PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790050
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Według mnie ten film jest tandetny, nie widzę w nim arcydzieła. Gra aktorska poniżej krytyki, drewniana do bólu. Watek miłosny gorszy niż ten zawarty w "Zmierzchu". Jednak dam 4/10 ze względu niezłe jak na tamte czasy, efekty specjalne.

ocenił(a) film na 10
Slaught

No i proszę, po KateWinslet25 ani śladu. No cóż za ironia :D

użytkownik usunięty
tomb2525

Wow, daliście mi nadzieję, że trolli jednak da się wytępić. Dobra robota. Teraz został jeszcze tylko klaun i Dangeris ;-)

tomb2525

No nie wierzę! :D
Spodziewałam się jakiegoś posta wysmarowanego przez KateWinslet25 (właśc. Dangerisa), a tu proszę... miłe zaskoczenie. :P

ocenił(a) film na 10
Slaught

Brawo dziewczęta :D Oby tak dalej :) trzeba wytępić resztę trolli :D

użytkownik usunięty
tomb2525

Słuchaj jeżeli jeszcze raz napiszesz coś o KateWinslet25 to zobaczysz zgłoszę cię do serwisu Filmweb i po tobie zaraz śladu nie będzie.

użytkownik usunięty

No nie wierzę, już założył nowe konto. KateWinslet25, czy raczej Dangeris, wiemy, że to ty!

użytkownik usunięty

Ta napewno Dangeris nie znam a Kate Winslet25 to moja koleżanka.

użytkownik usunięty

A ty postanowiłaś właśnie dzisiaj założyć tu konto, żeby bronić swojej koleżanki? Cóż, jej już tu na szczęście nie ma, więc oszczędź sobie.

Jedziesz, maleńka, jedziesz! Buehehehehe
Tak żenującego trollingu jak twój Dangerisie, to ja dawno tu nie widziałam. :D
------------------------------------------------------------------------------
Karmijmy trolla, karmijmy! Niech się trochę podtuczy. :D

ocenił(a) film na 10
Slaught

A już miałem nadzieję, że się jej/jego/tego pozbyliśmy. Cóż za pech.

tomb2525

Od dawna wiadomo, że trolling to walka z wiatrakami. Srangeris się uwziął na to forum, ponieważ nie udało mu się nas strollować. :) Teraz małpiszon będzie tworzył kolejne konta z nadzieją, że nas sprowokuje tak że aż będziemy kipić z wściekłości. :) Pewnie już samo to, że o nim rozmawiamy, doprowadza go do szczytowania. :D

ocenił(a) film na 10

Łohohohohohohohohho PADŁEM!!! HAHAHAHAHAHAH kolejny troll. A sorry, zapomniałem że mamy do czynienia z jedną i tą samą osobą. Dawaj dalej. Jeszcze trochę się pośmieję.

ocenił(a) film na 8

A za co mnie zgłosisz?

użytkownik usunięty
Jasmine_93

dobra za nic cię nie zgłoszę ale już się z tobą kłućci nie będę koniec kropka

użytkownik usunięty
Jasmine_93

a i mnie nie obrażaj bo ja inaczej ciebie też będą mówię to na przyszłość

Jasmine_93

Mam nadzieję że to czytasz Jasmine_93.

Nie będę oceniać Twoich ocen, każdy ma prawo do swoich. Ale będę oceniać to co oceniasz i jak to robisz. A oceniasz głównie drugoligowe horrory, filmy Disneya i głupawe komedyjki. Oceny stawiasz przedziwnie nierówne, "2012" -ocena 7 "Król Lew" - ocena 7, po co Ty to w ogóle robisz, skoro kupy się to nie trzyma ???.... Masz 19 lat, na niczym się nie znasz, nie masz żadnych specjalnych talentów, robisz to co wszyscy inni szarzy ludkowie w otoczeniu. Wygląda na to że obejrzałaś może ze 200 filmów w życiu, z czego połowa to kasety Disneya które ciągle kurzą się w domu a połowa to kiepski horror rodem z VHS, kogo, starszego brata, ojca ? ......Czy musisz nas raczyć swoimi wielkimi opiniami ?

"Titanic" zasługuje na 10, nawet nie za wątek miłosny(który IMHO jest jednym z najpiękniejszych w filmie) nie za efekty(które, masz rację są świetne jak na tamte czasy) ale za to co zrobił dla kina. To jest film WIELKI, bo zdefiniował nowy gatunek, widowisko uniwersalne, na którym wzruszy się matka, ojciec nacieszy oczy piękną aktorką(NIE WAŻ SIĘ POWIEDZIEĆ ZŁEGO SŁOWA O KATE), syn zostanie oczarowany efektami i rozmachem a córeczka zachwyci miłymi, zabawnymi i pięknymi detalami. Jest to esencja rozrywki i magii jaką kino dawało w swoich początkach i jakiej szukają zabiegani i znerwicowani ludzie dzisiaj.

