PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=114960}

The Grudge - Klątwa

The Grudge
2004
6,3 66 tys. ocen
6,3 10 1 65874
4,1 13 krytyków
The Grudge - Klątwa
powrót do forum filmu The Grudge - Klątwa

THE BEST !!!!!!

ocenił(a) film na 10

Najstraszniejszy horror który oglądałem.w połowie tego filmu bałem sie oglądac dalej. hostel,piła,teksanska masakra,wzgórza maja oczy - żaden z tych mu nie dorówna

ocenił(a) film na 9
wislafan34

Japończycy po prostu są inni heh Krąg tylko dorównuje ale może dlatego że krąg był pierwszym horrorem z Japonii przeze mnie uważniej oglądanym i zrobił na mnie piorunujące wrażenie...
Ale ten dzwiek w klątwie wymiata

ocenił(a) film na 10
Bartosz33_pl

wogule te czarne włosy, jasna twarz i oczy wbijają mi sie w psychike

ocenił(a) film na 8
wislafan34

Tak The Grudge, japoński Ring oraz Shutter to najlepsze horrory jakie widziałem, genialne !!

użytkownik usunięty
wislafan34

ja uważam że to była klapa, niczego się nie bałam, kompletnie niczego:/ A wzgóza mają oczty były straszniejsze...

wislafan34

"Hostel", "Piła", "Teksańska masakra", "Wzgórza maja oczy" - z wyjątkiem "Piły" żadnego z tych filmów nie można określić dobrym, a już na pewno nie horrorem - to wręcz absolutne gnioty. Nie mogę się nadziwić, że umieściłeś "Piłę" w takim gronie :/.

ocenił(a) film na 9
brovar_4

z całą pewnością się zgadzam te filmy jak i ten to gnioty.a tylko the ring ,egzorcyzmy emily rose i silent hill se obejżcie to dopiero jest udane kino:)

ocenił(a) film na 6
wislafan34

Na mnie "klątwa" w ogóle żadnego wrażenia nie zrobiła! Jeden moment w całym filmie moge uznać za strszny- kiedy Kayako (czy jak jej tam) "spełza" z tych schodów.... no może to nie było straszne ale okropne!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
KITARZYNA

eeeeee!! jak na swój gatunek 5/10.Główna postac nie była straszna tylko smieszna!!Film miał trzymac w napięciu a tym czasem nic ciekawego się nie działo! szkoda ze jedni potrafią nakręcić dobry horror a drudzy nie!

ocenił(a) film na 9
KITARZYNA

CO do SH to bardzo niewykorzystany pomysł ( niewykorzystany w ok 65%)niestety. A jestem ogólnie fanem tej gry

ocenił(a) film na 6
KITARZYNA

Ciekawe jaki film nie jest dla Ciebie "dnem"?

wislafan34

Baliście się tego filmu?! Mnie on śmieszył! Naprawdę! A ogólnie to mam niezwykle słabe nerwy a tu to sie tylko obśmiałam. Mnie ten film nie przestraszył a już lepszego odgłosu dla ducha to juz nie mogli wymyslec...

ocenił(a) film na 10
wislafan34

Jak dla mnie świetny film, klimat, atmosfera i ten dźwięk jak już ktoś wspomniał wyżej robiły swoje i muszę przyznać, że miałem ciary na plecach a mam już swoje lata. Horrory które wymieniacie też są dobre i godne uwagi w większości, ale jak dla mnie "Klątwa" bije wszystkie na głowę a "Klątwa 2" jest jeszcze lepsza...

ocenił(a) film na 10
big_boss

Film jest Świetny!!! Na mnie zrobił duże wrażenie. Nie odważyłabym się do dziś obejrzeć go sama. hostel czy wzgorza nie dorownuja mu w żadnym wypadku. Klątwa to bardzo klimatyczny film, tu przeraża nie lanie się krwi czy obcinanie rąk i nóg ale sam mroczny klimat,i atmosfera napięcia i strachu. dla mnie 10/10