PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790039
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Według mnie ten film jest tandetny, nie widzę w nim arcydzieła. Gra aktorska poniżej krytyki, drewniana do bólu. Watek miłosny gorszy niż ten zawarty w "Zmierzchu". Jednak dam 4/10 ze względu niezłe jak na tamte czasy, efekty specjalne.

Jasmine_93

Nie słuchaj tego dziecka nade mną . Zmień na niższą. :P

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Kogo dzieckiem nazywasz?? Ja tylko zasugerowałam, ale ty już namawiasz do zmiany oceny wbrew własnej woli, a do tego obrażasz mnie, bo, z całym szacunkiem, to nie ja tak się zachowuję nastawiając wszystkich na nas, że niby jesteśmy jakimiś "betonami" nie do ruszenia.

Priya12

Aha.

ocenił(a) film na 8
grzegorz_cholewa

Ona mentalnie zachowuje sie jak dziecko.

Jasmine_93

Do twarzy ci z tym awatarem.

ocenił(a) film na 8
grzegorz_cholewa

Hehe :))
Dziękuję.
Piszac o tym, że ona zachowuje sie jak dziecko, chodziło mi Priyę12 xd

ocenił(a) film na 10
Jasmine_93

Do kogo ta śpiewka?? Zresztą nieważne, znudziłam się już twoimi tekstami, olewam.

Jasmine_93

Dziewczyna z królewną z Disneya ma zamiar oceniać taki klasyk? Boże, widzisz i nie grzmisz ...

ocenił(a) film na 8
RAMZESIK2050

Bóg nigdy nie zagrzmi, bo go poprostu nie ma...
To, że mam w avatarze księżniczkę Disney'a, nie znaczy wcale, że jestem niedojrzała.!

Jasmine_93

Nie powiedziałam że, jesteś niedojrzała. Po prostu Disney zawsze kojarzył mi się z małymi dziewczynkami które uwielbiają te seriale jak Hannah Montana.

ocenił(a) film na 8
RAMZESIK2050

Nienawidzę "Hannah Montana", "Słoneczna Sonny", itp.

Jasmine_93

Mamy coś wspólnego ;) .

ocenił(a) film na 10
Jasmine_93

Uwierz mi, że większość tutaj zgromadzonych jest wierzącymi katolikami i takim wpisem po prostu ich obrażasz. A to nie jest tego typu miejsce. Chcesz się wywyższać swoją inną religią to znajdź sobie odpowiednie do tego forum.

ocenił(a) film na 10
Priya12

Nie sądzę, żeby większość tu była wierzącymi katolikami. Nie wierzę nawet, że Polska to w 90% katolicy. To raz.
Dwa: nie rozumiem tej łatwości z jaką można obrazić uczucia religijne wierzących. Co to za wiara skoro tak łatwo można ją znieważyć? Strasznie powierzchowna chyba.
Śmieszny ten nasz kraj, gdzie ludzie się burzą z powodu obrazy uczuć religijnych, ale już tytułu obrazy zdrowego rozsądku i inteligencji - nie.
Koniec offa.

ocenił(a) film na 2
anikat

Nie to żebym chciała Ci jakoś przywalić tekstem, tak po prostu pytam- Czemuż to Twoim zdaniem wiara powinna ignorować próby obrażenia jej? Katolicy to nie islamiści, nie walczą aż tak bardzo z tymi co ich zneiważają i popatrz co się dzieje- leją na nas na prawo i lewo. I w twarz nam plują.

ocenił(a) film na 10
MyszkaFiszka

Jakim nam? Kto komu pluje w twarz? O to własnie chodzi - przewrażliwienie na własnym punkcie. I rodzący się mit o prześladowanym KK w Polsce... Bzdura na resorach. Społeczeństwo się laicyzuje i tyle - powoli ale w końcu, mądrzeje.
Co to w ogóle znaczy "uczucia religijne"?? Co to za bzdet??

ocenił(a) film na 2
anikat

1.nic nie mówię o żadnych uczuciach religijnych
2."nam", czyli katolikom. Zadziwiające, doprawdy,ale utożsamiam się z tą grupą religijną.
3.również nic nie mówię o prześladowaniu Kościoła w Polsce, skąd taki pomysł? Nawet mi to do głowy nie przyszło jak tamto pisałam.
4.Właściwie to prosiłabym cię żebyś się opanowała. Ewentualnie opanował. Zbytnie podniecenie nie jest wskazane w dyskusjach tego typu.