Więc gdy takie szarówy wypluwają z siebie swoje niesmaki na ten film, nie podając racjonalnych argumentów to wybacz ale ŻAL DUPĘ ŚCISKA

ocenił(a) film na 8
Grzejniczek

Polecam pouczyć się synonimów.
Napisz mi, chłopczyku/dziewczynko/obojniaku (niepotrzebne skreślić), na jakich podstawach stwierdziłeś/stwierdziłaś, iż
nie znam się na niczym, niczego nie potrafię.?
Widziałam około 9-10 filmów Disney'a, a jako 12-latka byłam maniaczką horrorów. Stąd tyle u mnie ocen tych filmów.
Przestań narzucać innym swoje zdanie, bo to nie w porządku. Ja pisałam za siebie.
Tylko nie twórz mi tutaj teorii, że ten film "zdefiniował nowy gatunek", oraz że były to początki kina.
Zabronisz mio krytykować Kate Winslet? To, że Ty ją ubóstwiasz, nie znaczy wcale iż każdy musi tę kobietę uwielbiać.
Wybacz, szczeniaczku, ale Ty także żadnych argumentów nie podajesz. Słowa 'ŻAL DUPE SCISKA" mnie do Ciebie znieczęcają.

Jasmine_93

http://pl.wikipedia.org/wiki/Argument_(retoryka)

Jak nie zrozumiesz za pierwszym razem, to spróbuj przeczytać na głos, powoli. Jeżeli mimo to będziesz mieć problemy, zapytaj rodziców.

Jak już coś zrozumiesz, to przyjrzyj się drugiemu akapitowi mojego komentarza. Napiszę to w zrozumiały dla Ciebie sposób; "film jest fajny bo jest wporzo połączeniem różnych zajefajnych elementów, każdy znajdzie coś dla siebie. Przed >>Titaniciem<< nie kręcili takich słit wszechstronnych filmów. Dzięki sukcesowi Titanica filmy kręci się dziś inaczej, lepiej, fajniściej :-) "

"Gra aktorska poniżej krytyki, drewniana do bólu. Watek miłosny gorszy niż ten zawarty w "Zmierzchu", to nie są argumenty, to są opinie. By uargumentować wypowiedź musiałabyś przykładowo opisać czym charakteryzuje się "drewniana do bólu" gra, co wydaje się sztuczne, gesty, spojrzenie, dialogi...konkretne sceny? najlepiej w zestawieniu z konkretnym przykładem gry aktorskiej, która w opinii wybitnej znawczyni 100 filmów(z czego połowa to Disney, a druga połowa to kolejne odsłony laleczki Chucky), nie jest "drewniana do bólu"...

Wymień choć jeden tytuł w którym miłość jest zagrana tak jak należy...jeden

Bardzo dobrze że Cię zniechęcają. W ramach higieny umysłowej chcę jak najmniejszego kontaktu z szczekającymi szaraczkami :)

ocenił(a) film na 8
Grzejniczek

Już to napisałam, ale zrobię to jeszcze raz:
Na początek chciałabym podzielić się z Wami moim skromnym zdaniem na temat autora omawianego przez Nas filmu, James'a Camerona. Nie uważam Go za wybitnego reżysera filmowego. Nie sądzę, oczywiście, iż jest "dnem totalnym", jednak znam (nie osobiście), lepszych od Niego.
Nie przepadam za filmami katastroficznymi. Melodramatów także nie ubóstwiam. "Titanic" jest klasyfikowany jako połączenie dwóch owych gatunków. Może także ze wzglądu na rodzaj, średnio mi się to dzieło spodobało.?
Jest to historia o miłości dziewczyny pochodzącej z rodziny arystokrackiej, do biednego , lecz artystycznie utalentowanego chłopaka. Większość społeczeństwa uważa tę opowieść za wspaniałą, cudowną. Mnie także lekko ona urzekła, jednak czułam w niej pewien niesmak oraz mdłość. Mimo to, romans Rose i Jack'a można uznać niemalże za związek idealny.
Aktorzy w rolach pary kochanków, nie spodobali mi się. Film by pewnie wiele zyskał w mych oczach, gdyby obsadzono innych odtwórców. Już gdzieś napisałam, że zachwyciła mnie gra Kathy Bates (Molly Brown).
Najpiękniejsze tutaj były efekty specjalne (szczególnie moment zatonięcia statku) oraz piękna i przyjemna muzyka. Oświetleniu i kreacjom aktorów nie mam nic do zarzucenia.
Mimo wszystko, oceniłam ten film na 4 ("ujdzie"). Dlaczego? A dlatego, że zawiodłam się grą aktorów (która chyba jest najważniejsza) oraz samą tematyką i akcją.

