PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

DRAMAT

ocenił(a) film na 1

Otóż,oglądałam THOR'a 3 d w kinie. Unikam takich filmów,ale ulegając namowie towarzysza postanowiłam przekonać się o co chodzi z ta fascynacją takim kinem.
W połowie seansu żałowałam,że do okularów 3 d nie dodawali młota Thor'a aby mozna się było ogłuszyć i znieczulić na dalszą część seansu. W całym filmie w zasadzie tylko 3 sceny przykuły i skupiły moją uwagę : 1) Scena pokazująca nagi tors Thor'a 2) Scena pokazująca nagi tors Thor'a i 3) Scena pokazująca nagi tors Thor'a .

Natalie,why?? Strata czasu ,nie mówiąc o pieniądzach.

ocenił(a) film na 3
annishere

Anno, otóż z chłopca buzującego hormonami wyrosłem ładnych parę lat temu...
Myślałem że wiesz iż ironia w parze z sarkazmem są niekiedy ciężko pojmowane (szczególnie w formie pisanej) przez odbiorców, którzy nie znają charakteru piszącego.
Jednak po wyjaśnieniu iż ironizowałaś, tudzież Pani ironizowała, sprawa wygląda całkowicie inaczej. Dobry strzał.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
pjk23

Serce me fala ciepła zalała widząc Twoją wypowiedź. Bałam się bowiem,że będzie to kolejny atak rozszalałego nastolatka,który w przerwie między matematyką a kanapką przygotowaną przez mamę szafuje poważnymi obelgami.Pozdrawiam ciepło z deszczowej Małopolski.

ocenił(a) film na 3
annishere

Wiedz, że i mnie miło zaskoczył Twój/Pani komentarz z przytoczeniem znaczenia słowa "ironia".
Niestety sam pisałem pomiędzy logistyką, a psychologią zarządzania z prawdopodobnie równie deszczowego Podkarpacia.
Pozdrawiam Serdecznie.

ocenił(a) film na 1
pjk23

Dość już tych rozczulających postów...skupmy się zatem na filmach! Pozdrawiam :)
Ps.
Pogoda wręcz wymusza spędzanie czasu w domu z filmem przed oczyma.Dobrych filmowych wyborów życzę:)

annishere

...gratuluję konstruktywnej dyskusji - coraz rzadszej na portalach, he,he :) - a sam film, no cóż , nawet dla fana komiksów bardzo przeciętny! pozdrawiam

schizma81

Ten film to dno, i piszę to jako fan komiksów.

annishere

Powiem tak ciężko jest bronić film taki jak THOR a jeszcze ciężej film komiksowy, to jest kino dla każdego. Nie oszukujmy się filmy oparte na komiksach to nie arcydzieła , maja cieszyć fanów i zaciekawić widza który nie zna danego komiksu. W efekcie czego powstaje film który dla przeciętnego widza jest dziwny i dla fanatyka komiksu zły bo zostało coś tam pozmienianie. Autorka tematu wypowiedziała swoje zdanie na temat filmu bo ma prawo ale pisząc rzeczy w stylu"dla mnie najlepszy był tors" i tym podobne wcale nie jest wyżej niż te szalone małolaty o których wspomina. Thor może nie jest super filmem ale nie jest też i najgorszym tego typu , żeby nie szukać daleko przykładu jest choćby lepszy od Batman Forever. Jest to co prawda porównanie w stylu że psie g... jest lepsze od końskiego , ale co mi tam. A droga annishere niech nie zaśmieca forum swymi bzdurnymi wypowiedziami , wszyscy będziemy bardzo wdzięczni, dziękuje za uwagę.

Ravencrest

Dla mnie bzdurny jest pomysl aby wypowiadajac sie w imieniu wszystkich zabraniac komus pisania na forum. Przykro mi ale według mnie to Ty zasmiecasz tę dyskusję.

sever

A według mnie bardzo dobry bo widzę że nie tylko mnie denerwują takie głupie wypowiedzi pokroju "annishere" , idealnie to skomentował towarzysz eshin_fw "...A jeśli ktoś poszedł do kina oczekując od niego przeżyć jak z "listy schindlera" a potem ocenia go na filmwebie na 1 to najwyraźniej rzeczywiście ma papkę zamiast mózgu. " nic dodać nic ująć , idealnie to ujął :)

pjk23

wcale nie ratuje go tylko świetnie zagrana postać Lokiego :P i nic więcej
cienki jest ten film tak na 1 raz...

ocenił(a) film na 6
annishere

Towarzysz pewnie jeszcze bardziej żałował, że do okularów nie dołączają młota...
Nawet niekoniecznie firmowanego Thorem.

