatwa.vision.pl/si ...] i musze przyznać, że robi super wrażenie... Oczywiście z dźwiękiem byłoby lepiej, ale wolę bez ;) Wybiorę się do kina na Klątwę. Jak się spodoba, to pochwalę i więcej razy nie obejrzę, a jak nie, to zbluzgam i też nie obejrzę :)

arundel

tuytuły fajnych horrorów - "Coś", "W paszczy szaleństwa", "Książę Ciemności", "Omen", "Dziecko Rosemary" - jak dla niektórych niehorror :P ale dla mnie przerażający (atmosfera, klimat...), "Ringu" jak coś sobie przypomne to dopisze;P

anyanka

No to oto chodzi jakies tytuly sa :).....japońskiej klatwy nie widzialem ani Ringu japonskiego.
A co do czego sie boje zauwaz ze to jest inny horror niz te amerykanskie produkcje czyli jakis psychol z siekiera/szponem czy czyms innym atakuje.
Tez chodzi mi o to ze ok moze sie wam nie podobac ..ale tu sa takie komentarze jak dno,smieszne ..to ja przepraszam watpie zeby inne horrory az tak odbiegały od tego poziomem

Pozdro

użytkownik usunięty
anyanka

"Coś" bardziej znane jako "The Thing". Ten film jest poprostu niesamowity, Klątwy jeszcze nie oglądałem, ale The Thing to film, który każdy powinien obejżeć, nie jest może tak bardzo straszny ale ma taki klimat, że trudno utrzymać bicie serca na niskich obrotach :D Patrzysz w ekran i boisz sie co sie zaraz wydarzy, kto zniknie, kto sie zmieni, panika!