PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=536768}

Tożsamość

Unknown
2011
7,2 127 tys. ocen
7,2 10 1 126558
5,6 20 krytyków
Tożsamość
powrót do forum filmu Tożsamość

max 6,0

ocenił(a) film na 6

Spodziewałem się więcej po tym filmie. Ogólnie jest momentami zabawny, szczególnie Liam w tej czapce tzw "złodziejce":) skąd on ją wziął:P nie warto oglądać go w kinie choć efekty faktycznie są na dobrym poziomie...ogólnie wydawał mi się dosyć chaotyczny i tak naprawdę o niczym. Pomysł nawet mieli dobry ale nie potrafili go zgrabnie wpleść w całą fabułę. Dużo poniżej oczekiwań...

ocenił(a) film na 7
nene7

Uważam podobnie, pomysł był bardzo oryginalny jednak nieco chaosu wplątało się w fabułę.
Dobra obsada i efekty , chociaż momentami efekty komputerowe były nieciekawe ( pościg samochodowy - jazda tyłem miedzy filarami jakiegoś budynku). Ogólnie sceneria bardzo mi się podobała, szczególnie retrospekcje Martina gdy leżał pośród ruin zniszczonego hotelu...bardzo klimatyczna scena zakończająca wszelkie jego wątpliwości co do własnej osobowości .
Ten film mógłby być nieco dłuższy , niektóre ciekawe wątki zastały zakończone zbyt szybko.

ocenił(a) film na 10
nene7

Nie wiem czemu, ale wg. mnie jest genialny. Przypomina mi trylogię Bourne'a. 10.

ocenił(a) film na 7
izi_8

Prawda, jest spore podobieństwo z Tożsamością Bourne'a. Jednak była to trylogia a Unknown to historia zawarta w pigułce ... więc tak jak mówiłam wcześniej za dużo wątków napakowanych w jeden scenariusz, pewnie miało to stworzyć klimat ciągłego napięcia i akcji, co się udało, ale mogłoby wyjść lepiej :)