PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259289}

To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 247677
8,3 86 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

...i jeszcze takiej szmiry dawno nie widzialem.

użytkownik usunięty
KoneserFilmowy

Zgadzam się.

użytkownik usunięty
KoneserFilmowy

Zgadzam się. Film dla gimnazjalistów, nie dla koneserów.

ocenił(a) film na 9

Proszę mi wytłumaczyć dlaczego dla gimnazjalistów ,a nie dla koneserów ,jak również podpisanie się pod innym postem w którym właściciel nazywa ''To nie jest ....'' SZMIRĄ , a jednocześnie przyznając filmowi braci Coen 10/10????
pozdrawiam

użytkownik usunięty
djrav77

wszystkie wypowiedzi na tym forum przesiąknięte są sarkazmem. Dziwie się że tego nie dostrzegłeś

ocenił(a) film na 9

Czy aby na pewno wszystkie???
Zaleciało mi sarkazmem lecz chciałem się upewnić czy tak jest na prawdę.
Mam nadzieję, że niczym Cię nie uraziłem?

użytkownik usunięty
djrav77

ależ skąd

Jeżeli całe forum jest sarkastyczne, to ten, co mówi, że jest sarkastyczne, ma na myśli, że nie jest... a zatem to sarkazm. To paradoks!

KoneserFilmowy

Racja, postać Antona zagrana żałośnie.

KoneserFilmowy

Bez przesady z tą szmirą, na 2 zasługuje, ale generalnie to się zgadzam. Fatalne zakończenie i zbyt mało dialogów żeby ten film można było lepiej ocenić.

ocenił(a) film na 10
Vaylander

Za mało dialogów? No tak... I nie było żartów o pierdzeniu. Faktycznie. Słabe to.

NoktowizoR

Zgadzam się!

KoneserFilmowy

Gniot jakich mało, c'n'i'e?

ocenił(a) film na 10
KoneserFilmowy

Do Zmierzchu mu daleko.

ocenił(a) film na 3
cinq

A jak nie lubię Zmierzchu to jaka będzie Twoja argumentacja? Wiem! Napiszesz, że do Ojca Chrzestnego mu daleko! Bo przecież wszyscy gimnazjalisci się tym jarają...
Co do filmu - dla mnie nudny (i nie dlatego, że nie ma akcji jak w Rambo), cos tam się działo, ale moim zdaniem za długo to wszystko się ciągnęło. Na uwagę zdecydowanie zasługuje rola Bardem'a i tylko dlatego warto było stracić te 2 godziny (czy ile tam)

ocenił(a) film na 9
zmijekUK

noo, coś tam się działo, ale tempo słabe. I te nużące dialogi, wolna kamera. I się mało strzelali.

ocenił(a) film na 10
skttrbrain

--i gołych dup nie było!! Macanty! Bolka i Lolka oglądajcie, tam zawsze jest akcja! Hej! [ w "Piekło na Pacyfiku " jeszcze mniej dialogów i co???]

ocenił(a) film na 8
cinq

ja lubie zmierzch ale te 2 filmy to inne gatunki inna obsada i fabula

ocenił(a) film na 10
KoneserFilmowy

widuje ja takich koneserow pod kinami, chodza na "Zmierzchy", "Amerikan Paje" i inne cuda, ktore zmuszaja ogladajacego do myslenia i refleksji :)

ocenił(a) film na 10
MartwyPixel

Hej, przed ofensywnym komentarzem polecam zajrzeć do profilu ofiary, żeby nie strzelać do niewinnych. ;) Pozdrawiam.

KoneserFilmowy

Masz moje pełne poparcie. Kto wyłożył na to kasę?

ocenił(a) film na 9
Amsterdance

Niewiadomo, chyba ludzie z biedronki się złożyli.

ocenił(a) film na 9
Amsterdance

Żydzi?

ocenił(a) film na 10
skttrbrain

--i cykliści! Hej!

ocenił(a) film na 10
Amsterdance

Ten film finansowała na pewno Peeełoooo.... Z naszych podatków dla amerykańskich gagatków. A podobno jak pociągiem wieźli utarg z tego filmu to napadła na nich banda meksykańskich eskimosów. Zabrali pieniądze, które podobno zostały zdefraudowane - eskimoscy gringos zakupili 30 ton lodowca, który ma posłużyć na budowę lodowej siedziby eksimoskomeksykańskiego kartelu śniegowego....

