PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=536768}

Tożsamość

Unknown
2011
7,2 127 tys. ocen
7,2 10 1 126558
5,6 20 krytyków
Tożsamość
powrót do forum filmu Tożsamość

Dlaczego główny bohater nagle uznał, że przechodzi na "dobrą stronę" i ostrzega wszystkich przed wybuchem bomby?

ocenił(a) film na 9
icandoit

no bo pomieszalo mu sie w glowie przez ten wypadek i tak juz mu zostało

ocenił(a) film na 8
icandoit

Bo i tak już nie mógł wrócić? Był na niego wyrok, więc to było jedyne wyjście dla niego. Plus dzięki temu mógł zacząć od nowa.

ocenił(a) film na 8
icandoit

Mnie bardziej zastanawia czemu na początku filmu na recepcji babka mówi do "żony" głównego bohatera, że nastąpiła zmiana planów i nie dostają swojego apartamentu Eisenhowera? Jaka zmiana planów?

ocenił(a) film na 8
criav

Z tego co ja zrozumiałem to taka zmiana, że pojawił się tam ten książe i to jemu oddali ten apartament. Ale to też by się nie zgadzało do końca bo jak pokazują te jego przebłyski pamięci pod koniec jak omawiają plany i robią zdjęcia "z Paryża" to już tam wspominają, że ludzie pomyślą po zamachu, że celem był książe. Ktoś ma może inny pomysł o co chodziło z tą zmianą apartamentu na początku?

P.S. Przepraszam, że mało gramatycznie, mam nadzieję, że zrozumiale ale jest środek nocy.

criav

Mówiła ''ze względów bezpieczeństwa''. Chodziło o wizytę księcia.

ocenił(a) film na 8
KLAssurbanipal

No niby tak ale jak omawiali plan tego zamachu to już wtedy mówili, że zabiją tego prof. Bresslera'a a wszyscy pomyślą, że to był zamach na księcia. A druga sprawa to jak Bressler przychodzi na tą imprezę do hotelu to ktoś (książe?) przedstawia żonę Martina jako gospodynię a z tego co pamiętam to jest ten apartament o który się starali?

ocenił(a) film na 8
norin89

Tym bardziej, że jak rezerwowali miejsca, to nie mogli powiedzieć, że tego a tego dnia ten pokój będzie nieosiągalny? Czy nawet nie zadzwonili wcześniej uprzedzić? Tylko nagle ni z buta, ni z kopyta, że nie mogą wejść do własnego apartamentu :P