7,3 102 tys. ocen
7,3 10 1 102297
7,2 42 krytyków
The Hurt Locker. W pułapce wojny
powrót do forum filmu The Hurt Locker. W pułapce wojny

chyba jakiś żart z tym polskim tytułem? już lepiej jakby zostawili w orginale, bo jakoś ciężko widzę jak oscara za najlepszy film dostaje produkcja o tytule Bomb Squad.... :| przecież to brzmi jak jakaś kiepska komedia....

ocenił(a) film na 7
error

error.
Bomb Squad?!
"squ"?!
Bez komentarza.

ocenił(a) film na 8
error

Chyba ktoś sobie robi jaja... .

ocenił(a) film na 7
Kilinski

hhahah uśmiałem się jak zobaczyłem zmieniony tytuł. bez komentarza

ocenił(a) film na 5
Kilinski

Są jaja, to najważniejsze...

ocenił(a) film na 8
_Garret_Reza_

Hahahahaha!! O kur..............

ocenił(a) film na 8
error

o boże ! dramat !! ;/;/ przecież ten film jest naprawdę dobry... dlaczego tłumacze skaleczą go takim tytułem ;/;/

ocenił(a) film na 7
Bohun_2

Nie żeby mi się to podobało, ale lepiej chyba "Bomb Squad" niż "Śmiertelna misja" albo inny "Zapalnik śmierci". Przynajmniej oddaje sens filmu.

ocenił(a) film na 8
eon_blue

lepiej brzmi Śmiertelna Misja albo (oczywiście żart) Zraniona Kabina :D

ocenił(a) film na 7
error

Z angielskiego na angielski......nie ma to jak skuteczne tłumaczenie(?)....

ocenił(a) film na 7
error

Ja bym po prostu nazwał film "Saperzy" i tyle. "Bomb squad"... Co to w ogóle za tytuł?! =/

ocenił(a) film na 8
Skaza

Albo stary numer z podtytułem. "Hurt Locker. Saperzy". Wygląda durnie ale lepsze to niż... Bomb Squad. Brzmi jak gra komputerowa, a nie jak Oscarowy film.

ocenił(a) film na 8
mkrzynecki

no właśnie, albo jakaś głupia parodia filmów wojennych... oby film nie dostał Oscara bo będzie to śmiesznie wyglądać :D

Pauleta

Bomb squad to faktycznie porażka pewnie jakieś dziadki to wymyślają i myślą że to na dzień dzisiejszy orginalne, jak widze dla większości jest tak naprawde żałosne

ocenił(a) film na 8
bzdety4

Sprawdźcie plakaty do filmu. W innych krajach nazwy "Hurt Locker" to "Demineurs" i "Todliches Kommando". A u nas jest Drużyna RR ... fajnie.

Denis

Lepiej już by było gdyby zostawili tytuł oryginalny. Do filmu który ma się niedługo stać filmem Oscarowym (nawet jak nie dostanie Oscara w najważniejszej kategorii to w innych kategoriach na pewno(np. za scenariusz))taki tytuł nie pasuje. Poza tym to poważny dramat a nie komedia lub parodia. Na pierwszy rzut oka tak to wygląda.
Zmieńcie go jak najszybciej.

ocenił(a) film na 5
wojtek40i4

Scenariusz nie jest ważną kategorią?

użytkownik usunięty
_Garret_Reza_

Jest ważną ale "najważniejszą" jest raczej "Najlepszy film"?

Co do tytułu-Zgadzam się ogólnie.. Nie obejrzałabym w ciemno filmu o takim tytule z góry bym pomyślała, że to jakaś durna amerykańska komedia lub film "akcji" którego się oglądać nie da. Kpina jakaś.

ocenił(a) film na 10

O ja pitole! JAki tytuł!

ocenił(a) film na 10
error

Nie wierzę, że to oficjalny, "polski" tytuł. Skąd ta informacja? Czy ten film w ogóle zyskał polskiego producenta? Kiedy jakaś premiera kinowa czy chociaż DVD? To musi być żart lub pomyłka.

ocenił(a) film na 10
Kiudo

miało być "dystrybutora" oczywiście.

ocenił(a) film na 8
Kiudo

Film prawdopodobnie w ogóle nie wejdzie do polskich kin podobno jego "premierą" ma być emisja w polskim Canal+ na początku przyszłego roku.

ocenił(a) film na 8
Kilinski

hehe :) widzę że zmienili już tytuł.. i całe szczęście :)

ocenił(a) film na 8
Pauleta

Cytując SK "Premiera głośnego "The Hurt Locker. W pułapce wojny" w CANAL+
odbędzie się już 20 lutego..". Czyli mamy "W pułapce wojny"