KoneserFilmowy

"Jestem koneserem filmowym"
fajnie,ze nadałeś sobie taki tytuł!

KoneserFilmowy

To niesamowite! Ja też uważam,ze to szmira chociaż nie oglądałem jeszcze filmu
Skoro tak mówi koneser to musi to być prawda

ocenił(a) film na 10
klepak84

Często stosuje podobny chwyt: "Ponieważ nie znam zagadnienia zabiorę głos decydujący!"
Obejrzyj koniecznie ten film, ale w "ciszy i w skupieniu" by ci nikt dupy nie zawracał bo sie pogubisz! Aha-- czteropak nie zapomnij!!
Hej!

baca350

Jestem abstynentem czy alkohol jest konieczny aby zrozumieć film?

ocenił(a) film na 10
klepak84

Jak nie gorzała to może byc trawka!
A jak nie to przynajmniej golonko! I herbatka!
Abys nie zgłodniał w trakcie. Hej!

ocenił(a) film na 9
baca350

Traffka powiadasz ???
Jutro dzień wolny od pracy mam to chyba sam się pokuszę .... panie Kusicielu :)
pozdro

baca350

Ha ha ha golonki także nie lubię,a więc zostają tylko ziółka:) Obym tylko nie zasnął
Pozdrawiam góralu

ocenił(a) film na 10
klepak84

klepak, ty to masz przewalone: gorzały nie, trawki nie, golony nie i na dodatek Cohenowie ci sie nie podobają!!! Juz o inne przyjemności nie zapytam bo strach! Hej!

baca350

Ha ha no przecież na trawę się zgodziłem:) Ogólnie nie przepadam za używkami
Jak obejrzę ten film to pogadamy o braciach Cohen

ocenił(a) film na 10
klepak84

No i co??
Hej!

baca350

Hej nie wiem czy wiesz,ale usunęli megavideo i nie mam gdzie filmu obejrzeć. Kupie sobie chyba na DVD jak będzie w biedronce

użytkownik usunięty
KoneserFilmowy

Jestem kasjerem w tartaku. Niezłe trociny :P

ocenił(a) film na 10
KoneserFilmowy

Ci co szkalują ten film to cyce i łyczki zatracone, albowiem nic nie kumają! Jednemu za mało dialogów, innemu brak sceny śmierci głównego bohatera, jeszcze innym sie Anton nie podobał!
Po prostu : nie nadajecie sie do takich filmów !!! I nie ma takiego pieprzonego obowiązku! Jest tyle miłych , jasnych i konkretnych filmów.
Koneser - przyznaj sie że chciałeś rozjątrzy i wywołać rozpierduszkę!
Hej!
[ jak, tak, to ja wam dołoże do pieca i storpeduje każdy film! Kurde! Na początek "Das Boot" ]

ocenił(a) film na 9
baca350

Tak ten film to prawdziwa szmira do kwadratu. A teraz oświecę was maluczkich dlaczego. Ponieważ: niektórzy ludzie go nie rozumieją, jest w nim za dużo scen, trwa nieodpowiednią ilość minut, nie ma w nim humoru sytuacyjnego, jest w nim za mało seksu, akcja toczy się w nieodpowiednim miejscu, jest za dużo bohaterów, nie jest o robotach z kosmosu, nie ma w nim wampirów, jest w nim za mało przystojniaków i ładnych lasek, nie lubię tomy lee jonsa, Meksyk to głupi kraj, kowbojskie kapelusze są śmieszne, nie jest serialem, nie jest z życia wzięty, nie jest o nastolatkach, nie ma w nim superekstarszybkichwypasionych bryk i Vina Diesla, nie nakręcił go Spielberg, nie ma w nim niebieskich ludzików ani kucyków, akcja nie dzieje się w Paryżu, Londynie i Kuala Lumpur, nie gra w nim Johny Depp, nie ma w nim statków pirackich, nie ma w nim nieszczęśliwej historii miłosnej, jest za mało kolorowy, nie ma w nim piosenek i nikt nie tańczy.

