To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 248338
8,3 67 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

Zauważyłem,że strasznie nudne,albo trochę filmy zgarniają nagrody. a te lepsze nie!!!!!To jest przykład.

Pif_Paf

A myślałem, że tylko ja mam takie odczucie :)

ocenił(a) film na 8
Bruniasty

A podaj twoje typy do nagród. Spierałbym się nad tym, czy akurat ten film jest nudny.

Kristof203

Trochę by ich było,ale np:Piraci 3,Batman,Sweeney Todd

ocenił(a) film na 9
Pif_Paf

A to jest przykład twojej głupoty.

goandrewgo_

a może raczej twojego bezmyślnego pisania,nie?!

ocenił(a) film na 10
Pif_Paf

nie - Twojej glupoty :)

Evil_Ash

Żaden z tych filmów co wymieniłeś nie może konkurować z "To nie jest kraj..."bo są to po prostu superprodukcje mające przyciągnąć do kin tę wy żelowaną ubierającą się w ciuchy z hausa popkulturę,nie żebym coś miał do piratów czy Batmana bo są one dobrym przykładem świetnego kina rozrywkowego.

ocenił(a) film na 10
lotr_2

Już naprawdę dość mam takich tematów...

ocenił(a) film na 10
Pif_Paf

Film momentami spokojny ale to nie dla tych co lubią na maksa akcje ( np Crank. Film ma przeslanie rewelacyjny klimat aktorow i to lubią krytycy niestety albo stety i dla tego oscary dostaja filmy troche ,, głębsze". Ale sa filmy dla krytykow i dla ludzi ten jest dla mnie kompromisowy.

voodo154

Nie znam się na filmach, ale mogę tylko powiedzieć, że film trzyma w napięciu jak jasna cholera..

ocenił(a) film na 8
krystyna_lubicz

-Piraci 3 - jedynka była całkiem przyjemna, dwójka od biedy też ale trójka rozczarowuje. Ratują ja tylko niezła (co nie znaczy ze rewelacyjna) muzyka, świetne efekty i Davy Jones.
-Sweeney Todd - poza ciekawą stylistyką - nędzne popłuczyny. Śpiew Deppa był tak okropny że w momencie premiery w okolicach kin koty zdychay a krowy dawały żółć zamiast mleka.
Wniosek jest jeden PifPaf - dorośnij w końcu, bo z tego co widzę to jedyne co cię interesuje w kinie to papka dla gówniarzy (którym zresztą - ni mniej, ni wiecej - jesteś). Kino to nie tylko "łubudubu i efekty".

JaszczurXP

Brawo!!!!!!Ale chyba nie powiesz mi,że film w którym tylko gadaja i bredzą jest ciekawy!!!!!To ty głupio zakładasz,że ja tylko bym chciał dużo akcji!!!!To jesteś w błędzie :P

Pif_Paf

Osobiscie uwazam film za jeden z najlepszych moralitetow ostatnich lat. Dla mnie mistrzostwo i na tym poprzestane bez argumentowania swojej opini zrobia to inni. Pisze z innego powodu . Kolego pif paf prosze sie nie obrazic ale to nie jest absolutnie film dla ciebie z kilku powodow Po pierwsze wydaje mi sie ze jestes jeszcze za mlody na takie kino. Po drugie pisanie ze ktos bredzi w tym filmie to tak jakbym ja facet ktory jeszcze nawet mgrki nie obronil mowil o poezji Milosza ze jest infantylna albo glupia. Rozumiesz co chce powiedziec? Staram sie pisac prosto nie zeby cie urazic tylko by pokazac ze nie wszystko jest dla wszystkich ale nie mozna mowic ze cos jest glupie i nudne jesli sie tego nie rozumie . Wiecej szacunku dla tworcow.
Pozdrawiam serdecznie i tych ktorych ten film znudzil i tych ktorych zachwycil