ocenił(a) film na 6
annishere

wszyscy jesteście siebie warci
ten film to kpina z tego co stworzył marvel? to może marvel to kpina mitologii nordyckiej?
trolls, please

film jest skierowany do szerszej publiczności i nie może polegać na waszej wiedzy z obu tych źródeł, bo zwyczajnie mnie osób by go zrozumiało - mniejszy przychód.

jako obraz, ktory mozna ogladać bez tej wiedzy, "na sucho", wyszło spoko. Oceniąjąc na tle innych filmów Marvela - wyszło bardzo dobrze. W końcu bohater, ktorego nie da się wcisnąć w schemat dobry/zły! Postać jako Bóg jest genialna, ciekawa, ale nie oczekujmy od filmu, że zarysuje bohatera niczym Jakub Ćwiek w swej serii książek. Thor wypadł bardzo "realistycznie" (jeśli można tak powiedzieć) - szczery, naiwny, zapalczywy, ale przede wszystkim - prawy. W samego Odyna może jakośsuper się nie zagłębiono, ale wciąż - to Hopkins.

Na tle innych marvelowskich ekranizacji Thor wypada świetnie. Nie ma jednak jak porównywać filmu do czegokolwiek innego! "Fanatycy komiksu" - wam nigdy nie dogodzą. Cała reszta - polecam. Dobry film, bez rewelacji, nie, żeby jakiś przełom w gatunku filmów o superbohaterach, ale można dobrze się bawić podczas seansu - byle nie mieć za wysokich oczekiwać.

annishere

Przestańcie się lizać po dupach. To że ktoś używa słów "tudzież", "ówdzie" i "jakkolwiek" w wypowiedziach nie znaczy że tworzy konstruktywną dyskusją.
To jest film w kategorii "do chipsów i piwa" i oczekuję że będzie oceniany między filmami tego rodzaju.
A jeśli ktoś poszedł do kina oczekując od niego przeżyć jak z "listy schindlera" a potem ocenia go na filmwebie na 1 to najwyraźniej rzeczywiście ma papkę zamiast mózgu.

ocenił(a) film na 9
eshin_fw

"To że ktoś używa słów "tudzież", "ówdzie" i "jakkolwiek" w wypowiedziach nie znaczy że tworzy konstruktywną dyskusją." Dobre, muszę zapamiętać ten tekst, pasuje do 95% wątków na filmwebie :)

Nie chcę oceniać filmu pod względem merytorycznym, wiem natomiast że Thor został jednym z moich ulubionych filmów, może przez to że byłem odrobinę pod wpływem gdy go pierwszy raz oglądałem (ale gdyby tak było to nie podobałby mi się za drugim razem). Nie, to raczej to że w zasadzie nie ma tutaj czarnego charakteru. Jest natomiast zagubiony Loki, młodszy brat, szukający sensu i swojego miejsca na świecie, jednocześnie kręcąc intrygi... charakter z mitologii oddany jest dosyć wiernie i choćby za to warto filmowi dać więcej niż 1/10
Może "Pani" Ania wydoroślała zbyt szybko, ciekawe czy faktycznie "chce zrozumieć", czy może po prostu chce udowodnić że ktoś jest w błędzie bawiąc się przy kinie ..."rozrywkowym".

ocenił(a) film na 5
annishere

tez uwazam ze jeden dla tego filmu to jest przegiecie, ale ok jesli nalezy mu sie jeden to jak oceniac filmy w których na całej lini lezy aktorstwo, fabuła i efekty. no ludzie nie ma skali minusowej tutaj a gniot to trzeba najpierw obejrzec zeby ocenic cos innego

Seba24

Zgadzam się, film nie ukrywajmy, jest badziewny, oceniłam go 4/10, bo nie jest na tyle beznadziejny, żeby dac mu 1, ale też nie przypadł mi do gustu, żeby go oceniac powyżej 4. Zanim ja wybiorę się do kina na jakikolwiek film, to czytam trochę recenzji o nim, żeby nie tracić niepotrzebnie pieniędzy. W wypadku Thora obejrzałam go kiedyś na HBO i rzeczywiście pierwszej klasy to on nie jest. Dlatego też radzę nie 'namawiać się towarzyszom' tylko byc trochę asertywnym i jesli nie chcesz iśc na to do kina, to nie idź by potem opowiadac o swoich złych doświadczeniach. Na koniec, tutaj zwróce się do użytkownika o nicku MedzikDeLow - gratuluje Ci tupetu. Zarzucasz innym, że to 'brak mózgu' oceniac film na 1,a przecież Ty robisz to samo, chociaż te filmy AŻ na 1 nie zasłużyły. Co do obrażania kobiet - bez komentarza, nadużycie zostało zgłoszone, a mama Ci powinna odłączyć internet, za który płaci cięzko zarobione pieniądze ignorancie. Cała resztę użytkowników pozdrawiam ;-)

