chyba jakiś żart z tym polskim tytułem? już lepiej jakby zostawili w orginale, bo jakoś ciężko widzę jak oscara za najlepszy film dostaje produkcja o tytule Bomb Squad.... :| przecież to brzmi jak jakaś kiepska komedia....
o boże ! dramat !! ;/;/ przecież ten film jest naprawdę dobry... dlaczego tłumacze skaleczą go takim tytułem ;/;/
Nie żeby mi się to podobało, ale lepiej chyba "Bomb Squad" niż "Śmiertelna misja" albo inny "Zapalnik śmierci". Przynajmniej oddaje sens filmu.
Ja bym po prostu nazwał film "Saperzy" i tyle. "Bomb squad"... Co to w ogóle za tytuł?! =/
Albo stary numer z podtytułem. "Hurt Locker. Saperzy". Wygląda durnie ale lepsze to niż... Bomb Squad. Brzmi jak gra komputerowa, a nie jak Oscarowy film.
no właśnie, albo jakaś głupia parodia filmów wojennych... oby film nie dostał Oscara bo będzie to śmiesznie wyglądać :D
Bomb squad to faktycznie porażka pewnie jakieś dziadki to wymyślają i myślą że to na dzień dzisiejszy orginalne, jak widze dla większości jest tak naprawde żałosne
Sprawdźcie plakaty do filmu. W innych krajach nazwy "Hurt Locker" to "Demineurs" i "Todliches Kommando". A u nas jest Drużyna RR ... fajnie.
Lepiej już by było gdyby zostawili tytuł oryginalny. Do filmu który ma się niedługo stać filmem Oscarowym (nawet jak nie dostanie Oscara w najważniejszej kategorii to w innych kategoriach na pewno(np. za scenariusz))taki tytuł nie pasuje. Poza tym to poważny dramat a nie komedia lub parodia. Na pierwszy rzut oka tak to wygląda.
Zmieńcie go jak najszybciej.
Jest ważną ale "najważniejszą" jest raczej "Najlepszy film"?
Co do tytułu-Zgadzam się ogólnie.. Nie obejrzałabym w ciemno filmu o takim tytule z góry bym pomyślała, że to jakaś durna amerykańska komedia lub film "akcji" którego się oglądać nie da. Kpina jakaś.
Nie wierzę, że to oficjalny, "polski" tytuł. Skąd ta informacja? Czy ten film w ogóle zyskał polskiego producenta? Kiedy jakaś premiera kinowa czy chociaż DVD? To musi być żart lub pomyłka.
Film prawdopodobnie w ogóle nie wejdzie do polskich kin podobno jego "premierą" ma być emisja w polskim Canal+ na początku przyszłego roku.