Pif_Paf

DO fana jednowarstwowych sieczek Pif_Paf jak dla mnie film "To nie jest kraj dla starych ludzi" jest niesamowity ...moze poprostu ten film jest za trudny dla ciebie przezuc sie na "szybkich i wsciekłych"

ocenił(a) film na 8
xardos4

glupie to jak widze sa tresci twoich postów pif-paf. A na specjalne wyroznienie z pewnoscia zasluguje szklana pulapka 4 z wilisem w roli glownej skaczacym po samolotach.. Gdzie fabula jest generalnie taka sama w kazdej czesci a wszechmogacy bruc zabija armie terroystow jednym magazynkiem amunicji, wysadzajac przy tym pól miasta i zdazajac w miedzyczasie uratowac kota sasiadki z plonacego mieszkania. Żenada.. na szczescie dla producenta znadja sie tacy kretyni jak ty którzy chetnie wyloza pieniadze na bilet do kina

444

Wyciągasz pochopne wnioski...to,żeby obejrzeć ten film to trzeba wypić z 5 kaw.Mnie on zanudził.Więc nie zachowuj się nerwusie jak ostatni popapraniec z Bushu.

ocenił(a) film na 8
Pif_Paf

chlopczyku widzac twoje komentarze i filmy kóre sam rekomendujesz stwierdzam ze po pierwsze; na kawe jestes za maly, po drugie; ten film nie jest kierowany do dzieci i milosnikow kina taniej sensacjii o zawerzonej percepcji postrzegania rzeczywistosci

444

A ja widzę,że jesteś tak samo durny jak małpy....ty weź się opanuj,bo na kompletną hienę wychodzisz.

ocenił(a) film na 8
Pif_Paf

haha twoje posty sa tak żenuajco-żalosne,ze po pierwszym z nich da da sie bezblednie odgadnac twoj wiek, który zakraja na cos pomedzy 13-15lat. Wytlumacze ci to wiec w najmniej zlozony sposob; niekomentuj filmow do ktorych emocjonalnie i intelektualnie niedojrzales i grzecznitko wracaj przed telewior ogladac bajuśie za pozwoleniem mamusi oczywiscie lub grac na komputerku w piratow z karaibow i pokemony

444

sam graj jak Ciebie to tak podnieca zarazo.Jak widzę to ty nie grzeszysz inteligencją.A ciebie co tak obchodzi Mój wiek????Pedofil?????Idź do mamusi by ci bajdusie przeczytała xD

ocenił(a) film na 8
Pif_Paf

"zarazo" buahah. Zakoncze ta żenujaca dyskusje bo nie widze sensu jej ciagniecia z takim smarkaczem i ignorantem.
Ps. Pzejzalem twoj profil na filmwebie i musze dobitnie stwierdzic iz twoja polszyzna jest iscie wysubilimowana. Oto jej probka :) ".ja wyobrażałem że wszędzie są jakieś wraki statków,szkielety ludzi i niektórzy z nich są bardzo ranni,wielka burza piaskowa" buahahaa

444

Widzę,że matka cIĘ nie kocha.ja nie zamierzam z taka sierotą prowadzić dyskusji.Niech te twoje zmyślone ,,wielkie burze piaskowe" cię pochłoną.Miłego zdychania śmierdząca niezdaro.Na mój koszt kupie ci słownik poprawnej polszczyzny....bo mnie załamujesz :P

użytkownik usunięty
Pif_Paf

I po co ta agresja?Pif Paf się nam oburzył.

Nie oburzył.......tylko zbulwersował;)

ocenił(a) film na 8
Pif_Paf

Pif-paf gnoju zafajdany, ciesz sie ze internet dal nieograniczone pole dzialania dla anonimowych dzieci twojego pokroju, bo za takie sformulowania o mojej matce zrownal bym cie z podloga

ocenił(a) film na 8
Pif_Paf

Pif-paf gnoju zafajdany, ciesz sie ze internet dal nieograniczone pole dzialania dla anonimowych dzieci twojego pokroju, bo za takie sformulowania o mojej matce zrownal bym cie z podloga

ocenił(a) film na 8
Pif_Paf

ocenił(a) film na 8
Pif_Paf

Pif-paf gnoju zafajdany, ciesz sie ze internet dal nieograniczone pole dzialania dla anonimowych dzieci twojego pokroju, bo za takie sformulowania o mojej matce zrownalbym cie z podloga

444

Idź do kościoła,a nie mi głowę zawracasz...Dziecko Noe się znalazło kolejne xD

ocenił(a) film na 10
Pif_Paf

Ja to chciałbym, żeby takich "nudnych" (zależy co dla kogo jest nudne) filmów była jak najwięcej, bo jak widzę te Slumdogi i inne doprawione hamburgery to chce mi się płakać...