ocenił(a) film na 10
MyszkaFiszka

Ad.1. To o co ci chodzi? Przeczytaj swoją pierwszą odpowiedz pod moim postem i zastanów się o czym mówisz. Przeczytaj ze zrozumieniem własny post.
Ad.2. Zadziwiające! Doprawdy!
Ad.3. patrz Ad.1
Ad.4. Jeżeli już to "opanowała". Dziękuję za zwrócenie uwagi. Obiecuję, nie będę się już tak strasznie podniecać skoro w dyskusjach tego typu jest to niewskazane.

ocenił(a) film na 2
anikat

Droga koleżanko, rzucasz się na mnie jak wściekła kuna i zupełnie nie rozumiem o co ci chodzi. Napisałam ci nawet, że nie chcę ci przywalić, czyli w domyśle pytam życzliwie, bez złośliwości. Jak masz zamiar tak reagować na to co mówię to dziękuję bardzo, nie musimy dalej dyskutować, bo chwilowo nawet nie odpowiedziałaś na moje pierwsze pytanie tylko rzucasz we mnie mięsem.

Czemuż to Twoim zdaniem wiara powinna ignorować próby obrażenia jej?
<nie ma tu mowy o uczuciach religijnych, symbolach. pyta, tylko o TWOJE ZDANIE, ale sama już nie jestem pewna czy mnie obchodzi. W każdym razie dokończmy temat. Żeby nie było niejasności wszystko ci ładnie wyłożę:
PYTAM O TO CZY UWAŻASZ, ŻE LUDZIE OBOJĘTNIE JAKIEJ RELIGII POWINNI IGNOROWAĆ/REAGOWAĆ NA PRÓBY OBRAŻENIA ICH. z twoich wcześniejszych wypowiedzi- być może błędnie- wywnioskowałam, że uważasz, że powinni ignorować taki próby.

ocenił(a) film na 2
anikat

I z góry cię uprzedzam, że nie próbuję ani cię obrazić, ani upokorzyć, ani zdeprecjonować. W zasadzie to już nawet wolałabym żebyś po prostu odpowiedziała i żebyśmy dały spokój temu tematowi, bo to się robi męczące.

ocenił(a) film na 10
MyszkaFiszka

W porządku, nie stresuj się już.
Nie jesteś w stanie mnie ani obrazić, ani upokorzyć, ani zdeprymować.
Ponownie odsyłam do poprzednich postów, gdyż tam wyraziłam wszystko, co miałam na ten temat do powiedzenia. Po co się powtarzać?
PS. Dzięki za wściekłą kunę - uśmiałam się:-)
Szczęśliwego Nowego Roku.

ocenił(a) film na 2
anikat

Aż mi się głupio zrobiło, że cię tak zripostowałam. No, masz mnie szczwaniaku :) nie spodziewałam się takiej reakcji, także winszuję. Szczęśliwego Nowego Roku!^^

użytkownik usunięty
Jasmine_93

wiesz co nie mogłaś wybrać innej postać na avatara bo ta oznacza że jesteś jeszcze małą dziewczynką

ocenił(a) film na 8

Avatar jeszcze o niczym nie swiadczy.

użytkownik usunięty
RAMZESIK2050

no racja

ocenił(a) film na 10
Jasmine_93

Dziecko, sprawdź w słowniku definicje słowa "beznadziejny" bo bzdety wypisujesz. I nawet już nie chodzi o gust, ale o odrobinę obiektywizmu (to też sprawdź w słowniku). Dawać Titanicowi tyle samo punktów co Wiecznemu studentowi... litości.
Titanic jest genialnie skonstruowana opowieścią, fabularnie i wizualnie dopracowaną pod każdym względem. Fabuła naprawdę nie jest zawiła a przekaz filmu jest tak jasny, że aż nie wierzę że niektórym trzeba tłumaczyć. Aktorstwo poniżej krytyki... ręce opadają jak się takie coś czyta. Tak z ciekawości, co jest wg ciebie dobrym aktorstwem? Jaki film mogłabyś podać za przykład? Z mojej strony dodam, że Złe (przez duże Z) aktorstwo to jest właśnie we Zmierzchu... naprawdę, obejrzyj jeszcze raz i porównaj Kristen i Kate, Roberta i Leo... Kate Winslet I Leonardo DiCaprio to wybitni aktorzy, którzy już przed Titanikiem grali wielkie role pomimo młodego wieku - Leo w "Co gryzie Gilberta Grape'a" a Kate w "Niebiańskich stworzeniach".
Niedawno widziałam film w 3D w kinie i uważam, że film się w ogóle nie zestarzał.

użytkownik usunięty
Jasmine_93

sama jesteś tandetna ten film jest najlepszy na świecie lepszego noi znajdziesz d****o

ocenił(a) film na 8

Uspokój się, dzieciaczku.