ocenił(a) film na 10
Grzejniczek

Popieram twoje zdanie że Titanic jest dziełem, jednak szczerze mówiąc troszkę przesadzasz, żal mi czytać wypowiedzi ludzi którzy kochają Titanica a wypisują czasem takie głupoty i zachowują się jak dzieci. Nie chodzi mi tylko o ciebie, ale tym tekstem o Kate przesadziłaś. Ja osobiście ubóstwiam Kate, ale każdy ma prawo do własnych upodobań i to normalne że wielu ludziom może się ona nie podobać. Trochę więcej obiektywizmu.

Priya12

http://www.filmweb.pl/person/Kate+Winslet-119/discussion/Kate+Winslet+by%C5%82a+ pi%C4%99kn%C4%85+kobiet%C4%85-1801352

Chodziło mi bardziej o wypowiedzi na zasadzie "ależ ona była gruba, jak świnia". Wiele ludzi krytykuje jej urodę z Titanica ulegając współczesnym trendom że kobieta powinna wyglądać jak worek chrustu obciągnięty rybią błoną. Te trendy są chore, prowadzą do psychicznych problemów setek kobiet, zwłaszcza młodych dziewczyn, na całym świecie. Uważam że należy takie postępowanie piętnować i zapobiegać mu. Można lubić dosłownie wszystko, ale publiczne krytykowanie Kate z Titanica za to że jest po prostu piękna i kobieca to moim zdaniem przesada.

Spodziewałem się wypowiedzi w stylu "Kate ma drewnianą grę i do tego wygląda jak wieloryb" czego po prostu nie chciałbym oglądać, bo jest to smutne, niesprawiedliwe i chore.

Krytykować, zwłaszcza stronę warsztatową, proszę bardzo..

ocenił(a) film na 10
Grzejniczek

Zgadzam się w całej rozciągłości. Nie wiem co to za chora mania na wielbienie, jak to określiłeś wieszaków. Ciągle zachodzę w głowę co ludzie widzą w niektórych modelkach np. Anji Rubik. Ta to jest dla mnie kompletnym fenomenem, oczywiście w negatywnym znaczeniu tego słowa. A co jest najlepsze. Tutaj wszyscy wynoszą na piedestał przechudzone modelki, ale jeżeli chodzi np. o Angelinę Jolie to ludzie wieszają na niej psy. Dosłownie czysta hipokryzja.

PS. przeczytałem ten wątek, który podałeś i dosłownie padam ze śmiechu. Cytuję (oczywiście nie dosłownie) "Kate obrzydziła mnie w Lektorze czy Epidemii" Ludzie! Czasami mam wrażenie, że niektórzy nie wiedzą co piszą. Czy oni oczekiwali aby ona wyglądała jak miss, w filmie gdzie gra np. Niemkę z problemami?

tomb2525

Dokładnie!

W lektorze była bardzo "seksualna" ale było coś w niej takiego...brudnego, zatrutego, nie potrafię tego określić precyzyjnie. Moim zdaniem to świadczy o jej gigantycznym talencie. Aktorka o tak wspaniałej urodzie zdołała nadać swojemu ciału jadowity posmak.

Piętnowanie kobiet za to że są kobiece...paranoja.

Młoda Sophia Loren
http://www.blogcdn.com/blog.moviefone.com/media/2005/08/SL631020.jpg

ocenił(a) film na 10
Grzejniczek

Potwierdzam w 100%. To jest właśnie dowód na to, że Winslet, nawet nie błyszcząc urodą na ekranie potrafi wprowadzić magię, która zachwyci niejedną osobę. Osobiście odnoszę wrażenie, iż Kate ma w sobie coś ze starego Hollywood jednak potrafi dodać do tego nutkę nowoczesności. Widać u niej ten minimalizm połączony z elegancją. Co do Sophie Loren, to chyba wiadomo iż stanowi kwintesencję kobiecości. To samo MM, Elizabeth Taylor czy Claudia Cardinale.

ocenił(a) film na 9
Jasmine_93

Powiem wprost- ten film rzeczywiście jest największym kiczem a fabuła jest przewidywalna. Nie zmienia to jednak faktu, że osobiście ten film uwielbiam, kocham i zawsze mnie wzrusza. I może nie mam gustu ale to jedno z dzieł które mogę oglądać, oglądać i oglądać...

