The Grudge - Klątwa

The Grudge
2004
6,3 66 tys. ocen
6,3 10 1 66130
4,4 12 krytyków
The Grudge - Klątwa
powrót do forum filmu The Grudge - Klątwa

Wiadomo ze do noormalnych filmow duzo mu brakuje, no ale w tym sek ze to nie jest normalny film tylko horor. Naprawde trzyma poziom, nie probuje byc straszny na sile tylko stara sie budowac napiecie i je podtrzymywac, a to jest w hororach najwazniejsze. Jak to horor czasem mial zabawne momenty. Te potworki raz byly zabawne a raz smieszne. Tworcy mogli pojsc bardziej na calosc i zrobic wieksza rzeznie w tym filmie, no ale tego niezrobil. Moze w drugiej czesci jak wyjdzie.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
ReDevil_2

.................sorka 2 czesc jest musze zbaczyc

ReDevil_2

hej ten film trzyma poziom??? chyba żart!!!! ja po nim 2 tygodnie prawie nie spałm.... tte momenty które obejrzałam nie siedzac pod kocem... były na prawde straszne...:(( a ja na prawde lubie ogladać horrory i nigdy sie po nich nie boje..:} lecz ten na prawde mnie przezaził i nie mam zamiaru oglądać 2....<buuu> lecz jedynym plusem było to ze moi znajomi mieli zabawe jeszcze przez jakiś czas i sie wysmiewali za mnie:DDD jak zwykle horrory oglądamy razem:D

a tak nawiasem naprawde świetny film i mozna sie na nim przestraszyć!!
pozdr.

ocenił(a) film na 4
ewa46k

Przepraszam, amerykańska wersja trzyma poziom? :|

ocenił(a) film na 7
Verth_2

Oczywiscie wersja amerykanska. The Grudge zalicza sie do moich ulubionych horrorow. BRRRRRRRRRRRRRR

ReDevil_2

Nigdy nie ogladałam lepszego horroru ,straszny. Makabryczny. Budzi napiecie. Moj ulubiny film .... a czy ktos wie kiedy bedzie 2 czesc w Polsce??

ocenił(a) film na 4
ReDevil_2

Co kto lubi ;) Dla mnie pierwowzór był nieco przereklamowany, spodziewałam się czegoś znacznie lepszego ale po zetknięciu się z wersją USA doceniłam poprzednią i stwierdziłam, że japoński film był wręcz powalający. Nie powiem, że ta wersja to dno ale dla mnie to słaby film bez klimatu.