użytkownik usunięty
Jasmine_93

słuchaj dziecko ja nie jeste żadnym tam dzieciaczniem tylko znam się na filmach a ty widocznie nie bo jak można na taki film powiedzieć tandeta to chyba ty jesteś tą tandetą wiesz

ocenił(a) film na 8

Nie szczekaj mi tu!
Ile Ty masz lat? Trzy? Tak pożna stwierdzić po stylu Twojej wypowiedzi.
Podejrzewam, że "d****o" to ocenzurowane przez Ciebie "dupo" lub "dziwko". Zapewne użyłaś tego słowa w pejoratywnym znaczeniu, aby mnie obrazić. Gratuluję dojrzałości.
Dawno się tak z nikogo nie uśmiałam! Osoba mentalnie zachowująca się gorzej niż przedszkolak, twierdzi, że zna sie na filmie! To bardziej zabawne niż nie jeden kawał! :))

użytkownik usunięty
Jasmine_93

wiesz co zgłoszę cię do filmwebu i ciekawe kto będzie taki mądry

Hmm... a może to ciebie trzeba zgłosić? ;)

cyt. "d****o" - co to było? wytłumaczysz mi? ;)

użytkownik usunięty
Slaught

nie przepraszam cię nie wytłumaczę ci

Wstydzisz się przyznać?

użytkownik usunięty
Slaught

ta ogarnij się bo nie chce mi się ciebie słuchać

Pyskaczy i chamów nikt nie lubi - zapamiętaj to sobie! :*

"a i mnie nie obrażaj bo ja inaczej ciebie też będą mówię to na przyszłość" - Co za hipokrytka z ciebie. :) Przecież to ty zaczęłaś obrażać. Naprawdę, OGARNIJ SIĘ! :)

ocenił(a) film na 8
Slaught

Popieram Twój post w 100%!
:)

użytkownik usunięty
Slaught

ta ja z wami się przyjazinić wcale nie chcę i nie piszę po świnisku bo chamem ja nie jestem tylko ty

ocenił(a) film na 10

Po co te nerwy? Naprawdę, nie chcę cię tu obrażać, ale cieszyłam się z kolejnej fanki filmu jednak jak widać przedwcześnie bo przydałoby się jeszcze zachować jakąś klasę i umiar w swoich wypowiedziach... Nie sądzisz? Może lepiej skup się na samym filmie, wyraź swoją opinię na jego temat ale nie krytykuj tak innych użytkowników.

Widzę, że pisanie do ciebie to jak grochem o ścianę. :)
Z niekumatymi ludźmi nie lubię pisać, a więc bywaj! :*

ocenił(a) film na 10

Przyjaźnić się? Matko, dziecko opanuj się troszeczkę. Idealny przykład na to, że dzieci nie powinny mieć dostępu do Internetu.

tomb2525

Dzieci i ryby głosu nie mają? Taaa. "Cud" Internetu... byle 8-latek założy konto i się mądrzy na forum. Co za czasy nastały. :-/

użytkownik usunięty
tomb2525

oo czyli na przykład ty

ocenił(a) film na 10

Hmmmmmmmmm.... Kolejny przykład jakże inteligentnej riposty. Nic tylko Good for you! Wiesz co? Zrobiło się lato, więc może zamiast przesiadywać przed komputerem wyjdź na dwór. Dobrze Ci to zrobi. By the way , zaimki pisze się z dużej litery, ale Ty możesz tego nie wiedzieć. Wszakże, jak widzę podstawówka się kłania.

użytkownik usunięty
tomb2525

ty to samo wiesz z niektóryni ludziami rozmawiać nie lubie więc lepiej już nie pisz a na dwór to ja codziennie wychodzę

użytkownik usunięty
tomb2525

a i jeszcze jedno pisać sobie mogę jak chce to nie rzaden sprawdzian więc lepiej się nisię odwal i już nie pisz dobrze wtedy zrobisz

ocenił(a) film na 10

Cóż, Ty się lepiej przyłóż do polskiego, a po drugie kultura wymaga aby zaimki pisać z DUŻEJ litery. Jeżeli o mnie chodzi, to Ty na tym forum nie istniejesz. Tak więc po raz kolejny Good for you!

użytkownik usunięty
tomb2525

Wiesz co, to jest forum Titanic a nie forum przyłuż się do poskiego więc seyonara.

ocenił(a) film na 10

Dobrze dobrze. Bulwersuj się dalej <facepalm>

PS. trollowanie Ci nie wychodzi

użytkownik usunięty
tomb2525

Wiesz co odpowiedziałam na twój post ostatni raz bo ta kłutnia może będzi się toczyć 20 lat a ja nie mam zamiaru psuć sobie nerwów.