PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707970}
7,7 184 tys. ocen
7,7 10 1 183818
6,9 85 krytyków
Thor: Ragnarok
powrót do forum filmu Thor: Ragnarok

oczywiście oglądałem kinówkę z Torrentów ale widziałem co nieco film dobry ale końcowa scena mnie rozwaliła jak azgard rozwala ta wielka bestia szkoda Azgardu widziałem też jak odyn odchodzi szkoda fajny był

ocenił(a) film na 7
mateusz dobosz

Proszę mi wybaczyć nachalność - ale z całym szacunkiem - JAKI JEST SENS oglądania kinówki - niewiele widać + dźwięk do dupy...Oczywiście - w czasach VHS, w dobie zanim powstały wypożyczalnie kaset oglądało się podłej jakości kopie filmów - ALE WTEDY NIC INNEGO NIE BYŁO DOSTĘPNE...Obecnie w czasach szybkiego internetu wystarczy po prostu poczekać kilka miesięcy na dobrej jakości DVD/BR ripa i obejrzeć z przyjemnością a nie męczyć wzrok i słuch - w końcu ekranizacje komiksów to nie jest coś tak niecierpliwie wyczekiwanego że "umrę jak nie zobaczę w dniu kinowej premiery"...
P.S. do kina obecnie chodzę rzadko, bo musiałbym płacić ekstra opiekunce do dzieciaka, oglądam filmy zassane z sieci W DOBREJ KOPII na ekranie laptopa - jak uznam że coś jest tego warte - kupuję oryginał DVD lub BD i oglądam z żoną/synem na porządnym zestawie kina domowego

RogerVerbalKint

napisze w skrócie chciałem obejrzeć pobieżnie na szybko dlatego oglądałem z kina ale i tak do kina się wybiorę
bo żadna kinówka nigdy nie da tego co oglądanie filmu w kinie pozdrawiam (:

ocenił(a) film na 7
mateusz dobosz

Kinówka na pewno nie - ale powiem tak Blue Ray lub 4K ultra HD na dużym ekranie TV (w moim przypadku 75 cali) JUŻ tak - ma też sporo przewag: brak siorbania coli, żarcia popcornu, rozmów, śmiechów, świecenia telefonem komórkowym. Ponadto można sobie wypić piwo na kanapie i zapauzować seans, "co by" siku zrobić. Na starość (już powoli, ale nieubłaganie dobijam do 5 dych) coraz bardziej cenię sobie komfortowe, domowe zacisze.
P.S. atmosfera kin za czasów mojej młodości była zupełnie inna niż obecnie - marketowy multipleks, położony zwykle przy fastfoodach to jednak nie do końca mój klimat

RogerVerbalKint

a Blue Ray lub 4K ultra HD i nowość 4K ultra HD HDR to inna bajka co do klimatu w kinie powiem tak nigdy mi się nie zdarzyło żeby się źle czuć oglądając w kinie film zawsze trafiałem ze ludzie byli cicho lub byli w miarę cicho mi nie przeszkadza ze np ktoś chodzi podczas seansu itd bardziej mi przeszkadza jak zachce mi się lać albo to drugie o tego nienawidzę heh