Wiadomo ze do noormalnych filmow duzo mu brakuje, no ale w tym sek ze to nie jest normalny film tylko horor. Naprawde trzyma poziom, nie probuje byc straszny na sile tylko stara sie budowac napiecie i je podtrzymywac, a to jest w hororach najwazniejsze. Jak to horor czasem mial zabawne momenty. Te potworki raz byly zabawne a raz smieszne. Tworcy mogli pojsc bardziej na calosc i zrobic wieksza rzeznie w tym filmie, no ale tego niezrobil. Moze w drugiej czesci jak wyjdzie.
pozdrawiam
hej ten film trzyma poziom??? chyba żart!!!! ja po nim 2 tygodnie prawie nie spałm.... tte momenty które obejrzałam nie siedzac pod kocem... były na prawde straszne...:(( a ja na prawde lubie ogladać horrory i nigdy sie po nich nie boje..:} lecz ten na prawde mnie przezaził i nie mam zamiaru oglądać 2....<buuu> lecz jedynym plusem było to ze moi znajomi mieli zabawe jeszcze przez jakiś czas i sie wysmiewali za mnie:DDD jak zwykle horrory oglądamy razem:D
a tak nawiasem naprawde świetny film i mozna sie na nim przestraszyć!!
pozdr.
Oczywiscie wersja amerykanska. The Grudge zalicza sie do moich ulubionych horrorow. BRRRRRRRRRRRRRR
Nigdy nie ogladałam lepszego horroru ,straszny. Makabryczny. Budzi napiecie. Moj ulubiny film .... a czy ktos wie kiedy bedzie 2 czesc w Polsce??
Co kto lubi ;) Dla mnie pierwowzór był nieco przereklamowany, spodziewałam się czegoś znacznie lepszego ale po zetknięciu się z wersją USA doceniłam poprzednią i stwierdziłam, że japoński film był wręcz powalający. Nie powiem, że ta wersja to dno ale dla mnie to słaby film bez klimatu.