PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259289}

To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 247689
8,3 86 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

film bardzo dobry ale [SPOILER] ja w ogóle nie mogłem uwierzyć że Llewelyn nie żyje, miałem nadzieję że to nie jego ciało...myślałem że dojdzie do jakiejś ostatecznej konfrontacji a tu tylko zwłoki bohatera...a co się stało z żoną Llewelyna ?? Chigurh po rozmowie z nią wyszedł i nie wiedziałem jaki był finał tej rozmowy i jeszcze potem ten wypadek na skrzyżowaniu po którym ranny Chigurh wziął koszulkę od chłopca i poszedł gdzieś...przez te wyżej wymienione wątki miałem taki mętlik w głowie i chaos...czy ktoś mógłby mi wyjaśnić te niedokończone wątki?? :)[KONIEC SPOILERA]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
oneiric

sam się goń debilu ja się tylko grzecznie pytam a jak masz spamować i pokazywać swoją mądrość takimi "inteligentnymi" postami zarówno do mnie jak i do użytkownika maksp242 to strzel sobie w łeb a świat stanie się lepszy -.-

ocenił(a) film na 8
assassin47

a co ty jesteś, głos forum?

ocenił(a) film na 10
assassin47

Oczywiście, że ją zabił. Wychodząc spojrzał na buty, czy są czyste:)

ocenił(a) film na 8
maksp242

ciekawe czy bylbys taki madry, gdyby to ciebie zabili, malomiasteczkowy cwaniaczku

ocenił(a) film na 8
oneiric

odezwał się król wioski Ugabuga hehe :D

assassin47

Widzę że toczycie rozmowę na poziomie. Na poziomie szympansów.

Dlaczego główny bohater zginął? Dlaczego żona głównego bohatera zginęła? Dlaczego Chigurh ledwo przeżył stłuczkę z samochodem? Bo to nie jest kraj dla starych ludzi. Słowo 'stary' można tu rozumieć dwuznacznie - jako stary wiekiem i stary-dawny, "good old boy" z piosenki Dona McLeana. Kiedyś górą był szeryf na koniu. Dzisiaj wygrywa ten, kto jest większym i szybszym skur****em. Llewelyn nie był.

ocenił(a) film na 8
Canudo

solidne wyjaśnienie ale nie staraj się samodzielnie dowartościowywać sprowadzając innych do niższego od siebie poziomu, bo skoro nie wiesz o co poszło to ścisz odbiornik...

assassin47

Świetny film i pokazujący mimo, że fikcyjne to jednak bardziej prawdziwe oblicze życia niż te typowo hollywoodzkie z happy-end'em. Bandzior dopiął swego i niestety tak częściej w życiu bywa. Film nie naiwny. Rewelacja poprostu, niby takie nic a ciężko było się oderwać od ekranu. Świetne, twarde kino bez wazeliny :P