Wczoraj mialem okazje obejrzec ten film i naprawde bardzo mi sie spodobal. Swietny klimat, dobra gra aktorska. Dziwi mnie tylko jego slaba ocena, szczegolnie, ze ocenilo go sporo uzytkownikow. Srednia ponizej 7.75 daje mu bardzo odlegle miejsce na liscie TOP Wszechczasow. To nie tylko moja opinia, ze powinien byc zdecydowanie wyzej. Wg mnie nalezy mu sie przynajmniej miejsce wsrod pierwszych 150 dziel. Zreszta jest kilka innych rownie poszkodowanych filmow. Moja ocena to 8/10 - byloby 9/10 gdyby nie ostatnie 30-35min, ktore chyba odbiegalo troche od reszty. Pozdrawiam
zgadzam sie - tez dałem 8/10 - i tak samo jak ty uważam że końcówka jest conajmniej kontrowersyjna (chć pewnie taka miała być)
Podobał mi sie klimat filmu i postać mordercy...
Mam kilka zastrzeżeń co do scenariusza (głupi motyw z tym powrotem z butelką wody, i to że Chigurh dał sie na początku złapac temu stróżowi prawa), cała reszta była dobra lub bardzo dobra.
Ogólnie jesłi chodzi o końcówke to trudno mi troche zrozumiec to co się wydarzyło, nie wiem co bracia Coen chcieli przekazać tymi ostatnimi scenami...
A tak wysoką ocene dałem bo rzadko który film potrafi mnie tak bardzo wciągnąć