ocenił(a) film na 9
annishere

dac jedyneczke ? .. Cos mi tu nie pasuje , nawet jezeli film ci sie nie podoba to za same efekty i tors thora ;p powinnas dac przynajmniej pjonteczke .
A oceniajac film nie jest , aż taki tragiczny nie wpadajcie w tragizm :D

ocenił(a) film na 9
boteq

Czy wy ludzie nie macie wyobraźni? Doceńcie pomysł... ciekawe jak byście zareagowali gdyby wasze dzieło ktoś nazwał gniotem.. P.S odwalcie się od Heimdala- zagrał zajebiaszczo. A nikt nie powiedział że w Asgardzie nie ma Ciemnoskórych wojowników. Nie bądźmy rasistami..

ocenił(a) film na 7
annishere

film nie dla miłośników komedii romantycznych ; P

ocenił(a) film na 7
annishere

Jak Natalie Portman mogła zagrać w tym słabym filmie....

ocenił(a) film na 5
mk34

Jej gra aktorska była na poziomie polsatowskiego serialu, więc nie rozumiem skąd wzięło się twoje pytanie.

ocenił(a) film na 7
Von_Lofixberg

Dostosowała poziom swojej gry aktorskiej do poziomu filmu, nie widzę w tym nic złego.

ocenił(a) film na 4
mk34

Dobry aktor nawet w miernej produkcji błyszczy.

annishere

Ludzie jak powyższa klientka nie rozróżnia ani nie ma składni w której porównuje plusy i minusy stąd jej wielki nie wypał. Najwidoczniej była zazdrosna że jej chłop nie ma takiej klaty jak Thor. Z stąd taka jej ocena ludzie którzy nie umieją dodawać plusów i minusów a następnie ustalić po połowiczną ocene głosu nie mają :).

ZAMYKAM TEMAT hehe :)

ocenił(a) film na 7
cukierek19900

Bóg zapłać za zacny komentarz:P
ujeły mnie Twe słowa: " ludzie którzy nie umieją dodawać plusów i minusów a następnie ustalić po połowiczną ocene głosu nie mają :)." amen ;D
Moim zdaniem fajny film i dobrze się go ogląda.
Wacham się pomiędzy 7 a 8 do tego filmu =)

ocenił(a) film na 3
cukierek19900

Zamknąć to siebie możesz w gumowych ścianach...

Zyga152

Zyguś nie dramatyzuj ,bo wpadasz w paranoje. Weź tabletki ,połóż się do łóżeczka a za kilka godzina ci gorączka przejdzie.A jak nie pilnie skontaktuj się z lekarzem bo możliwe że ulotki nie czytałeś za nim zażyłeś leki :) na schizofremie.:)

ocenił(a) film na 3
cukierek19900

Pisałem ci już że masz nie opuszczać lekcji POLSKIEGO!

Zyga152

Aj tam zygfrydzie.Wezwijcie lekarza znowu zygfryd lunatykuje na jawie :).Żal mi chłopaka :))

ocenił(a) film na 3
cukierek19900

"lunatykuje na jawie"?- ciekawy termin...

Zyga152

Wiem :-)

ocenił(a) film na 3
annishere

Swietne podsumowanie :) Niestety ;) jestem hetero, wiec nawet nagi tors Thora mi nie pomaga :D

ocenił(a) film na 7
annishere

Nagi tors Thora-no ok.Nie jest zły ale nie to przecież oceniamy.Takie coś można sobie pisać na stronce Chrisa Hemswortha i tam oceniać jego nagi tors itd,itp.
A jeśli chodzi o film to daję6/10.Efekty specjalne są fajne,postarali się z tym ( Asgard super ) ale troszkę za mało akcji jak dla mnie.
Powinno być więcej walk i potworków.

ocenił(a) film na 10
annishere

Jezu taka z Ciebie znawczyni filmowa a lecisz tylko na filmy "na ładny ryj" kręcone -,- Film mnie akurat sie podobał, jak wszystkie marvelowskie.

annishere

Nie było tak źle. Nie uważam tego filmu za jakieś wielkie arcydzieło, ale na tle innych komiksowych ekranizacji nie wypada źle. Przynajmniej nie było takiej nudy, jak choćby w przypadku Spidermana 3.