6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 17644
7,1 38 krytyków
The Order: Ciche braterstwo
powrót do forum filmu The Order: Ciche braterstwo

Nie ,żebym nie kibicował agentowi FBI granemu przez „Jude”..
Film jakoś został wydany do szerszej dystrybucji w sierpniu w czasie kampanii prezydenckiej w USA i jest jakby przestrogą przed tym co może spotkać obywateli ,kiedy Trump miałby wygrać i do głosu właśnie wtedy mieliby dojść biali ekstremisci ..takie moje odczucia.niby na inauguracji Bezos(MGM/Amazon) był i wspierał DT ale wiadomo,lepiej jakby było po staremu..Zuckerberg też zrobił piwota..o 180 stopni

Danny_Van

Zgadzam sie. Film niezły, ale napisy po filmie "tlumaczace" widzowi czym jest książka i do czego jej tresc była "prawdopodobnie"wykorzystana, zepsuły mi odbiór filmu.

marcin_c81

Znając życie to pewnie Lewica czerpie z książki garściami,ale

ocenił(a) film na 3
Danny_Van

...czerpie, na przykład zamach na kandydata na prezydenta.

marcin_c81

Dokładnie. Te same odczucia miałem przy napisach końcowych.

ocenił(a) film na 8
marcin_c81

To musisz być zaślepionym Trumpem, żeby przez cały film tego nie widzieć i dopiero na koniec musiał ci ktos wyliterowac cos co było przez cały film wiadomym.

Slawomir_Stykowski

Lepiej Trumpem niż Bidenem, ale co ty możesz wiedzieć, skoro USA widziałeś tylko w filmach.

ministerfinansow

Lepiej Bidenem niź Trumpem. Przynajmniej tamten z putinem się nie dogadywał.

ocenił(a) film na 3
wojtek_fyh

...a ty być pewnie poszedł i dał Putinowi w pysk? Albo bombę atomową spuścił. Baardzo mądrze!

ocenił(a) film na 7
wojtek_fyh

Serio? Nie dogadywał się?

ocenił(a) film na 6
Danny_Van

Powstał na zamówienie jak 4 sezon The Boys, Wybraniec, Cywil War i wiele innych filmów z zeszłego roku. Na szczęście Dobro zwyciężyło pomimo zmasowanego ataku lewactwa. Trump zniszczył Harris w wyborach. Po prostu deklasacja.

ocenił(a) film na 8
BillTheButcher

Poczekajmy :) Mam wrażenie, że wszyscy udławimy się tym „dobrem” już niedługo :)

ocenił(a) film na 8
Danny_Van

Dla mnie to raczej diagnoza czasów. USA się faszyzuje. Europa też. Lepsi reżyserzy w końcu to dostrzegają.

Woooo

Lewicowo-faszyzującej Ameryce właśnie Trump się przeciwstawił !oraz libertynsko-nazistowskiej propagandzie LGBT (najwięcej gejow było w NSDAP i w Wermachcie i SS)Hitler z Goebellsem byli z tego dumni! Mam nadzieję że dzięki Trumpowi miną te hitlerowskie czasy w UE oraz USA i nastanie normalność -tego nam trzeba i tego wszystkim życzę.

ocenił(a) film na 5
Danny_Van

"Libertynsko-nazistowskiej propagandzie LGBT". Rozbawiło mnie, nie powiem. Chyba za rzadko zaglądasz do słowników politologicznych.

Lukasz_Gugulski

Nie zaglądam ,bo ja wymyślam nowomowę i mam odczucia kogoś w dicku..

ocenił(a) film na 5
Danny_Van

Z tym, że "wymyślasz nowomowę", to jestem skłonny się zgodzić.

ocenił(a) film na 8
Danny_Van

To rześ odpłynął , w siną dal. .

ocenił(a) film na 8
Danny_Van

Konto założone w 2020 roku i żadnych ocen - dziwny przypadek bota/trolla :D

Freeman47

Mamy nawet podobny gust,nie chce mi się po prostu klikać co lubię a co nie bo i tak czas zweryfikuje te filmy które są ponadczasowe a które nie,co do twoich ocen to nie zgodziłbym się tylko z Bad Boysami a szczególnie dwoma ostatnimi częściami..

ocenił(a) film na 5
Woooo

Europa się wymarksistowała i zmierza ku rządowi kontynentalenemu. Ten film to straszenie zwykłych ludzi faszyzmem, gdy tymczasem z drugiej strony podchodzi wróg, czyli realizacja agendy Klubu Rzymskiego i World Economic Forum. Czytajcie książkę Jana Białka - TECH. Krótka a syntetycznie ujmuje do czego lewicowe elity dążą w takt nauk szkoły frankfurckiej.

ocenił(a) film na 8
Danny_Van

Nie, nie powstał na zamówienie.

Pod prostu od kilku lat następuje twardy proces polaryzacji społeczeństwa, a konsekwencją tego jest zamykanie się i bunkrowanie we własnych bańkach poglądowych.

A to z kolei zamienia się w radykalizację i ruchy konserwatywno-prawicowe zaczynają się przeistaczać się w faszystów. Szturm na Kapitol w 2021 roku był faktycznie festiwalem spie*dolenia umysłowego.

A że Holly kręci zawsze to, co akurat jest na tapecie, no to kręci się teraz o tym filmy.

Freeman47

Ten film to był ostatni podryg faszyzującej lewicy-świadcza o tym między innymi tłumy na tym filmie..i $ w box office.Z Naziści z lewicy nie potrafią rozmawiać z ludźmi o innych poglądach -nie jesteś z nami więc jesteś przeciwko nam.A szturm na Kapitol to była psychologia tłumu i nic innego ,tak samo jak spędy błyskawic,antyszczepionkowcow czy zwolenników komór gazowych czy eutanazjo-invitrowcow

Danny_Van

ale to prawe osoby nie dały się pokłóć idioto

vatel_3

Idioto?Przepros ,bo cię znajdę..mówię poważnie

Danny_Van

śmiało, policja niebawem do ciebie zapuka.

vatel_3

Fookin snitch ..

Danny_Van

sam sobie budujesz dowody w sprawie i się pogrążasz, ja skocze po popcorn i piwo i się pośmieję ze sfrustrowanego człowieka chorego na głowę. Przy okazji na ukrach się wyżyj,może ci przejdzie

ocenił(a) film na 7
Freeman47

A z tym procesem w parze polaryzacja forumowiczów na filmwebie i ogólnie w sieci, zresztą patrz wyżej i niżej :)

Danny_Van

ból dooopy demokratów...i like this....tak btw. czopie-weź od uwagę,że właśnie jedyna słuszna władza mogąca ogarnąć USA z tego syfu właśnie nadeszła.

vatel_3

Czopie? Przeproś ,bo zmienię ci orientację i będziesz jeszcze z tego dumny ,potrzebujesz zastępcza trt bo widzę że brodę już zapuszczasz ,żeby pokazać swą męskość ..ja jestem samcem alfa ,hermafrodyto!

Danny_Van

taki z ciebie samiec alfa jak ze mnie ksiądz...dawaj już ,zapraszam

ocenił(a) film na 6
Danny_Van

Tylko film miał ograniczoną dystrybucję kinową w USA, nawet niespecjalnie go promowana, właściwie to szedł wprost na streaming, a pokazy kinowe wynikały z ewentualnych predyspozycji pod Oscary.

ocenił(a) film na 6
Danny_Van

https://wiez.pl/2025/02/15/the-order-czyli-wybielenie-historii/