To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 248309
8,3 67 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

Może i akcja wolno się rozwija ale ten film ma w sobie coś co zmusiło mnie do obejrzenia go do końca. Normalnie dał bym 8/10 ale ostatnie sceny i refleksja Tommiego... To po prostu trzeba zobaczyć.
Ogólnie film ciekawy, cały czas ważne był dla mnie losy Llewelyn'a po prostu chciałem żeby mu się udało;), Pan Bardem zagrał sukinsyna na którego nie mogłem patrzeć przez cały seans i chwała mu za to! Świetnie zagrana rola...
Zakończenie... Miód, WARTO dla samego zakończenia, a po ostatniej klatce usiąść w fotelu i na chwilkę pomyśleć o sensie istnienia;)

ocenił(a) film na 10
BISKUPMAT

Lubie takie filmy ! najbardziej podpbala mi sie scena jak ten babdyta rozmawial w sklepei i najpierw "przekonał" sprzedawce, ze jednak "wżenił się w ten biznes", a potem "zaproponował" zaklad "o WSZYSTKO".
-----------------------------------------------------------
and by the way kiedy w KONCU FILMWEB.pl POWRÓCI DO STAREJ SZATY GRAFICZNEJ SKORO MULTUM LUDZI PROSI !!!

ocenił(a) film na 8
Rocky2

Zgadzam się, znakomity film, według mnie genialna rola Javiera Bardem.

Maxter21

Najlepsze w roli Bardema było to, że nie starał się on na siłę zagrać jakiegoś szalonego, okrutnego mordercy, w sumie tylko chodził, patrzył się, rozmawiał, strzelał... i przerażał. Jakoś ta postać przez niego przemawiała, przez całą jego sylwetkę a nie tylko twarz, jakby on naprawdę taki był:D Dawno nie widziałam tak dobrze zagranej roli psychopaty. A kiedy na początku filmu dusi policjanta i ta jego mina wtedy...

ocenił(a) film na 9
BISKUPMAT

Fenomenalny film, ale najbardziej podobały mi się dialogi Javiera. Coś pięknego.

ocenił(a) film na 9
BISKUPMAT

po obejrzeniu tego filmu, nie miałem nic do powiedzenia. Zatkało mnie i siedziałem tak dobre parę minut;) film świetny, jeden z najlepszych jakie widziałem...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
oneiric

zakończenia nie ma twoja głupota -.-

ocenił(a) film na 9
assassin47

Prawdę prawisz... Zaiste;)

ocenił(a) film na 8
assassin47

lepiej wracaj do domu, smyku, zanim stanie ci sie cos zlego

ocenił(a) film na 8
oneiric

nie boję się słabych ludzi napinających przez kabel -.-

ocenił(a) film na 8
assassin47

nie grozilem ci, ale ide o zaklad, ze nie bylbys taki hardy, gdybym ciosem piesci wyslal cie do innego wymiaru

ocenił(a) film na 8
oneiric

taa ?? a skąd wiesz czy to TY byś nie poleciał do innego wymiaru od MOJEJ pięści ?? nie zaczynaj bezsensownych kłótni bo potem możesz sobie narobić wrogów, ludzie piszą na temat filmu w sposób poważny, może chcą się czegoś dowiedzieć a tu przychodzi ktoś nieogarnięty i zakompleksiony kto szuka zaczepki...zdziwiony ?? mówię o Tobie -.-

ocenił(a) film na 8
assassin47

nie musisz lopatologicznie wszystkiego tlumaczyc, nie mierz kazdego swoja miara. twoj profil natomiast pokazuje jak bardzo jestes "ogarniety", wiec daruj sobie te glodne kawalki. widziales kiedys cos, co nie lecialo na tvnie?

ocenił(a) film na 8
oneiric

tak się składa że większość filmów jakie obejrzałem jest nadawanych na innych stacjach niż tvn tylko większości z obejrzanych filmów nie miałem jeszcze okazji wystawić oceny na filmwebie...a co do mojego "łopatologicznego" tłumaczenia jak widzisz można obejść bez wyzwisk i zbędnego napinania...

ocenił(a) film na 8
assassin47

zgadza sie, widze. pozdrawiam i okejka za dobry gust filmowy

ocenił(a) film na 8
oneiric

no i ok :) również pozdrawiam :)