Dzis byłem na tym filmie.Czytając wypowidzi innych użytkowników ten horror wydawał sie wręcz śmieszny a nie straszny. Musze przyznać, że inni byli w błędzie. Film był przerazajacy! Ktoś napisał, że smieszyła go wiekszość scen i tylko pare go wystraszyło. Dla mnie całość była mroczna tajemnicza i strasnza.Byłem na tym filmie ze starszą sister...Tak się bała , że powtarzała tylko pytanie kiedy to sie skonczy, bo sie boi. A jak wyszlismy jakbym czytał z jej ust to co napisali inni.."Ten film był głupi, nie straszny i nic z niego nieskapowałam, nie miał treści", mówiła. Ja z niego wszystko zrozumiałem. trzabyło tlyko wczytać sie w treść. Nie iwem dlaczego inni siee tak czepiają, ze jest to film głupi i bez fabuły...Pewnie tak jak moja sister dygotali cały film a po nim tylko szpanują. Był on naprawdę bardzo straszny i przerażający. A najciekawsza i najstraszniejsza scena to ta jak zjawy dobijały sie do Susan Williams (KaDee Strickland) w pracy i jej domu. Musze przyznać tlyko jedną racje pewnego czepiającego sie użytkownika...Zakończenie!! Nieco słabe i nei dopracowane. Ale mysle, ze ujdzie przy takiej suuper całości. Polecam (nie tylko dla fanów Sarah Michelle Gellar) ;)
zgadzam się z toba w 100% film jest okropny!! ale właśnie w tym sensie.. jest straszny.. jestem świerzo po obejrzeniu go.. i przyznam sie ze w niektórych scenach zakrywałam oczy a mój chłopak mi mówił co sie dzieje hehehe ale wlaśnie oto chodziło.. horrory powinny być straszne.. a jesli któś nie potrafi sie przyznać do tego że sie bał.. to tylko współczuć.. dla mnie świetny film.. polecam
Film był momentami śmieszny, np ten dzwiek w sluchawce hih, czy drzwi zalepione taśmą, ale reszta filmu była naprawde przerażajaca, bałam sie spać sama przez pare dni... a mieszkam sama haha :D bo wspołlokatorka wyjechala na tydzien hah :D
Ja oglądałem film w całości i ani przez chwilę mnie nie przestraszył i co ?
Szpanuję ?
człowieku , najprawdopodoniej nie widziałeś prawdziwego klasowego horroru.
wpisz w wyszukiwarce na filmweb 'Kairo'
Całkiem dobrym ale już dobrze znanym jest nawet Ringu(jap.)
A wogóle klasykiem z 70lat jest Evil Dead heheh miazga ; )
mnie film przestraszyl (bo ja to sie boje wszystkich horrorow) ale bardziej dzialaja na czlowieka filmy z psychoza w ktorych niby nic sie nie dzieje ale cos sie dzieje i do konca nie wiadomo co tak jak w ringu. the grudge bylo bardzo chaotyczne: ofiara trafia do domu spotyka potwora. ginie, potem nastepna ofiara trafia do domu spotyka potwora. ginie, sarah dostala dluzsza szanse ale jej nie wykorzystala by cos z tym zrobic. jak dla mnie zadnego sensu ukrytego film nie mial i byl kiepski jak na japonskiego rezysera. przeciez japonczycy potrafia zrobic takie filmy ze sie z fotela w kinie spada i maja te filmy "naprawde" glebsza tresc. niestety ten film zostal zmieniony pod katem komercyjnym. jestem ogromna fanka SMG i moglabym mowic ze film byl cudowny bo ona w nim grala, no ale niestety nie byl. mam nadzieje ze Sarah w przyszlosci dostanie lepsze oferty