użytkownik usunięty
Jasmine_93

Gra aktorska poniżej krytyki ? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz ? Za co niby 'Titanic' dostał tyle nagród , również za poniżej krytyki grę aktorską ? . Nie wypowiadaj się na tematy , o których nie masz pojęcia . Za to 'Zmierzch' , oglądałam wyłącznie ze względu na Jacoba ;P . Tyle..

ocenił(a) film na 4
Jasmine_93

Film jest więcej niż średni. Nawet dla mnie prezentuje sobą coś więcej niż dno. (Tak do momentu, aż statek spadnie na dno) XD

użytkownik usunięty
Movie_Crash_Man

Popieram twój post.

użytkownik usunięty
Jasmine_93

A ty się lecz ten film zdobył 11 oscarów jest najlepszy widać po tobie nie masz gustu filmowego.

ocenił(a) film na 8

To, że mam inne poglądy od Twoich, to nie jest powód abyś mogło mnie obrażać!
Ile masz lat? Zapewne 11-13

użytkownik usunięty
Jasmine_93

Ta jasne lat mam 15 a ty to co masz hmmmm 4 latka dziewczynko.

ocenił(a) film na 4

fILM JEST klasyką filmową, ale nie każdy chce się rozczulać nad miłościami w kinie (tragicznymi) ja do tych osób w sumie nie należę, ale po za tym i tak film jest więcej niż średni.

ocenił(a) film na 10
Movie_Crash_Man

Dlaczego Wy na poważnie podchodzicie do trolla? No proszę. Wczoraj usunięto konto KateWinslet25, a dzisiaj ni stąd ni zowąd pojawia się kolejne i to na dodatek broniące poprzednika. Co najważniejsze znowu zawiera imię i nazwisko aktorki.

ocenił(a) film na 4
tomb2525

ja nie mówię o trollu tylko filmie.

użytkownik usunięty
tomb2525

Co ty masz do JadeRamsey777 i KateWinslet25 i przesań z tym trollem bo ty nim jesteś a nie one ani inni użytkownicy.

użytkownik usunięty

Ja pierniczę! Przecież to się mnoży jak mrówki. Ile jeszcze kont założysz, żeby bronić swoje poprzednie? Nie widzisz, jakie to żałosne?

użytkownik usunięty

Ja naprawdę nie wiem oco ci chodzi wesi się nie wp******aj bo to się robi nudne a żałosna jesteś ty bo to moje koleżanki a nie ja.

użytkownik usunięty

Tak, tak, twoje wyimaginowane koleżanki. Idźcie się pobawić lalkami ;-)

użytkownik usunięty

Sama się pobaw lalkami dziecko neo lepiej się ucisz i być cicho.

ocenił(a) film na 10

Zdradza ją jedno słowo, a mianowicie "wesi". Tak a pro po to co to do cholery znaczy? Bo przeszukałem PWN na wszystkie strony i znaleźć nie mogłem. Ale dobra mniejsza z tym. Przynajmniej można sobie łacha podrzeć :D

użytkownik usunięty

Nie ja usuwam to konto bo żeby przegadywać się z pacanami to jest porarzka.

ocenił(a) film na 8
tomb2525

Nie mam talentu do rozpoznawania trolli.

użytkownik usunięty
Jasmine_93

Wiesz nielubię cię ale ja też nie mam a on z tymi trollami przesadza i to bardzo.

ocenił(a) film na 8

Nie, Tomb nie przesadza. On pisze prawdę o tym, kim, jesteś, Dangerisie.

ocenił(a) film na 10
Jasmine_93

Ten ktoś podjął próby usunięcia mnie z Filmwebu. Szkoda tylko, że nieudolne

ocenił(a) film na 10
tomb2525

Rany, co tu się porobiło :o
To jakiś wyjątkowo uparty troll. Ja nie wiem gdzie takie coś się hoduje i czym się to żywi. A nie, sorry, przecież żywi się naszymi odpowiedziami na jego denne posty ;)

ocenił(a) film na 10
Priya12

Ja wiem, że to po prostu głupio wygląda, ale dosłownie nie mogę się powstrzymać i muszę odpowiedzieć. Coś jest ze mną chyba nie za bardzo :D Ale najważniejsze, że wzięło i się najzwyczajniej w świecie, PONOWNIE wyniosło. Ciekawe czy znowu się pokaże?

użytkownik usunięty
tomb2525

Oby nie, bo znów Cię sprowokuje do jałowej dyskusji ;)

ocenił(a) film na 10

Jałowa czy nie, ale zawsze humor się człowiekowi poprawi, a w szczególności po tekstach Dangerisa :D One to już sięgnęły dna totalnego

użytkownik usunięty
tomb2525

Jak na poprawę humoru to wszystko jasne - tylko się zbytnio nie irytuj (wiesz ciśnienie i te sprawy xD)