ocenił(a) film na 10
derjak

No to.... przekonałes mnie! Nie pomyślałem o tym!
To zrób ładna recenzje Das Boot zamiast mnie, bo czuje że zrobisz to dobrze!
Hej!

użytkownik usunięty
derjak

racja, jedynie nie zgadzam się z tą wzmianką o Spielbergu, bo jakby nie patrzeć jest to jeden z lepszych reżyserów, który przewyższa nawet Coenów

ocenił(a) film na 8

Świetny film, pokazane fajne U.S.A., może atmosfera nieco dziwaczna, ale film bardzo fajny i polecam każdemu. Mało dialogów, mało muzyki sprawiały tajemniczy klimat. Wszystko się dzieję w spokoju i jest to coś nieco innego, coś wreszcie takiego, czego dawno nie było. No i bardzo dobrze, 3 + :p

ocenił(a) film na 8
grzegorzszuba

3+ to żart, jakby ktoś nie zrozumiał. :D

ocenił(a) film na 10
derjak

derjak zapomniałeś dodać, że nie jest w tszydeee... Gdyby był to byłoby łooojezuuu... I w ogóle może by się obronił. A tak to siem dłuży, popcorn się kończy, a film się kończy. Wypijesz dwie kole, pęcherz rozsadza, że ja p.....

ocenił(a) film na 10
NoktowizoR

miało być:
derjak zapomniałeś dodać, że nie jest w tszydeee... Gdyby był to byłoby łooojezuuu... I w ogóle może by się obronił. A tak to siem dłuży, popcorn się kończy, a film się nie kończy. Wypijesz dwie kole, pęcherz rozsadza, że ja p.....

ocenił(a) film na 9
NoktowizoR

Przeczuwam że teraz pojawi się dużo remakeów w 3D. Np Lista Shindlera 3D, Rain Man 3d, Prety Woman 3D więc może i To nie jest kraj dla starych 3D.

KoneserFilmowy

popieram do kupa

ocenił(a) film na 8
KoneserFilmowy

Już sam tytuł filmu jest za długi i za "gupi" jakiś.. Ja doczytałem do połowy i po 5 minutach wzrok mnie rozbolał. To dla okularników jakiś. Ten film jest 100 lat za "Zmierzchem"

ocenił(a) film na 9
Praski_Profesor

Proszę nie obrażać mi tu ''okularników'' :)

ocenił(a) film na 8
djrav77

Przepraszam. Ja tylko tytuły składające się z jednego wyrazu czytam. Poczekam, aż wymyślą dłuższe tytuły filmów, które czyta lektor, albo tytuły z dubbingiem. Powiedziano mi, że długotrwałe składanie liter powoduje utratę "brzoskwiniowatości" skóry i opalenizna po solarce szybciej schodzi, a okulary szpecą układ "brwiowy" twarzy. Dlatego się przejmuję.

ocenił(a) film na 9
Praski_Profesor

Módl się abyś nigdy w okularach nie chodził , bo jak Ci mają oszpecić układ ''brwiowy'' twarzy to skłonności samobójcze wówczas murowane ,a tego chciałbyś chyba w życiu uniknąć??? A i jeszcze jedno. Ja tolerancyjną bestią z reguły bywam ,ale żeby facet solarkę odwiedzał to dla mnie tak niesmaczne jak np. konserwa z powidłami ,chociaż nie próbowałem ,ale poszarpaniem zmysłu smaku mi zalatuje :) Tak odebrałem Twoją wypowiedź .... bez urazy :)
pozdro