PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=536768}

Tożsamość

Unknown
2011
7,2 127 tys. ocen
7,2 10 1 126558
5,6 20 krytyków
Tożsamość
powrót do forum filmu Tożsamość

ciekawostka...

ocenił(a) film na 8

zauważyliście, że w filmie non - stop w tle przewija się takie grafitti 'OZ' ? zawsze jest w tle, albo gdzieś koło bohaterów. o co z tym chodzi??

ocenił(a) film na 7
teklaaa

Moze jakies nawiazanie do filmu ,,Dorotka z krainy Oz"?

ocenił(a) film na 7
teklaaa

nie, tego nie widziałem natomiast zauwazylem kilka razy reklamy mercedesa, mcdonalds i rossmanna

ocenił(a) film na 4
Gallardinho

ten film to jest jedna wielka reklama mercedesa

ocenił(a) film na 6
Grisza30

Jesteś mój drogi w błędzie, w Berlinie jeżdżą tylko beżowe mercedesy jako taksówki, jest to po prostu realny fakt z życia wzięty i wsunięty w film aby nadać realizmu, prawdziwości. Dziekuje

ocenił(a) film na 6
teklaaa

Ja zauważyłem, ale chyba tylko dzięki temu, że widziałem ten post jeszcze przed seansem:]

ocenił(a) film na 6
Yafatboy

Sprawdziłem. Chodzi najprawdopodobniej o faceta, który się podpisuje tym tagiem - znany w niemczech, malował głównie w Hamburgu. Dla zainteresowanych :
http://de.wikipedia.org/wiki/Oz_(Sprayer)

ocenił(a) film na 8
Yafatboy

możliwe... dobra robota Yafatboy,
tylko że to jest dosłownie wszędzie, nawet na klatkach schodowych, więc albo ten napis jest dosłownie wszędzie w berlinie, albo go dorysowywali specjalnie...

ocenił(a) film na 4
teklaaa

a widzieliscie plakat "popolska" (czy jakos tak) z flaga polski przy wejsciu do klubu?

MisiexQ

Był to najprawdopodobniej plakat niemieckiego programu/kabaretu "Der Popolski Show". Swego czasu było o tym głośno u nas, bo ktoś się tam obraził z jego powodu (tematem skeczów są Polacy i stereotypy o nich). Hmm dziwne, że plakat do tego powiesli akurat przy klubie...

ocenił(a) film na 4
tomson485

ciekawe, nie wiedzialem
pzdr!